Αγώνες Formula 1

GP Άμπου Ντάμπι - FP1/FP2: Μπροστά o Bottas, από κοντά η Red Bull

Ο Valtteri Bottas έγραψε τον ταχύτερο χρόνο της μέρας στις ελεύθερες δοκιμές του GP στο Άμπου Ντάμπι, όμως σε πολύ καλή κατάσταση φαίνεται να είναι και η Red Bull.

Στο FP1, οι υψηλές θερμοκρασίες και το γεγονός πως η ώρα διεξαγωγής του δε συνάδει με την εκείνη του αγώνα την Κυριακή, δεν επέτρεψε σε κανέναν να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Αυτό που σίγουρα μπορούσε να ειπωθεί, βέβαια, ήταν πως Verstappen και Ricciardo έκαναν αισθητή την παρουσία τους με το 1-2, μπροστά από τις δύο Mercedes, και πολύ μπροστά από τη Ferrari. Ο λόγος της κακής –φαινομενικά- απόδοσης των Ιταλών έγκειται στο γεγονός ότι χρησιμοποίησαν μία εμπρός πτέρυγα προδιαγραφών 2019, ώστε να συλλέξουν δεδομένα ενόψει της νέας σεζόν.

Στο FP2, οι «Ταύροι» επιβεβαίωσαν την εικόνα που έδειξαν το πρωί, αν και αυτή τη φορά, στην κορυφή της κατάταξης βρισκόταν ο Bottas, που στον ένα γρήγορο γύρο με την hypersoft μοιάζει να έχει το πάνω χέρι, έναντι και του teammate του, και των Ferrari.

Όσον αφορά τους Ιταλούς, το 5-6 ήταν το καλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν, ενώ πίσω τους, η μάχη για τον «best of the rest» μαίνεται, αφού Grosjean, Hulkenberg, Magnussen και Ocon ανταγωνίζονται για την 7η θέση, με τις δύo Haas βέβαια να έχουν ένα προβάδισμα.

Σε ρυθμό αγώνα, η στρατηγική μοιάζει να τείνει προς τη μία αλλαγή ελαστικών, με τον Verstappen να έχει το καλύτερο γυρολόγιο, ενώ Bottas και Hamilton είναι οι μοναδικοί που μπόρεσαν να φτάσουν κοντά στους δικούς του χρόνους.

Συνέχεια αύριο με το FP3 (12:00) και τις κατατακτήριες (15:00)._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου