Αγώνες Formula 1

F1: Στόχος να εξαλειφθούν οι εκπομπές άνθρακα στην ατμόσφαιρα ως το 2030

Η Formula 1 έκανε γνωστό το πλάνο της να γίνει «carbon neutral» ως το 2030.

Στόχος της F1 είναι να μειώσει, και τελικά να εξαλείψει τις εκπομπές άνθρακα στο περιβάλλον, αρχικά μέσω της περαιτέρω εξέλιξης των υβριδικών μονάδων ισχύος.

«Πιστεύουμε πως η F1 μπορεί να συνεχίσει να δίνει το παράδειγμα στην αυτοκινητοβιομηχανία και να συνεργάζεται με τον ενεργειακό και αυτοκινητιστικό τομέα για να φέρουμε τον πρώτο υβριδικό κινητήρα εσωτερικής καύσης χωρίς εκπομπές άνθρακα που με τη σειρά του θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα σε όλο τον πλανήτη» δήλωσε ο CEO της F1, Chase Carey.

Παράλληλα, το σπορ θα προχωρήσει σε τεράστιες αλλαγές σε κάθε τομέα που αυξάνει το «carbon imprint» του στον πλανήτη: στα ταξίδια, στον τρόπο μεταφοράς προσωπικού και αντικειμένων, ακόμα και στις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην πίστα, πέραν των αγωνιστικών.

Είναι σημαντικές αυτές οι αλλαγές, αφού με αυτόν τον τρόπο η Formula 1 αποφεύγει -προς ώρας- την στροφή στην ηλεκτροκίνηση, μπαίνοντας στην τέταρτη δεκαετία του 21ου αιώνα με νέο όραμα, θέλοντας όμως να διατηρηθεί κοντά στις ρίζες της._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου