Αγώνες Formula 1

F1: Συμφωνία ανάμεσα σε F1 και Hard Rock Stadium για τη φιλοξενία του GP Μαϊάμι

Η Formula 1 προχώρησε σε συμφωνία με το Hard Rock Stadium για να γίνει ο αγώνας στο Μαϊάμι στο πάρκινγκ και τους περιρρέοντες δρόμους του γηπέδου.

Η διεξαγωγή ενός ακόμα αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι διακαής πόθος της Liberty Media, και έχει τεθεί ως ξεκάθαρος στόχος της διοίκησης του σπορ από το 2017 ακόμα.

Το Μαϊάμι, που επιλέχθηκε ως η καλύτερη επιλογή, έχει μετατραπεί από μία τυπική διαδικασία σε ένα αρκετά πολύπαθο project, με τις τοπικές αρχές και την κοινωνία να μην δέχεται τον αγώνα στις τοποθεσίες που προτάθηκαν για να γίνει ο αγώνας το 2020.

Τελικά, βρέθηκε η περιοχή, και είναι πέριξ του Hard Rock Stadium, του γηπέδου των Miami Dolphins, της ομάδας του NFL.

Το πλάνο προχωρά με γοργούς ρυθμούς για να είναι όλα έτοιμα ως το 2021, που είναι προγραμματισμένος ο πρώτος αγώνας στην Φλόριντα, με την F1 να υπογράφει χθες μία αρχική συμφωνία με το Hard Rock Stadium, δίνοντας και στη δημοσιότητα μερικά illustrations της πίστας.

Ο CEO της ομάδας των Dolphins, Tom Garfinkel, και ο επικεφαλής του μάρκετινγκ της F1, Sean Bratches, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται:

«Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως η Formula 1 και το Hard Rock Stadium έχουν έρθει σε μία αρχική συμφωνία για να διεξαχθεί το πρώτο Grand Prix Μαϊάμι στο Hard Rock Stadium.»

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στους fans μας, στους αξιωματούχος και την τοπική βιομηχανία για την υπομονή και την στήριξή τους σε όλη αυτή τη διαδικασία,» πρόσθεσε ο Garfinkel.

«Ανυπομονούμε να φέρουμε το σπουδαιότερο αγωνιστικό θέαμα στον πλανήτη για πρώτη φορά σε μία από τις πιο εμβληματικές και λαμπερές περιοχές.»_Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου