12 Απρ 2017

O Alonso δεν θα τρέξει στο Monaco, θα «πάει» στο φετινό Indy 500

Με μια αιφνιδιαστική απόφαση, ο Ισπανός δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 θα συμμετάσχει εκτάκτως στo φετινό Indy 500 και όχι στο grand prix του Πριγκιπάτου του Μονακό.

Fernando Alosno - F1

Δεν ξέρουμε αν η συγκεκριμένη απόφαση του Ισπανού έχει να κάνει με τις απογοητευτικές επιδόσεις του ίδιου και της ομάδας του στους πρώτους δύο αγώνες της φετινής σεζόν. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια αρκούντως αιφνιδιαστική κίνηση-απόφαση η οποία ήρθε στο φως σήμερα ύστερα από πολυήμερες συζητήσεις ανάμεσα στον ίδιο, στην McLaren και στην Honda, η οποία προμηθεύει με κινητήρες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού την ομάδα Andretti Motorsport με την οποία ο 35χρονος πλέον άσσος θα συμμετάσχει στο φετινό Indy 500.

«Το Indy 500 είναι ένας από τους πιο διάσημους αγώνες σε παγκόσμιο επίπεδο συγκρινόμενος μόνο με τις 24 Ώρες του Μαν και το GP του Μονακό. Λυπάμαι που φέτος δεν θα τρέξω στο Μονακό, που θα είναι ο μόνος αγώνας που θα χάσω στο 2017 καθώς θα αγωνιστώ στον Καναδά στις αρχές Ιουνίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός.

Για τις συμμετοχή του στο φετινό Indy 500, ο Alonso δείχνει ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που του δίνεται, δηλώνοντας τα εξής:

«Δεν έχω τρέξει ποτέ στο IndyCar στο παρελθόν, ούτε και σε πίστα speedway, αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρω. Έχω παρακολουθήσει πολλούς αγώνες του θεσμού στην τηλεόραση και online. Σίγουρα χρειάζεται πολύ ακρίβεια ώστε να τρέχεις δίπλα δίπλα με άλλους οδηγούς με ταχύτητες 350 χλμ./ώρα. Θα ήθελα πολύ να πετύχω το Τriple Crown, να κερδίσω δηλαδή το GP του Μονακό, τις 24 Ώρες του Μαν και το Indy 500. Στο Μονακό έχω κερδίσει δύο φορές. Κάποια στιγμή σκοπεύω να τρέξω και στις 24 Ώρες του Μαν. Άλλωστε είμαι μόλις 35, έχω μπόλικο χρόνο μπροστά μου!​».

Προς το παρόν, η McLaren δεν έχει ανακοινώσει ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Fernando Alonso στο GP του Μονακό. Αναμφίβολα, η υποψηφιότητα που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες είναι εκείνη του αποχωρήσαντα από την F1, Jenson Button._X.A.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Fernando Alosno - F1
  • Indy 500
Ετικέτες: