top icon
Αγώνες

Στο Ακρόπολις οι Παπανικολάου-Κυπριανού

Μετά από δύο άκαρπες προσπάθειες, ο Ίαν Παπανικολάου επιστρέφει στο Ράλλυ Ακρόπολις, αγώνας ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Μαϊου με επίκεντρο τη Λαμία και προσμετράει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

 

Με τον Γιώργο Κυπριανού στο δεξί μπάκετ του Toyota Yaris, ο νεαρός οδηγός εμφανίζεται έτοιμος να ριχτεί στη μάχη ενός αγώνα, ο οποίος έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και δυσκολίες. Με τη δράση να εκτυλίσσεται στις περιοχές της Φθιώτιδας και της Φωκίδας, κάθε ημέρα προσμετράει ξεχωριστά με συντελεστή 2 για το πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Το Ράλλυ Ακρόπολις φέτος αλλάζει έδρα και το κέντρο του μεταφέρεται μετά από 10 χρόνια και πάλι στην πόλη της Λαμίας, κάτι που αποτελεί πρόκληση για το πλήρωμα: «Η αλλαγή έδρας μου δημιουργεί την εντύπωση πως ο αγώνας γύρισε στο σπίτι του. Οργανωτικά μας βόλευε το Λουτράκι, αλλά το πραγματικό Ακρόπολις είναι στις ειδικές της Λαμίας. Ο κόσμος της Κεντρικής Ελλάδας διψάει για το ράλλυ και το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν.» δήλωσε ο οδηγός. Το παιδικό όνειρο της συμμετοχής σε ένα Ράλλυ Ακρόπολις έγινε πραγματικότητα το 2014, όπου με ένα Nissan Micra, ο Ίαν Παπανικολάου είχε αγωνιστεί στο χωμάτινο σκέλος του αγώνα. Η προσπάθειά του έληξε πρόωρα, καθώς ο τροχός του αυτοκινήτου είχε …άλλη άποψη. Πέρυσι, ένα πρόβλημα στα ηλεκτρικά του Toyota Yaris, δεν επέτρεψαν στον οδηγό να συμμετάσχει στο λασπωμένο, όπως αποδείχτηκε Ράλλυ Ακρόπολις. Φέτος, φαίνεται αποφασισμένος για μια θετική εμφάνιση: «Αυτή τη φορά πάμε με στόχο να ανεβούμε στη ράμπα του τερματισμού. Μετά τα …παθήματα των τελευταίων δύο ετών, αυτός είναι ο βασικός μας στόχος φέτος. Νιώθω έτοιμος να αντιμετωπίσω την πρόκληση στις ειδικές της Λαμίας.», δήλωσε ο Παπανικολάου αναφορικά με το στόχο του στο διήμερο αγώνα και συμπλήρωσε: «Θα οδηγήσω σαν να είναι ένας ενιαίος αγώνας. Δεν ακολουθώ φέτος το πρωτάθλημα, οπότε δε θα έχω αυτό το άγχος. Θα κινηθώ φυλαγμένα αρχικά και ειδική με ειδική σκοπεύω να ανεβάσω το ρυθμό μου. Δεν είναι μικρός αγώνας, ώστε να πάμε φλατ άουτ από την αρχή, οπότε θα οδηγήσουμε αναλόγως, με στόχο να μαζέψουμε επιτέλους αγωνιστικά χιλιόμετρα με το Yaris.».

Η C6, κατηγορία στην οποία ανήκει το Toyota Yaris του πληρώματος, συγκέντρωσε 12 συμμετοχές, με το συναγωνισμό να αναμένεται έντονος: «Οι συμμετοχές είναι άκρως ικανοποιητικές στην κατηγορία μου, με όλους τους πρωταγωνιστές να δηλώνουν παρών! Αυτό μας αρέσει, καθώς θα μπορούμε να κοντραριστούμε με μεγάλα ονόματα του χώρου. Αποτελεί πραγματική πρόκληση για εμάς και έναυσμα για ένα δυνατό αγώνα με ωραίο συναγωνισμό και θέαμα», τόνισε ο Παπανικολάου.

Το πλήρωμα των Παπανικολάου-Κυπριανού έκανε τις απαραίτητες αναγνωρίσεις από τις διαδρομές του αγώνα, με τον οδηγό να μένει εντυπωσιασμένος: «Οι διαδρομές είναι εντυπωσιακές. Είναι απίστευτο συναίσθημα ο αγώνας που συμμετέχω να περνάει από διαδρομές, στις οποίες μέχρι πριν λίγα χρόνια βρισκόμουν ως θεατής, βλέποντας περάσματα οδηγών-θρύλων των ράλλυ. Οι διαδρομές είναι για όλα τα γούστα, έχουν γρήγορα κομμάτια, αργά, δύσκολα έως πολύ δύσκολα, σε σημείο που θύμιζαν διαδρομές rally raid που κάναμε στα 4×4.», υπογράμμισε ο οδηγός.

Η πανηγυρική εκκίνηση του Ράλλυ Ακρόπολις θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής στις 18.30 στο μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, ενώ η δράση ξεκινάει το πρωί του Σαββάτου στις 10.08. Συνολικά ο αγώνας περιλαμβάνει 12 ειδικές διαδρομές, με 6 από αυτές να εκτυλίσσονται το Σάββατο και 6 την Κυριακή. Ο τερματισμός είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της Κυριακής στις 16.04, με τα πληρώματα να καλούνται να διανύσουν 231.52 αγωνιστικά χιλιόμετρα τις δύο ημέρες του αγώνα.

Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ