top icon
Αγώνες

Ο Craig Breen επιστρέφει στο ERC

Ο Ιρλανδός οδηγός θα επιστρέψει φέτος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου θα μοιραστεί με τον Paul Nagle ένα Hyundai i20 R5 με ελαστικά της ινδικής MRF, σε όλους τους αγώνες της σεζόν.

Λίγες ημέρες πριν ταξιδέψουν στη Σουηδία, όπου συμμετέχουν ως εργοστασιακό πλήρωμα της Hyundai Motorsport, έγινε γνωστό πως οι Craig Breen-Paul Nagle θα παραμείνουν πολυάσχολοι τη φετινή χρονιά. Έχοντας την υποστήριξη της ινδικής εταιρείας ελαστικών MRF, θα λάβουν μέρος στο φετινό ERC, με Hyundai i20 R5 που θα προετοιμάζει η ιταλική BRC.

Αυτό καταδεικνύει και την ενεργή σχέση με τη Hyundai Motorsport, καθώς η συγκεκριμένη ομάδα προετοιμάζει τα αυτοκίνητα με τα οποία εμπλέκεται η κορεατική εταιρεία στους αγώνες πίστας. O 29χρονος Ιρλανδός, επιστρέφει στο ERC όπου υπήρξε μεταξύ των πρωταγωνιστών (νικητής το 2014 και δεύτερος το 2015 στο Ράλλυ Ακρόπολις), μετά από 5 χρόνια, αφού η τελευταία του συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 2015.

Μιλώντας στο Eurosport, ο Breen δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με την MRF, τον σαφή του στόχο, που είναι η κατάκτηση του φετινού ERC, καθώς και τις επιδιώξεις του από το επερχόμενο Ράλλυ Σουηδίας. Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τι είπε:

Για τη συνεργασία με την Team MRF Tyres ενόψει του ERC 2020: “Είμαι ενθουσιασμένος. Όλα ήταν λίγο στον αέρα πέρυσι, πήγαινα από αγώνα σε αγώνα και δεν ήμουν σίγουρος τι θα ακολουθήσει. Είναι ωραίο να έχουμε σταθερό πρόγραμμα. Είναι καλό για την καριέρα μου και για να διατηρήσω τη σχέση μου με τη Hyundai. Το ERC είναι καλό πρωτάθλημα, από το οποίο έχω ωραίες αναμνήσεις. Υπάρχουν ωραίοι αγώνες, σε ορισμένους εκ των οποίων είχα επιτυχίες στο παρελθόν, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που θέλω να επιστρέψω για να κερδίσω. Ανυπομονώ!”

Breen-Nagle

Για τον στόχο επιστροφής στο WRC: “Φυσικά. Θέλω να βρίσκομαι σε ένα World Rally Car, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις αυτή τη στιγμή. Ευτυχώς, μου δόθηκε αυτή η παράταση ζωής ώστε να συνεχίσω την οδήγηση. Συνεχίζω να συνεργάζομαι με τη Hyundai, μια ομάδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Αν και δεν γνωρίζω ακριβώς τι θα κάνω με το World Rally Car στο υπόλοιπο της χρονιάς, είμαι βέβαιος πως θα υπάρξουν ευκαιρίες και παραμένω θετικός για αυτό.

Για τη συμμετοχή στο Ράλλυ Σουηδίας αυτή την εβδομάδα: “Θα είναι ένας μικρός αγώνας αλλά είναι ωραίο που επιστρέφουμε με τον Paul (Nagle). Θέλω μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, οι άνθρωποι της Hyundai να μην έχουν αμφιβολίες πως μπορούν να μας χρησιμοποιήσουν ξανά. Αυτός θα είναι ο στόχος!

Για τον λίγο χρόνο προετοιμασίας και αν νιώθει έτοιμος για τη Σουηδία: “Πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο κύλησε όλη η χρονιά πέρυσι, καθώς δοκιμάζαμε το αυτοκίνητο για μία ημέρα και μετά κάναμε τον αγώνα. Για αυτό οδήγησα τόσα αυτοκίνητα σε τόσους διαφορετικούς αγώνες πέρυσι, καθώς γνώριζα ότι κάποια στιγμή θα βρεθώ ξανά σε αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, πιθανώς χωρίς τον απαιτούμενο χρόνο προετοιμασίας, οπότε ήθελα να είμαι έτοιμος. Νομίζω ότι έχω συνηθίσει τα διαφορετικά αυτοκίνητα και προσπαθώ να αποδώσω άμεσα.

Για τον πρώτο του αγώνα στο ERC, στις Αζόρες, όπου είχε αναδειχθεί νικητής στο παρελθόν: “Κέρδισα την τελευταία φορά που βρέθηκα εκεί, οπότε έχω όμορφες αναμνήσεις. Είναι ωραίος αγώνας, με ωραίους και ενθουσιώδεις ανθρώπους, ενώ προφανώς είναι ένας καλά υποστηριζόμενος αγώνας. Είναι ωραίο μέρος για να αρχίσουμε το πρωτάθλημα. Κάποιες φορές ο καιρός είναι ευμετάβλητος, αλλά και αυτό είναι εγγενές χαρακτηριστικό του ράλλυ.

Για το τι θα σήμαινε ένας τίτλος στο ERC για εκείνον: “Δεν τα καταφέραμε με την Peugeot (το 2015). Πιστεύω ότι αυτό δε συνέβη για λόγους που δεν ήταν στον έλεγχό μου, τότε. Πάντα λυπόμουν που δεν κατέκτησα τον τίτλο, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι τον αξίζαμε. Θέλω να σημειώσω και αυτό το κουτάκι, καθώς είναι το μόνο που λείπει από τις υποδομές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Με αυτόν τον τίτλο, θα τις συμπληρώσουμε και το μόνο που θα μένει, θα είναι ο παγκόσμιος τίτλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ