11 Ιαν 2018

Η Ford Performance στο πλευρό της M Sport το 2018

Η Ford ανακοίνωσε επίσημα τη νέα συμφωνία για παροχή εκτενούς τεχνικής και οικονομικής υποστήριξης στην επί μακρόν εταίρο της στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού M-Sport, νικήτρια των τίτλων Οδηγών και Κατασκευαστών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA (WRC) το 2017, με το Fiesta WRC.

Από το 2018 η M-Sport Ford World Rally Team υπό την καθοδήγηση του Malcolm Wilson OBE –από τα πιο επιτυχημένα ονόματα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού– με έδρα στο Dovenby Hall, Cockermouth, (Ηνωμένο Βασίλειο), θα επωφεληθεί από την πρόσθετη τεχνική υποστήριξη του παγκόσμιου οργανισμού Ford Performance στο αρχηγείο της Ford στο Dearborn, (ΗΠΑ), που τελεί υπό την ηγεσία του Mark Rushbrook, global director του Αγωνιστικού Τμήματος. Η Ford επεκτείνει την επένδυσή της προκειμένου να διασφαλίσει ότι η M-Sport Ford World Rally Team θα παραμείνει ανταγωνιστική σε όλη τη διάρκεια της σεζόν του 2018 WRC και ακόμα παραπέρα, σε συνέχεια της τεχνικής και οικονομικής συμβολής της το 2017.

Η αυξημένη παροχή βοήθειας της Ford είναι βασικός συντελεστής για να διατηρηθεί στην M-Sport ο Sébastien Ogier κάτοχος του τίτλου των Οδηγών στο 2017 FIA WRC και τη σεζόν του 2018. Ο Ogier και το ανερχόμενο ταλέντο Elfyn Evans θα ηγηθούν της ομάδας, μαζί με τους αντίστοιχους συνοδηγούς Julien Ingrassia και Daniel Barritt, στο τιμόνι του Ford Fiesta WRC. Η Ford έχει συνεργασία με την M-Sport από το 1997. Έχοντας πάρει εντολή από τη Ford, η εξειδικευμένη στο χώρο των ράλι M-Sport προετοιμάζει οχήματα Ford για αγώνες ράλι σε αρκετές κατηγορίες, από την FIA R2 μέχρι την κορωνίδα του σπορ, το WRC. Σχεδόν 400 μοντέλα Ford Fiesta που φέρουν την υπογραφή της M-Sport τρέχουν αυτή τη στιγμή σε αγώνες ράλι σε όλο τον κόσμο.

Με κινητήρια δύναμη τον 1.6 EcoBoost της Ford, το Ford Fiesta WRC rally car βασίζεται στο νέο Fiesta, το οποίο πωλείται σε όλη την Ευρώπη σε ποικίλες εκδόσεις, όπως το κομψό Fiesta Titanium, το εμπνευσμένο από την Ford Performance Fiesta ST-Line και το κορυφαίας ποιότητας Fiesta Vignale. Το νέο Fiesta ST με κινητήρα 1.5 EcoBoost 200 ίππων και προφίλ οδήγησης (Drive Modes) θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2018.

(Δελτίο Τύπου)

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: