top icon
WRC

Ogier: Αποκλεισμός ενός αγώνα με αναστολή και συνολικό πρόστιμο 7.000 ευρώ

Μετά από την ολοκλήρωση του Ράλλυ Κροατίας, ο νικητής Sebastien Ogier έλαβε ποινή αποκλεισμού ενός αγώνα με αναστολή 6 μηνών και αθροιστικό πρόστιμο 7.000 ευρώ – Διαβάστε το λόγο και τι δήλωσε ο Γάλλος.

Η νίκη των Sebastien Ogier-Julien Ingrassia στο Ράλλυ Κροατίας ήρθε με δραματικό, από κάθε άποψη, τρόπο. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι εμπλέκονταν σε μια συναρπαστική μάχη με τους Elfyn Evans-Scott Martin και Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe, αλλά το πρωί της Κυριακής 25 Απριλίου, τελευταίας ημέρας του αγώνα, οι Γάλλοι ενεπλάκησαν σε σύγκρουση με επιβατικό αυτοκίνητο, στην απλή διαδρομή.

Αυτή η σύγκρουση είχε και επακόλουθα, αφού μετά από τον τερματισμό οι αγωνοδίκες επέβαλλαν στον Ogier αθροιστικό πρόστιμο 7.000 ευρώ και αποκλεισμό ενός αγώνα με αναστολή. Ο λόγος του αποκλεισμού; Ότι μετά από αυτήν, ο Γάλλος ξεκίνησε απότομα προς την ειδική διαδρομή, “απωθώντας” με το Toyota Yaris WRC έναν αστυνομικό, γεγονός που του επέφερε τον αποκλεισμό με αναστολή και πρόστιμο 5.000 ευρώ. Επιπλέον, έλαβε πρόστιμο 2.000 ευρώ για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη μετά από τη σύγκρουση.

Sebastien Ogier-Julien Ingrassia

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση των αγωνοδικών, μετά από τη σύγκρουση και ενώ ένας αστυνομικός στεκόταν μπροστά στο Toyota Yaris WRC, ο Sebastien Ogier έφυγε από το σημείο του ατυχήματος, γεγονός που συνιστά παράβαση των άρθρων 12.2.1.c και 12.2.1.h του Διεθνούς Αγωνιστικού Κώδικα της FIA.

Η ποινή αποκλεισμού του Ogierγια έναν αγώνα θα εκτελεστεί, εφόσον ο Γάλλος υποπέσει σε αντίστοιχη παράβαση εντός των επόμενων 6 μηνών.

Στο λόγο της απόφασης των αγωνοδικών, αναφέρονται τα εξής:

“Ο κ. Ogier εξήγησε πως αφού είχαν φύγει από το σέρβις παρκ, συνειδητοποίησαν πως έπρεπε να σταματήσουν για να ελέγξουν κάτι στο αυτοκίνητο. Μόλις ξεκίνησαν από τα φανάρια, είδαν μια κατάλληλη στάση λεωφορείου στα δεξιά και άλλαξαν λωρίδα ώστε να φτάσουν σε αυτή. Ένα άλλο αυτοκίνητο προσέγγιζε γρήγορα το σημείο από την ίδια λωρίδα και χτύπησε στο δεξιό μέρος του αυτοκινήτου Νο.1. Αμέσως μετά από το ατύχημα, ο κ. Ogier σταμάτησε στην άκρη του δρόμου να ελέγξει πως κανείς δεν έχει τραυματιστεί και μοιράστηκε στις πληροφορίες επικοινωνίας του με τον άλλον οδηγό.

Rally Croatia - Sebastien Ogier - Stewards Decision

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και καθώς δε μιλούσαν Αγγλικά, ένα μέλος της ομάδας κλήθηκε στο σημείο για να συνεχίσει τη διαδικασία με τα χαρτιά.

Μόλις ο κ. Lehtinen έφτασε στο σημείο, υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στους ανθρώπους του αγώνα και έναν αστυνομικό που βρισκόταν στη σκηνή του ατυχήματος. Φαινόταν καθαρό ότι το πλήρωμα θα συνέχιζε όμως, σύμφωνα με τον κ. Ogier, αυτή η πληροφορία δεν έφτασε στον αστυνομικό που στεκόταν μπροστά από το αυτοκίνητο. Καθώς το πλήρωμα είχε δώσει τα στοιχεία του και ένας εκπρόσωπος της ομάδας ήταν εκεί, ο κ. Ogier ένιωσε ότι μπορούσε να φύγει.

Ο κ. Ogier πρόσθεσε ότι κατανοεί πλήρως πως αυτό δεν έπρεπε να συμβεί και πως η συμπεριφορά του φαίνεται πολύ κακή, καθώς τα videos διασπείρονται στα social media. Ο κ. Ogier απολογήθηκε για την πράξη του και υποσχέθηκε να επικοινωνήσει με τον οδηγό του άλλου αυτοκινήτου και με τον αστυνομικό που στεκόταν εμπρός από το αυτοκίνητο για να απολογηθεί.

Οι Αγωνοδίκες κατέληξαν πως η σύγκρουση δε συνιστά απαραίτητα παράβαση των κανονισμών. Παρόλα αυτά, η συμπεριφορά του κ. Ogier δε μπορεί να γίνει αποδεκτή. Οδηγώντας το αυτοκίνητο και σπρώχνοντας τον αστυνομικό στο πλάι, ο κ. Ogier προκάλεσε μια ανασφαλή κατάσταση. Το συμβάν είναι επιζήμιο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.”

Sebastien Ogier-Julien Ingrassia

Ο Sebastien Ogier, αναφέρθηκε εκτενώς στο συμβάν: “Πρώτα από όλα, χαίρομαι που κανείς δε χτύπησε και το άτομο που είχαμε τη σύγκρουση ήταν επίσης ασφαλές και υπήρχε μόνο ζημιά στο αυτοκίνητο. Ειλικρινά, εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα πως ο αγώνας είχε τελειώσει για εμένα.

“Ευτυχώς, το χτύπημα έγινε ευθεία – ίσως σε ένα από τα πιο δυνατά σημεία του αυτοκινήτου, όπου η ζημιά ήταν κοσμητική. Το τιμόνι παρέμεινε σε ευθεία, ο κλωβός ασφαλείας ήταν άθικτος και ακόμη και ο αφρός προστασίας στην πόρτα ήταν εκεί, οπότε η ασφάλεια ήταν εκεί. Υπήρχε μόνο υγρό στην καμπίνα και στον αγώνα ο Julien φορούσε τα μεγάλα γυαλιά γιατί έμπαινε σκόνη στα μάτια του”.

Όσον αφορά στην αποχώρησή του από το σημείο, ο Ogier πρόσθεσε: “Όπως είπα, είμαι πολύ χαρούμενος που κανείς δε χτύπησε το πρωί. Μετά, ασφαλώς, υπήρξε μπέρδεμα γιατί συζητούσαμε για λίγο την κατάσταση και δίναμε στοιχεία στην αστυνομία. Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα, θα έλεγα, είναι πως οι αστυνομικοί δε μιλούσαν καθόλου Αγγλικά!

“Οπότε, δεν ήταν εύκολο και σε ένα σημείο ένας από αυτούς είπε “μπορείτε να φύγετε” και μετά ίσως ο συνεργάτης του να μην ήταν τόσο σίγουρος.

“Σαφώς δεν είμαι κάποιος που φεύγει μετά από το συμβάν. Έλεγξα πρώτα ότι όλοι ήταν ΟΚ, δώσαμε την άδεια οδήγησης -όλα- και ναι, μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που υπάρχει μόνο ζημιά στο αυτοκίνητο”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Sebastien Ogier
  • Sebastien Ogier-Julien Ingrassia
  • Sebastien Ogier-Julien Ingrassia
  • Rally Croatia - Sebastien Ogier - Stewards Decision
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ