Αγώνες Formula 1

F1: Υπέρ του «παγώματος» της εξέλιξης των κινητήρων η Ferrari

Η Ferrari τάσσεται κι επισήμως υπέρ του «παγώματος» της εξέλιξης των μονάδων ισχύος από το 2022, με την προϋπόθεση ότι οι νέοι κανονισμοί θα έρθουν το 2025, κι όχι το 2026.

Η επικείμενη αποχώρηση της Honda από τη Formula 1 με το τέλος της σεζόν του 2021, έχει αφήσει τη Red Bull χωρίς κινητήρα για το 2022.

Οι Αυστριακοί θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον ιαπωνικό κινητήρα, αγοράζοντας την IP της Honda Racing F1, αλλά ζητούν από τις Mercedes, Ferrari και Renault να δεχτούν το «πάγωμα» της εξέλιξης των μονάδων ισχύος από το 2022 μέχρι το 2026, που θα έρθουν οι νέοι κανονισμοί στα μοτέρ.

Αν και σε πρώτη φάση η Ferrari και η Renault ήταν αντίθετες σε αυτήν την πρόταση, η Scuderia άλλαξε τη στάση της, με τον team principal Mattia Binotto να δηλώνει στη συνέντευξη Τύπου της FIA σήμερα:

«Αυτό που είπαμε είναι πως υπάρχουν ήδη κανονισμοί που θα δώσουν λύση στη Red Bull. Μπορεί να πάρουν κινητήρα από άλλον κατασκευαστή, δεν υπάρχει αμφιβολία επ' αυτού.

«Καταλαβαίνουμε, επίσης, πως πρόθεσή τους είναι να κρατήσουν τον κινητήρα της Honda στο μέλλον. Είχαμε κάποιες συναντήσεις τις τελευταίες μέρες με την F1 και τη FIA. Πιστεύω πως εμείς, ως Ferrari, κατανοούμε πώς έχουν τα πράγματα, είμαστε υποστηρικτικοί στο πλάνο να υπάρξει το 'πάγωμα' των κινητήρων σε έναν χρόνο. Αλλά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε οι νέοι κανονισμοί στις μονάδα ισχύος το 2025.

«Και δεν είναι η πρώτη φορά, φρονώ, που η Ferrari δρα υπεύθυνα υπό αυτήν την έννοια. Οπότε, θα υποστηρίξουμε το 'πάγωμα' των κινητήρων σε έναν χρόνο.»

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου