Αγώνες Formula 1

F1: Ξεκίνησε δοκιμές για τα ελαστικά του 2020 η Hankook

Η Hankook έχει ξεκινήσει ήδη δοκιμές για τα ελαστικά του 2020, αφού έχει σκοπό να εμπλακεί με την F1 όταν ανοίξει το επόμενο συμβόλαιο για την προμήθεια ελαστικών.

Το νέο συμβόλαιο για την προμήθεια ελαστικών στην F1 ξεκινά από το 2020, και πέραν της Pirelli και η Hankook θέλει να κάνει τη δική της προσφορά. Με τη FIA να έχει δώσει το «πράσινο φως» στη Hankook, επιτρέποντάς της να διεκδικήσει το συμβόλαιο, η κορεάτικη εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές της, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα.

Οι Κορεάτες έχουν επιστρατεύσει τον πάλαι ποτέ επικεφαλής της Bridgestone στην F1, Hirohide Hamashima, ως σύμβουλό της σε αυτό το πρώτο στάδιο, στο οποίο χρησιμοποιεί ένα μονοθέσιο της Formula 2 και τη Williams FW33, το μονοθέσιο της ομάδας από το 2011.

Πέραν της όποιας τεχνικής βοήθειας, ο Hamashima θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και στη διαδικασία επιλογής από τη FIA και τη FOM. Ήδη άνθρωποι της Ομοσπονδίας βρέθηκε στο νέο κέντρο εξέλιξης της εταιρείας, στο Deajon, και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Auto Motor und Sport, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό των Κορεατών.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως, αν η Hankook εισέλθει στο σπορ το 2020, θα πρέπει να φτιάξει ελαστικά 13 ιντσών για μία χρονιά, προτού γυρίσει σε εκείνα των 18 ιντσών για το 2021, όταν και θα αλλάξουν οι κανονισμοί.

Ωστόσο, η Hankook επιδιώκει την εμπλοκή στο σπορ και για το διεθνές πρεστίζ που μία τέτοια ενασχόληση αποφέρει, οπότε είναι πιθανό να προχωρήσει με το project, χωρίς να αποθαρρυνθεί._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου