top icon
Αγώνες

Ράλλυ Γερμανίας: O Latvala ταχύτερος στο shakedown

Μπορεί να μην έχουμε Qualifying stage στους ασφάλτινους αγώνες, αλλά παρόλα αυτά τα πληρώματα πραγματοποίησαν το παραδοσιακό shakedown πριν την εκκίνηση του αγώνα, με τον Jari Matti Latvala να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο.

Η πρώτη ασφάλτινη αναμέτρηση της χρονιάς βρίσκεται προ των πυλών με τα πληρώματα να ετοιμάζονται σήμερα για την πρώτη ημέρα του Ράλλυ Γερμανίας. Μετά την πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα στην πόλη της Κολωνίας, τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στο Trier που αποτελεί το επίκεντρο πραγματοποιώντας πρώτα δύο νυκτερινές ειδικές διαδρομές. Πριν από όλα αυτά, όμως, οι οδηγοί αγωνίστηκαν στο shakedown, το οποίο είχε χαρακτήρα δοκιμής, αφού στους ασφάλτινους αγώνες δεν υφίσταται η Qualifying Stage και τα πληρώματα εκκινούν σύμφωνα με την βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

 

Εκεί, στην διαδρομή των 4,5 χλμ., ταχύτερος όλων αναδείχθηκε ο Jari Matti Latvala με το VW Polo R WRC δείχνοντας σε πολύ καλή κατάσταση πριν τον αγώνα. Ο Φινλανδός έκανε το ταχύτερο του πέρασμα στην 4η προσπάθεια του, και εμφανίστηκε άκρως ικανοποιημένος μετά το τέλος της προσπάθειας του. “Γενικά είχαμε καλή αίσθηση στο shakedown, αλλά περισσότερα θα μπούμε να πούμε όταν ξεκινήσει ο αγώνας. Το αυτοκίνητο είναι καλό, αλλά είναι γνωστό ότι θα είναι δύσκολος αγώνας. Ίσως πρόκειται για τον πιο δύσκολο ασφάλτινο αγώνα της χρονιάς. Από την πλευρά μου, δεν θέλω να πιέσω τον εαυτό μου, θέλω να είμαι άνετος και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει¨, είπε ο Φινλανδός οδηγός της VW.

 

Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Dani Sordo με το Citroen DS3 WRC, ο οποίος και αισθάνεται σαφώς καλύτερα τώρα που ο θεσμός έχει μεταφερθεί στην άσφαλτο. “Σίγουρα, είναι ένα καλό πρώτο δείγμα. Όμως, για μένα πιο σημαντικό είναι ότι οι χρόνοι είναι ανταγωνιστικοί από την αρχή. Τα πρώτα περάσματα ήταν τα πλέον σημαντικά, και όλα πήγαν καλά. Επίσης έχω πολύ καλή αίσθηση του αυτοκινήτου. Κάναμε μερικές μικρές αλλαγές, αλλά είμαι ικανοποιημένος και έτοιμος για τον αγώνα.” Τον τρίτο χρόνο πραγματοποίησε ο Thierry Neuville με το Ford Fiesta RS WRC, αν και αρχικά αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με τον κινητήρα του, τα οποία ξεπέρασε όμως στη συνέχεια. Ο επικεφαλής της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος, Sebastien Ogier, έκανε μόλις τον 4ο χρόνο, αφού στο τελευταίο του πέρασμα έχασε τα φρένα σε μία φουρκέτα, με αποτέλεσμα να του σβήσει ο κινητήρας και να χάσει χρόνο. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Evgeny Novikov, ακολουθούμενος από τους Mikko Hirvonen και Mads Ostberg.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν ακόμα ξεκινήσει ο αγώνας έχουμε την πρώτη απώλεια, και συγκεκριμένα τον Andreas Mikkelsen. Ο συνοδηγός του νεαρού Νορβηγού, Mikko Markkula, έχει έναν τραυματισμό στη μέση από τη Φινλανδία, ο οποίος επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αποσύρουν τη συμμετοχή τους._Π.Τ.

Οι χρόνοι του shakedown

1. Jari-Matti Latvala 2:23.5
2. Dani Sordo 2:24.2
3. Thierry Neuville 2:24.3
4. Sebastien Ogier 2:24.9
5. Evgeny Novikov 2:25.1
6. Mikko Hirvonen 2:25.5
7. Mads Ostberg 2:25.7
8. P-G Andersson 2:26.3
9. Nasser Al-Attiyah: 2:27.2
10. Michal Kosciuszko 2:29.2
11. Martin Prokop 2:30.0
12. Khalid Al Qassimi: 2:31.4

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ