Αγώνες Formula 1 Διεθνείς αγώνες

Lewis Hamilton και Valentino Rossi ανταλλάσσουν ρόλους για μία μέρα

Lewis Hamilton και Valentino Rossi αντάλλαξαν για μία μέρα οχήματα, στην πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθια.

Η ανταλλαγή ήταν γνωστό πως θα γίνει εδώ και περίπου δύο μήνες, όμως τίποτα το επίσημο δεν είχε ανακοινωθεί μέχρι μερικές ημέρες πριν, όταν ο Valentino Rossi πήγε στο Brackley για το seat fitting.

Οι δύο πολυπρωταθλητές βρέθηκαν σήμερα στο Ricardo Tormo, την πίστα που φιλοξενεί τον τελικό του πρωταθλήματος του MotoGP τα τελευταία χρόνια, για να οδηγήσουν ο ένας το όχημα του άλλου.

Ο Rossi έκατσε πίσω από το τιμόνι της Mercedes W08, του μονοθέσιου της γερμανικής ομάδας από το 2017, ενώ ο Hamilton «ίππευσε» την Yamaha YZR-M1 που οδήγησε φέτος στο πρωτάθλημα ο «Γιατρός».

«Είναι φοβερό να βλέπεις έναν θρύλο όπως είναι ο Valentino στο μονοθέσιο. Είμαι ενθουσιασμένος για εκείνον. Μου θυμίζει την δική μου πρώτη φορά σε μονοθέσιο F1. Όταν βλέπεις όλη την ομάδα γύρω σου, είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό,» δήλωσε ο 6κις πρωταθλητής της Formula 1.

Για την εμπειρία του στη σέλα της M1, ο Βρετανός σχολίασε:

«Ήταν τρομερό να βρίσκομαι στην πίστα και να βλέπω τον Valentino μπροστά μου με την ίδια μοτοσυκλέτα.»

Από τη μεριά του, ο Rossi μίλησε για την επαφή του με ένα ακόμα μονοθέσιο F1, μετά τις δοκιμές που είχε κάνει την περασμένη δεκαετία με διάφορα αυτοκίνητα της Ferrari:

«Ήταν φοβερή ευκαιρία για μέρα η οδήγηση της W08. Έχω οδηγήσει μονοθέσιο F1 στο παρελθόν, αλλά πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Ειλικρινά, εντυπωσιάστηκα από το αυτοκίνητο και τον χειρισμό του, καθώς με την ομάδα της Mercedes-AMG Petronas, που ήταν εξαιρετικοί στη συνεργασία. Ήταν πολύ δεκτικοί και με έκαναν να νιώσω οικεία με το αυτοκίνητο πολύ εύκολα.

«Στην αρχή νιώθεις αυτήν την τρομερή αίσθηση της ταχύτητας. Οι δυνάμεις G δεν ήταν τόσο κακές, αλλά χρειάζεται χρόνος για να τις συνηθίσεις. Άπαξ και μπεις στον ρυθμό, μπορείς να αρχίσεις να πιέζεις. Ήταν μεγάλη χαρά μου αυτό. Δεν ήθελα να τελειώσει η μέρα.»_Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου