top icon
Διεθνείς αγώνες

FIA Rally Star: Τι είναι το νεοσύστατο βραβείο R.A.C.E.;

H Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ανακοίνωσε τη θέσπιση ειδικού βραβείου ψηφιακής επικοινωνίας, στο πλαίσιο του θεσμού ανάδειξης ταλέντων, FIA Rally Star.

Καθώς η πρώτη σεζόν του FIA Rally Star, θεσμού που έχει ως στόχο την ανίχνευση ταλέντων και την προώθησή τους σε ανώτερες βαθμίδες των ράλλυ παγκοσμίως, βρίσκεται σε εξέλιξη, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου γνωστοποίησε τη δημιουργία ενός επιπλέον βραβείου για τους οδηγούς, που αφορά στην Ψηφιακή Επικοινωνία.

To ψηφιακό βραβείο R.A.C.E. (Reach, Attract, Community, Engagement) αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ της FIA και της Digital Motorsport, που δραστηριοποιείται στους τομείς του gaming και των esports.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIA, το εν λόγω βραβείο έρχεται να αναγνωρίσει τις προσπάθειες των διαγωνιζόμενων οδηγών, στους τομείς της ψηφιακής επικοινωνίας και της εμπλοκής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που πλέον θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ για κάθε οδηγό αγώνων.

R.A.C.E.: Η ψηφιακή… επιβράβευση του FIA Rally Star

Η πρεμιέρα του R.A.C.E θα γίνει κατά τη διάρκεια του αφρικανικού Τελικού του FIA Rally Star, που διεξάγεται στις 27-29 Μαΐου στην πίστα Zwartkops Raceway, η οποία βρίσκεται στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, με τη συμμετοχή 38 οδηγών από 11 χώρες της Αφρικής.

FIA Rally Star R.A.C.E. Award 02

Έτσι, πέραν της αναγνώρισης των οδηγικών ικανοτήτων και των δυνατοτήτων στο sim racing, οι συμμετέχοντες στον αφρικανικό Τελικό θα είναι οι πρώτοι από τους υποψήφιους, που θα διαγωνιστούν και στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας.

Η αξιολόγηση κάθε υποψήφιου θα γίνει με βάση την προσωπική του ανάπτυξη σε κάθε πυλώνα των κριτηρίων R.A.C.E., η οποία θα αναλυθεί σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα στους επαγγελματικούς αναλυτικούς πίνακες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το βραβείο για τον νικητή του βραβείου R.A.C.E. στην Πρετόρια περιλαμβάνει ένα σασί Playseat Trophy, ένα τιμόνι και πεντάλ Thrustmaster T300 Ferrari Integral Racing Wheel Alcantara Edition, ένα σετ ακουστικών Thrustmaster Gaming, ένα σετ γάντια OMP Race και ένα αντίγραφο του παιχνιδιού WRC 10.

Ο αφρικανικός Τελικός του FIA Rally Star , είναι ο τρίτος που διεξάγεται, λίγους μήνες μετά από την πρεμιέρα του θεσμού με τον ευρωπαϊκό Τελικό .

Υπενθυμίζουμε, πως από τους Ηπειρωτικούς Τελικούς προκύπτουν 6 από τα 7 μέλη της ομάδας FIA Rally Star 2023, ενώ θα υπάρξει και ξεχωριστός Τελικός ώστε να αναδειχθεί η γυναίκα οδηγός, που θα συμπληρώσει την αποστολή.

FIA Rally Star R.A.C.E. Award 01

“Είμαστε υπόχρεοι στην ανεκτίμητη συμβολή των συνεργατών μας, όπως η Digital Motorsports”, δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος Rally Star για την FIA, Jerome Roussel. “Χωρίς τη δέσμευση και την ενέργειά τους, πρωτοβουλίες όπως το FIA Rally Star δεν θα ήταν δυνατές.

“Το βραβείο R.A.C.E. είναι μια φυσική επέκταση της συνεργασίας μας με την Digital Motorsports, η οποία επιδιώκει να αναπτύξει τη δέσμευση της κοινότητάς μας στην κοινότητα των esports.

“Μέσω συνεργασιών όπως αυτή, στοχεύουμε να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητα και τη συμμετοχή στο Rally Star τα επόμενα χρόνια”.

“Η Digital Motorsports είναι πολύ περήφανη που συμμετέχει στο όραμα της FIA για ένα πρόγραμμα με όλα τα στοιχεία και πρόσβαση για την ανίχνευση νέων ταλέντων”, πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digital Motorsport, Niall Maher.

“Η FIA ενθαρρύνει την ανάπτυξη στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας και των esports, οι οποίοι αποτελούν το κλειδί για την συμμετοχή της νέας γενιάς και θα διαδραματίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στην επίτευξη της ποικιλομορφίας και της πραγματικής προσβασιμότητας για όλους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

“Είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι σε αυτό το όραμα, συνδυάζοντας την κορυφαία τεχνολογία μας σε παγκόσμιο επίπεδο με μια πραγματική επιθυμία για συμμετοχικότητα, για να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα σε όλα τα τμήματα της κοινωνίας.

“Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με τη FIA για το βραβείο R.A.C.E., ώστε να προωθήσουμε πρόσθετη ευαισθητοποίηση και να επιτρέψουμε σε όλους να έχουν πρόσβαση σε μια παγκόσμια κοινότητα μηχανοκίνητου αθλητισμού μέσω των επαγγελματικά διαχειριζόμενων online αγώνων μας και των λύσεων προσομοιωτών”.

Photos: FIA Rally Star

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ