Αγώνες WRC

Έφυγε από τη ζωή ο Roberto Angiolini

Μια δυσάρεστη ημέρα ξημέρωσε για τα ιταλικά και όχι μόνο ράλλυ, καθώς ο Roberto Angiolini, ιθύνων νους του θρυλικού JollyClub, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Οι πρώτες πληροφορίες, αναφέρουν πως ο Roberto Angiolini είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, ωστόσο ο θάνατός του σχετίζεται με την πανδημία του κορονοϊού, που μαστίζει τον πλανήτη αλλά έχει πλήξει την Ιταλία, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα.

Ο Roberto Angiolini υπήρξε Πρόεδρος της ομάδας Jolly Club, η οποία πρωταγωνίστησε στα τεκταινόμενα του Παγκόσμιου, Πανευρωπαϊκού και Ιταλικού Πρωταθλήματος Ράλλυ κατά τις δεκαετίες του '70, '80 και '90, σχεδόν πάντοτε με ιταλικά αυτοκίνητα.  Είτε σε συνεργασία με την εργοστασιακή Lancia, είτε προσφέροντας ημιεργοστασιακές συμμετοχές σε ικανότατους οδηγούς, το JollyClub υπήρξε μια από τις ομάδες που σε πολλές περιπτώσεις, κοίταξε στα μάτια ακόμη και συμμετοχές Κατασκευαστών.

Biasion Jolly Club

Το JollyClub ιδρύθηκε το 1957 από τον πατέρα του Roberto, Mario Angiolini και αρχικά διέθετε αυτοκίνητα της Alfa Romeo. Στη συνέχεια, με τον Roberto Angiolini επικεφαλής, η εταιρεία απέκτησε διεθνή φήμη, έχοντας συνεργασία με την Abarth για την εξέλιξη του 131 και έπειτα, με τη Lancia για τις Stratos, Fulvia, 037, S4 και Delta. Από τις τάξεις του JollyClub πέρασαν με σημαντική επιτυχία κορυφαίοι οδηγοί, από τους οποίους ξεχωρίζουν οι μετέπειτα Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Miki Biasion, Didier Auriol. Μάλιστα, ο Ιταλός κατέκτησε με τα χρώματα του JollyClub το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το Ιταλικό Πρωτάθλημα Ράλλυ, 1983.

Sainz Jolly Club

Βέβαια, κανείς δεν ξεχνά τη συμμετοχή του Carlos Sainz, όταν το JollyClub ανέλαβε το κύκνειο άσμα της Lancia, το 1993, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Ακόμη, σημαντικοί οδηγοί που βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι αυτοκίνητων του JollyClub, κατακτώντας νίκες ή τίτλους, ήταν μεταξύ άλλων οι Alessandro Fiorio, Mikael Eriksson, Dario Cerrato, Yves Loubet και Gianfranco Cunico.

Ο Carlos Sainz, ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: Πέθανε ο Roberto Angiolini, ιδιοκτήτης της ομάδας Jolly Club, ομάδας με της οποίας τη Lancia αγωνίστηκα το 1993. Στέλνω την αγάπη και υποστήριξή μου στην οικογένεια και τους φίλους του. R.I.P.

Δείτε το post του Carlos Sainz για τον Roberto Angiolini:

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από το Jolly Club για το χαμό του Roberto Angiolini, ανέφερε:

"Σήμερα είναι μια άσχημη ημέρα για τον Παγκόσμιο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, την οικογένεια Angiolini και όλους όσοι υπήρξαν μέρος του JollyClub. Ο Roberto Angiolini μας άφησε... Η καρδιά μας πηγαίνει στον Πρόεδρό μας, ο οποίος πέραν του γεγονότος ότι αγαπήθηκε και έχαιρε σεβασμού από όλον τον κόσμο και από εμάς, ήταν μοναδικός και ξεχωριστός. Επίσης, έσβησε ένα αδιαμφισβήτητο κομμάτι της ιστορίας μας. Μοναδικός, ανεπανάληπτος!"

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου