top icon
Αγώνες

Ο Γιώργος Καρακούλας στον 5ο γύρο του Porsche Sports Cup στο Spa Francorchamps

Αυτήν τη φορά o θεσμός ταξίδεψε στο κέντρο της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες του Βελγίου, και πιο συγκεκριμένα στην ονειρική πίστα του Spa Francorchamps.

Αφού η αποστολή μας έφτασε στην πίστα την Πέμπτη το πρωί και στήθηκαν τα pit box, αρχίσαμε να βλέπουμε τα πρώτα αυτοκίνητα να βγαίνουν από τα φορτηγά και να προετοιμάζονται για τη διαδικασία της Παρασκευής. Η κακοκαιρία δεν άργησε να έρθει, όπως είχαμε προβλέψει, και από Πέμπτη μέχρι και Παρασκευή η βροχή δε σταμάτησε ούτε λεπτό, με αποτέλεσμα ο Γιώργος να οδηγήσει πρώτος το αυτοκίνητο σε μια ξένη πίστα 7 χιλιομέτρων και πρώτη φορά στη βροχή. Είχε προπονηθεί παρά πολλές ώρες στον προσομοιωτή του αυτοκινήτου και σε βρόχινο περιβάλλον, οπότε η προσαρμογή στο νερό ήταν άμεση και η ταχύτητά του εκπληκτική, αφού, μαζί με ένα ακόμα δίδυμο της ομάδας Martini Racing, ήταν οι μόνοι οδηγοί οι οποίοι γύριζαν σταθερά κάτω από 3:00:00 το γύρο. Και πιο συγκεκριμένα στο 2:55, όταν η ομάδα της Martini με αντίστοιχο GT4 ήταν μόλις 2 δευτερόλεπτα το γύρο πίσω. Το χρονόμετρο σταματούσε στο 2:49 από τον εργοστασιακό οδηγό της Porsche, David Jahn, που συμμετέχει με GT3 και αυτός με την ομάδα του Γιώργου, τη Schutz Motorsport, και βοηθούσε τον Γιώργο στην ανάλυση των δεδομένων του τόσο στο προσομοιωτή όσο και στην πίστα.

Το Σάββατο ο Γιώργος οδήγησε για πρώτη φορά στη στεγνή πίστα και ήταν ο 2ος ταχύτερος πίσω από την ομάδα Martini, με χρόνο 2:38:97, ενώ τους χώριζαν λίγα δέκατα διαφοράς. Ο αγώνας θα είχε σίγουρα έντονο ανταγωνισμό, αφού οι διαφορές ήταν μικρές και η πίστα αρκετά μεγάλη ώστε να υπάρξουν πολλά σημεία για μια καλή μονομαχία.

Την Κυριακή ξεκίνησε η διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών, στην οποία ο Γιώργος με έναν άριστο γύρο κατάφερε να γράψει χρόνο 2:35:00, ενώ η Martini έκανε 2:34:69 και ένα γύρο στο 2:33:90, ο οποίος ακυρώθηκε λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον δεύτερο οδηγό της ομάδας, η οποία αποφάσισε να πάρει το ρίσκο να τον βάλει στην εκκίνηση. Ήταν λίγο πιο αργός από τον Γιώργο και δεν μπορούσε να κρατηθεί στο ρυθμό της Martini, η οποία είχε δύο επαγγελματίες οδηγούς. Ο λόγος που πήρε η ομάδα αυτό το ρίσκο είναι διότι το αυτοκίνητο ασφαλείας (που πόνταραν ότι θα βγει) θα έκοβε το ρυθμό του αγώνα, και έτσι δε θα έχαναν πολύτιμο χρόνο, αφού θα πήγαιναν όλα τα αυτοκίνητα με πολύ χαμηλή ταχύτητα. Έτσι και έγινε! Βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας και όλα πήγαν σύμφωνα με την αρχική στρατηγική.

Ένα λάθος όμως του οδηγού που εκκίνησε τον αγώνα ήταν να χάσει την έξοδο των pits, λόγω ατυχήματος μπροστά του λίγο πριν από αυτήν, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κάνει έναν ακόμα γύρο και να χάσει 9 δευτερόλεπτα διαφοράς σε εκείνο το γύρο, που ήταν στο τέλος του 50λέπτου. Αφού βγήκε, στον αμέσως επόμενο έγινε η αλλαγή οδηγού και ένα επιτυχημένο pit stop, και ο Γιώργος βγήκε 4ος στην πίστα, μόλις πίσω από τον 3o και τον 2ο.

Τους προσπέρασε σχετικά εύκολα σε δύο γύρους, και στη συνέχεια προσπάθησε να καλύψει την απόσταση από τη Martini, που είχε προβάδισμα ήδη 33 δευτερόλεπτα, και με άλλα 30 λεπτά να απομένουν περίπου για το τέλος του αγώνα. Με ένα απίστευτο γυρολόγιο και με ελαφρύ αυτοκίνητο και φρέσκα λάστιχα, κατάφερε να κινηθεί σταθερά περίπου 1 με 2 δεύτερα το γύρο ταχύτερα από τον οδηγό της Martini. Με πολλή πίεση μέχρι το τέλος κατάφερε να τερματίσει 2ος, μόλις 3,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο, και να φέρει στην ομάδα το δεύτερο τρόπαιο και κάποιους πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα, όπου αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στην 4η θέση μετά την εγκατάλειψη που είχε το αυτοκίνητο στον προηγούμενο αγώνα του Oschersleben, λόγω τεχνικού προβλήματος.

Μία κακή στιγμή και ένας γύρος παραπάνω κόστισαν την παρθενική νίκη του Γιώργου, αλλά τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην υπερπροσπάθεια που έκανε ο Έλληνας οδηγός με το GT4 με το νούμερο 146!

Μία σημαντική προσπάθεια με ένα ευχάριστο αποτέλεσμα έφτασαν στο τέλος, και το ραντεβού του Γιώργου για τον τελικό του Porsche Cup ανανεώνεται για τις 20-21 Οκτωβρίου στην πίστα του Hockenheim GP.

Ο Γιώργος δήλωσε τα εξής:

«Ήταν ένας αγώνας τον οποίο πραγματικά χάρηκα, γιατί κατάφερα να βρω περισσότερα μέσα από τον εαυτό μου. Με τους κατάλληλους ανθρώπους να μου ανοίγουν το δρόμο και να μου εμπλουτίζουν τις γνώσεις στο πώς να φτάσω ένα επίπεδο πιο πάνω ως οδηγός, είναι κάτι που για εμένα είναι ανεκτίμητης αξίας. Είμαι πιο πολύ χαρούμενος για το τι έμαθα και για το τι θα ακολουθήσει στους επόμενους αγώνες. Ευχαριστώ όλους τους υποστηρικτές και το υπέροχο κοινό που με ενθαρρύνει από μακριά και από κοντά! Ευχαριστώ πολύ τον ΣΜΑΚ για την υποστήριξη που μου παρέχει σε κάθε αγώνα, καθώς και την Tara Tree Pictures, που αναλαμβάνει ένα σημαντικό ρόλο στους αγώνες μου. Επίσης, ευχαριστώ πολύ το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ για τα υπέροχα άρθρα και τις δημοσιεύσεις. Όσο για το κοινό μου, που αγαπάω και εκτιμάω για όλη την προσοχή, στον καθένα από εσάς που με παρακολουθείτε ξεχωριστά θα χαρώ παρά πολύ να σας δω από κοντά σε κάποιον αγώνα μου και να σας φέρω πιο κοντά στα αυτοκίνητα που όλοι αγαπάμε! Ευχαριστώ πολύ!».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ