Αγώνες Formula 1

GP Γερμανίας: Ο Hamilton απέφυγε την ποινή και κρατά τη νίκη στο Hochenhaim

Η κίνηση του να κινηθεί στην είσοδο των pit και εν συνεχεία να βγει στην πίστα δεν επέσυρε ποινή στο Βρετανό, ο οποίος διατηρεί έτσι τη νίκη στο GP Γερμανίας.

Στον 52ο γύρο και με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας να οδηγεί τον αγώνα, ο Lewis Hamilton έκανε μία αρκετά επικίνδυνη κίνηση, αφού μπήκε στη γραμμή των pits, προτού ξαφνικά η ομάδα του τού ζητήσει να μείνει εκτός, κάτι που ανάγκασε τον Βρετανό να μπει ξανά στην πίστα με το μονοθέσιο μάλιστα να πατά για λίγο εκτός αυτής.

Για την κίνηση αυτή, ο κανονισμός προβλέπει τα εξής:

«Εκτός από περιπτώσεις ανωτέρας βίας (αποδεκτές ως τέτοιοι από τους αγωνοδίκες), η διέλευση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση της γραμμής που διαχωρίζει την είσοδο των pit και την πίστα από ένα αυτοκίνητο που εισέρχεται στο pit lane, απαγορεύεται».

Για το εν λόγω συμβάν, ο Lewis Hamilton, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα και πριν αποφανθούν οι αγωνοδίκες, είπε τα εξής:

«Ήταν συγκεχυμένα τα πράγματα. Πηγαίναμε προς την 16 και ο Kimi άρχισε να στρίβει, και η ομάδα μου που είπε να μπω και τους είπα ότι μπαίνει ο Kimi. Μετά μου είπαν να μην μπω. Ήμουν ήδη στην είσοδο των pit και έτσι άρχισα να στρίβω προς τα έξω προς το χορτάρι.

«Ο λόγος για τον οποίο τα αναφέρω αυτά είναι ότι υπάρχουν στιγμές που κάνεις το αντίθετο με το αυτοκίνητο μπροστά σου και έτσι ένιωσα ότι ήταν μια ευκαιρία να κάνουμε το αντίθετο από τον Kimi για να κερδίσουμε έδαφος. Τελικά αποδείχθηκε το σωστό».

Οι αγωνοδίκες, μετά τη σχετική ακρόαση που διενήργησαν παρουσία εκπροσώπων της Mercedes και προσωπικά του Lewis Hamilton, αναγνώρισαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε το συμβάν περιοριζόμενοι σε «αυστηρές επιπλήξεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική απόφαση._Χ.Α

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Έλληνας οδηγός ράλλυ;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου