Αγώνες Formula 1

GP Ιαπωνίας: Έρχεται απειλητικός ο τυφώνας Hagibis

Ο τυφώνας Hagibis έχει φτάσει στην Ιαπωνία και αναμένεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την δράση του Grand Prix μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα έντονο καιρικό φαινόμενο θα επηρεάσει το πάντοτε ιδιαίτερο Ιαπωνικό Grand Prix. Το 2004, πάλι ένας τυφώνας ήταν αυτός που ανάγκασε τη FIA να μεταφέρει τις κατατακτήριες για την Κυριακή το πρωί.

Το ίδιο φαίνεται πως θα γίνει και φέτος, αφού ο τυφώνας Hagibis έχει φτάσει στο νησιωτικό κράτος και αναμένεται να «χτυπήσει» τη Suzuka το Σάββατο.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι κατατακτήριες θα αναβληθούν για το πρωί της Κυριακής, ή για εμάς, ξημερώματα Κυριακής - η ώρα ακόμα δεν είναι γνωστή.

Ο πρώην μετεωρολόγος της F1, Steffen Dietz, έγραψε σήμερα στο Twitter:

«Ο τυφώνας Hagibis θα περάσει 150 χλμ νοτιοανατολικά της Suzuka το απόγευμα του Σαββάτου ως δυνατός τυφώνας, κατηγορίας 3. Αναμένεται καταρρακτώδης βροχή και άνεμοι ταχύτητας άνω των 150 χλμ/ώρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι στην πίστα!»

Καθησύχασε, πάντως, για τις συνθήκες της Παρασκευής και της Κυριακής:

«Την Παρασκευή οι συνθήκες θα είναι καλές με συννεφιά, αλλά με το ρίσκο μικρών βροχοπτώσεων.

«Την Κυριακή, ο Hagibis θα έχει ήδη περάσει. Αναμένεται ηλιοφάνεια και αίθριος καιρός. Παρόλα αυτά, θα υπάρχουν ακόμη άνεμοι ταχύτητας 70 χλμ/ώρα το πρωί και 50 χλμ/ώρα το απόγευμα. Οι συνθήκες κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι καλές.»

Από τη μεριά του, ο Charles Leclerc δήλωσε:

«Είναι σαφές ότι, αν έρθει ο τυφώνας, δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουμε να οδηγήσουμε.

«Από τη δική μου εμπειρία, έχω μόλις 1,5 χρόνο στη Formula 1, αλλά πάντα προσέχουν με αυτές τις συνθήκες. Πάντα ζητούν την δική μας άποψη για τις συνθήκες στην πίστα όταν είμαστε στο μονοθέσιο. Οπότε θα δούμε.»

Τίποτα δεν είναι επίσημο ακόμα, όμως είναι γνωστό πως η διοργανώτρια αρχή εξετάζει επισταμένως τις συνθήκες και θα πάρει στις απαραίτητες αποφάσεις._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου