Αγώνες Formula 1

GP Ιαπωνίας – FP1/FP2: Πρωτοπορία Mercedes

Η Mercedes και ο Valtteri Bottas έδειξαν να έχουν τον ρυθμό στις δύο διαδικασίες ελεύθερων δοκιμών επί ιαπωνικού εδάφους.

Το FP1 ήταν μία πολύ σημαντική διαδικασία, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τριήμερα, κι αυτό γιατί ο τυφώνας Hagibis ανάγκασε τους διοργανωτές του αγώνα και τη Formula 1 να ακυρώσουν κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για το Σάββατο, με τις κατατακτήριες να λαμβάνουν χώρα στις 04:00 ώρα Ελλάδας τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο Bottas ήταν πρώτος στην κατάταξη, με τη Mercedes να φαίνεται να έχει τον ρυθμό τόσο με τη μέση, όσο και με τη μαλακή γόμα, όντας ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη των Ferrari.

Στο FP2, οι Γερμανοί παρέμειναν μπροστά, με τον Bottas να είναι ξανά μπροστά από τον Hamilton (για μόλις 1 δέκατο του δευτερολέπτου). 

Ο Verstappen πέρασε 3ος, μπροστά από τον Vettel, που μείωσε τη διαφορά από τους πρωτοπόρους, αλλά και πάλι ήταν 0,6 δλ. μακριά.

Ο Albon «χώρισε» τις δύο Ferrari, με τις μεταξύ τους διαφορές να είναι αρκετά μικρές.

Ο Carlos Sainz έδειξε εξαιρετική ταχύτητα και ήταν με απόσταση ο ταχύτερος του midfield.

Σε ρυθμό αγώνα, οι Mercedes είχαν το πάνω χέρι, σε μία κατάσταση-καρμπόν με τις προηγούμενες σεζόν στη Suzuka, που φαίνεται να ταιριάζει αρκετά στα χαρακτηριστικά τους και στις αναβαθμίσεις που έφεραν.

Η συνέχεια τώρα θα δοθεί την Κυριακή, στις 04:00 με τις κατατακτήριες και στις 08:10 με τον αγώνα._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου