Αγώνες Formula 1

F1: Σε συζητήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση για την εξαίρεσή της από τους περιορισμούς

Η Formula 1 συνεχίζει να βρίσκεται σε επαφή με τη βρετανική κυβέρνηση ώστε να εξασφαλίσει την εξαίρεσή της από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που τίθενται σε ισχύ.

Η βρετανική κυβέρνηση θα θεσπίσει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για όποιον φτάνει στη χώρα, με το μέτρο να ισχύει σίγουρα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αυτό επηρεάζει άμεσα τη Formula 1, η οποία προτίθετο να διοργανώσει δύο Grand Prix επί βρετανικού εδάφους, στο Silverstone, στις 26 Ιουλίου και τις 2 Αυγούστου.

Οι ιθύνοντες του σπορ προσπάθησαν να πείσουν κυβερνητικούς αξιωματούχος να προσθέσουν τους εργαζόμενους στο χώρο του σπορ στις εξαιρέσεις που έχουν γίνει στο εν λόγω μέτρο, παρουσιάζοντάς τους το πλάνο για τη λεγόμενη «βιόσφαιρα» που θα προβλέπει εντατικά τεστ και μέτρα ασφαλείας για την διασφάλιση της υγείας όλων των εμπλεκομένων, αλλά εις μάτην.

Παρόλα αυτά, η F1 θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επικοινωνία με τους Βρετανούς, όπως αποκάλυψε εκπρόσωπός της σήμερα:

«Συνεργαζόμαστε στενά με την κυβέρνηση για τις επιπτώσεις αυτής της απόφασης στη Formula 1 και το Silverstone, και οι συζητήσεις αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή με στόχο την εξεύρεση λύσης με την ασφάλεια ως πρώτη προτεραιότητά μας.»

Σε περίπτωση που το Silverstone δεν μπορέσει να διοργανώσει τα δύο GP στις προκαθορισμένες ημερομηνίες, το Hockenheim και το Hungaroring αποτελούν τις εναλλακτικές της Liberty Media._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου