top icon
Αγώνες

Ο Hirvonen στη Mini X-Raid!

Ο Mikko Hirvonen υπέργαψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Mini X-Raid και θα λάβει μέρος σε αγώνες Baja και στον αγώνα του Ντακάρ το 2016!

Οι φήμες που ήθελαν τον Mikko Hirvonen να λαμβάνει μέρος στο Ράλλυ Ντακάρ επιβεβαιώθηκαν, αφού η X-Raid ανακοίνωσε και επίσημα τη συνεργασία της με τον πρώην οδηγό των Ford, Citroen και Subaru στο WRC, Mikko Hirvonen. Ο Φινλανδός οδηγός θα οδηγήσει το Mini ALL4 Racing έχοντας στο δεξί του μπάκετ τον πολύπειρο Michel Perin. Ο Γάλλος συνοδηγός έχει επικρατήσει τέσσερις φορές στον αγώνα του Ντακάρ με την τελευταία να χρονολογείται το 2014 στο πλευρό του Nani Roma. Μάλιστα, στις πρώτες του δοκιμές με το Mini στο Μαρόκο ο Mikko είχε τον Perin στο πλευρό του, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Φινλανδός θα λάβει μέρος στα τέλη του μήνα στο ισπανικό baga Aragon, έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του αυτοκινήτου, αλλά και της συγκεκριμένης μορφής αγώνων.

Ο team manager της ομάδας, και γνωστός μας από την παρουσία του στην Mitsubishi στο WRC παλιότερα, Sven Quandt, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συμφωνήσαμε με τον Mikko. Σίγουρα η παρουσία του είναι σημαντική τόσο για την ομάδα μας, όσο και για το Ντακάρ γενικότερα. Στις δοκιμές στο Μαρόκο μας εντυπωσίασε και είναι σημαντικό ότι αισθάνθηκε άμεσα άνετα σε αυτού του είδους τις επιφάνειες. Βέβαια, δεν πρέπει να έχουμε υπερβολικές προσδοκίες, αφού ο Mikko πρέπει να αποκτήσει πρώτα εμπειρίες, ο οποίος και είναι ένας μοναδικός αγώνας.”

O Hirvonen από την πλευρά του, αναμένεται να έχει αρκετή δουλειά τους επόμενους μήνες, αφού εκτός από την συνεργασία του με την Mini, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα αποτελέσει και έναν εκ των δοκιμαστών της Toyota! Πάντως, ο Φινλανδός δηλώνει ενθουσιασμένος για αυτή τη νέα εμπειρία. “Μέχρι πρότινος δεν ήξερα σχεδόν τίποτα ουσιαστικά για αυτή τη μορφή αγώνων. Μόνο ότι είχα δει στην τηλεόραση. Μετά τις δοκιμές με την Mini και τη συμβολή του πολύπειρου Michel (Perin) έχω αποκτήσει την πλήρη εικόνα και όσο περισσότερα μαθαίνω τόσο περισσότερο ανυπομονώ για αυτή την πρόκληση!” Ενδιαφέρον, βέβαια, έχει η άποψη του για το Mini ALL4 Racing: “Φυσικά, το αυτοκίνητο και οι επιφάνειες δεν έχουν καμία σχέση με το WRC. Ένα WRCar είναι πιο ακριβές, άμεσο και με κορυφαίες αντιδράσεις, αλλά δεν μπορεί να πάει σε μέρη που περνάει το Mini! Το Mini έχει τεράστια αντοχή και είναι απίστευτο το πόσο σκληρό είναι! Είναι εντυπωσιακό πόσο άνετα περνάει από επιφάνειες που δεν το φαντάζεσαι. Η ταχύτητα δεν είναι πρόβλημα για μένα, αν και πρέπει να ξέρω που πρέπει να προστατεύσω το αυτοκίνητο στα πολύ κακά κομμάτια.

Όπως και ο επικεφαλής της ομάδας, έτσι και ο Mikko δεν βάζει από τώρα ψηλά τον πήχη αναφορικά με την παρουσία του. “Όλα είναι θέμα εμπειρίας. Το Ντακάρ είναι απίστευτα μεγάλος αγώνας. Πιστεύω ότι αν τερματίσω χωρίς σημαντικά προβλήματα ή χωρίς να έχω κολλήσει πουθενά θα είναι επιτυχία για το πρώτο μου Ντακάρ. Από την άλλη το Baja Aragon είναι πιο κοντά σε αυτό που έχω συνηθίσει με τους αγώνες Ράλλυ. Αλλά όταν οδηγείς χωρίς σημειώσεις και μόνο με το road book δεν είναι κάτι εύκολο, την ώρα που πρέπει να προσαρμοστώ με το αυτοκίνητο. Αν αισθάνομαι καλά με το αυτοκίνητο και όλα λειτουργούν σωστά, θα προσπαθήσουμε να σημειώσουμε κάποιους καλούς χρόνους στο Baja Aragon.”

Όπως σας είχαμε αναφέρει πριν από μερικές ημέρες, οι φήμες έκαναν λόγο όχι μόνο για τον Hirvonen, αλλά και για τον Sebastien Loeb, ο οποίος οδήγησε μάλιστα προσφάτως το Peugeot 2008 DKR. Ο ίδιος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: “Θα αποτελούσε μία νέα πρόκληση για μένα και θα το απολάμβανα. Όμως απαιτεί σημαντική προετοιμασία και την ίδια ώρα έχω σημαντικές υποχρεώσεις και δύσκολο πρόγραμμα με το Πρωτάθλημα Τουρισμού. Αυτή τη στιγμή δείχνει δύσκολο”. Πάντως, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά θα συμπληρώσουμε εμείς._Π.Τ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ