top icon
WRC

Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας Debrief: Η λύτρωση της Hyundai (+videos)

Στο Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, η Hyundai έδρεψε τους πρώτους καρπούς των κόπων της και η M-Sport Ford επέστρεψε σε θετικά αποτελέσματα, ενώ η Toyota βρέθηκε για πρώτη φορά μετά από καιρό, εκτός βάθρου.

Το Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, 5ος γύρος της σεζόν και δεύτερος χωμάτινος στην υβριδική εποχή του WRC, αναμενόταν εξ αρχής πιο απαιτητικό από τον αντίστοιχο αγώνα της Πορτογαλίας, που είχε διεξαχθεί 15 μέρες νωρίτερα.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα διαδραμάτιζε η ζέστη, αφού οι αυξημένες θερμοκρασίες στο εσωτερικό των αυτοκινήτων Rally1 είχαν ήδη δυσκολέψει τα εργοστασιακά πληρώματα στην Πορτογαλία.

Οι ομάδες κάλεσαν τη FIA να δώσει λύσεις, αφού πέραν της Σαρδηνίας ακολουθεί το ακόμη πιο θερμό Ράλλυ Safari και οι περιορισμοί που προκύπτουν από τους κανονισμούς, δεν επιτρέπουν αυτοσχεδιασμούς.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) έδωσε ειδική άδεια στις ομάδες, ώστε να εγκαταστήσουν ασημένιες μεμβράνες στο δεύτερο μισό των εμπρός πλευρικών παραθύρων.

Rally Italia Sardegna Debrief

Επιπλέον, οι Hyundai και M-Sport Ford τοποθέτησαν χρυσούς και ασημί ανακλαστήρες στις οροφές των αυτοκινήτων τους, ώστε να μειωθεί η θερμοκρασία στο εσωτερικό, ενώ η Toyota αναδιαμόρφωσε εντός του ορίου των κανονισμών, τη χοάνη εισαγωγής αέρα πάνω από το εμπρός παρμπρίζ.

Ακόμη οι εξατμίσεις, οι οποίες βρίσκονται κάτω από το κάθισμα των συνοδηγών στα υβριδικά αυτοκίνητα Rally1, προκαλώντας αύξηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό, που δυσκόλεψε ιδιαίτερα τα πληρώματα στο Ράλλυ Πορτογαλίας, απέκτησαν επιπλέον επίστρωση.

Τα παραπάνω φαίνεται και απέδωσαν, αφού τα παράπονα των πληρωμάτων δεν έφτασαν στα επίπεδα εκείνων της Πορτογαλίας, παρόλο που ειδικά τη δεύτερη ημέρα, η θερμοκρασία περιβάλλοντος ακούμπησε τους 40 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή ξεπερνούσε τους 60 βαθμούς εντός των αυτοκινήτων.

Rally Italia Sardegna Debrief 01

Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας: Η επιλογή στη δομή που… εκπυρσοκρότησε

Ένα σημείο που διαφοροποιούσε το Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας από άλλους αγώνες, ήταν η δομή των δύο πρώτων ημερών. Αμφότερες περιλάμβαναν από 4 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, όμως αυτές δε διεξάγονταν η μία μετά από την άλλη, όπως έχουμε συνηθίσει, αλλά ανά δυάδες.

Πέραν της δυσκολότερης διαχείρισης για τους οδηγούς, οι οποίοι θα έπρεπε να αγωνιστούν δύο φορές στην ίδια ειδική διαδρομή με την ίδια επιλογή ελαστικών, ή να κάνουν αλλαγές στις ρυθμίσεις των αναρτήσεων χωρίς βοήθεια μηχανικών, αυτή η επιλογή της διοργάνωσης, δημιούργησε πρόβλημα στον αγώνα συνολικά.

Πιο συγκεκριμένα, το δεύτερο loop των απογευματινών ειδικών διαδρομών της Παρασκευής ακυρώθηκε, επειδή στο προηγούμενο πέρασμα από την πρώτη εξ αυτών, το Hyundai i20 R5 του Γάλλου Laurent Battut, ο οποίος συμμετείχε στο WRC 2, πήρε φωτιά.

Δείτε πλάνα από το πρώτο πρωινό του αγώνα

Το κενό ανάμεσα στα δύο περάσματα δεν κατέστη επαρκές για την Οργάνωση, ώστε να απομακρύνει με ασφάλεια το αυτοκίνητο, οπότε η ειδική διαδρομή ακυρώθηκε.

Ωστόσο, ο χρόνος είχε περάσει και για να διατηρηθεί το ωράριο, αφού πλησίαζε και η νύχτα, είχαμε ακύρωση και της καταληκτικής ειδικής διαδρομής της Παρασκευής, για όλα τα πληρώματα.

Στη δεύτερη από τις 4 ειδικές διαδρομές του απογευματινού loop, οι Ott Tanak-Martin Jarveoja αντιμετώπισαν πρόβλημα με τη μετάδοση του Hyundai i20 N Rally1, ενώ νωρίτερα αντίστοιχη δυσκολία είχαν και οι teammates τους, Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe, χάνοντας σχεδόν δύο λεπτά.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε στα τελευταία στάδια της διαδρομής, οπότε οι Εσθονοί έχασαν την πρωτοπορία από τους Esapekka Lappi-Janne Ferm με το Toyota GR Yaris Rally1, για μόλις 0,7”.

Θυμηθείτε πώς κύλησαν οι απογευματινές ειδικές διαδρομές της πρώτης ημέρας

Κανείς δε γνωρίζει αν και πόσο χρόνο θα έχαναν στις επόμενες δύο ειδικές διαδρομές, αφού αυτές ακυρώθηκαν και πρακτικά, δημιούργησαν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο στην εξέλιξη του αγώνα.

Πέραν του γεγονότος ότι αρκετές ακόμη ειδικές διαδρομές έγιναν απλές για τα πιο πίσω αυτοκίνητα, μετά από εξόδους ή εγκαταλείψεις, με κύριο γνώμονα τη διατήρηση του σφικτού ωραρίου, η Οργάνωση ελέγχεται και για την αντίδρασή της στην τελευταία ειδική διαδρομή της δεύτερης ημέρας.

Εκεί, οι Adrien Fourmaux-Alexandre Coria είχαν έξοδο, με το Ford Puma Rally1 να μένει ακινητοποιημένο σε σημείο που κρίθηκε πως εμπόδιζε την ασφαλή διέλευση των επόμενων αγωνιστικών.

Αμέσως εμφανίστηκε κόκκινη σημαία, που σημαίνει παύση της ειδικής διαδρομής, ώστε να απομακρυνθεί το αυτοκίνητο, ενώ οι Dani Sordo-Candido Carrera που ακολουθούσαν θα λάμβαναν εικονικό χρόνο.

Αφού το αυτοκίνητο των Γάλλων μετακινήθηκε στην άκρη, η ειδική διαδρομή επανεκκίνησε, με πρώτο πλήρωμα εντός αυτής τους Craig Breen-Paul Nagle.

Καθώς ο Ιρλανδός οδηγούσε στην ειδική διαδρομή, είδε έναν κριτή να του δείχνει, λανθασμένα όπως αποδείχθηκε αργότερα, κόκκινη σημαία, οπότε ως όφειλε, μείωσε την ταχύτητά του.

Το ίδιο συνέβη και στους Tanak-Jarveoja, οι οποίοι μάλιστα μείωσαν ταχύτητα με καθυστέρηση, όταν έλαβαν μήνυμα από την ομάδα, αφού ο οδηγός της Hyundai δεν είδε την κόκκινη σημαία.

Video από τις απογευματινές ειδικές διαδρομές της δεύτερης ημέρας

Αντίστοιχα, ο Pierre Louis Loubet δεν είδε την κόκκινη σημαία και συνέχισε κανονικά.

Αποτέλεσμα; Η δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχουν, για αρκετή ώρα, τα αποτελέσματα, έστω και αν όλοι υπέθεταν την κατάταξη.

Εντέλει οι Tanak, Breen και Sordo έλαβαν το χρόνο του ταχύτερου μέχρι εκείνο το σημείο, Rovanpera, ενώ ο Loubet έχασε χρόνο, αφού πραγματοποίησε κανονικά την ειδική διαδρομή και ήταν πιο αργός του Φινλανδού.

Ας ελπίσουμε πως οι Ιταλοί διοργανωτές, ο Promoter και η FIA θα συνεργαστούν στενά, ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον.

Rally Italia Sardegna Debrief Hyundai

Hyundai Debrief: Ανακούφιση μετά από το Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας

Έχοντας ξεκινήσει την εξέλιξη του i20 N Rally1 πιο αργά από τις άλλες ομάδες, η Hyundai λειτουργούσε εξαρχής υπό πίεση.

Οι μέτριες επιδόσεις στο Μόντε Κάρλο και κυρίως, τα προβλήματα αξιοπιστίας στην Πορτογαλία, πρόσθεσαν επιπλέον βάρος στις πλάτες των ανθρώπων της ομάδας, οι οποίοι ήθελαν ένα καλό αποτέλεσμα στη Σαρδηνία.

Τα πρώτα δείγματα, με το πρόβλημα στο ημιαξόνιο του αυτοκινήτου των Neuville-Wydaeghe και εν συνεχεία το αντίστοιχο με τη μετάδοση σε εκείνο των Tanak-Jarveoja, δεν ήταν θετικά.

Highlights από τις πρωινές ειδικές διαδρομές της δεύτερης ημέρας

Από εκείνο το σημείο όμως, σχεδόν τα πάντα κύλησαν ομαλά, με την Hyundai να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη στην υβριδική σεζόν του WRC και τους Tanak-Jarveoja να επιστρέφουν στις νίκες μετά από 462 ημέρες!

Από την αρχή της δεύτερης ημέρας, ο Tanak θύμισε τον παλιό του εαυτό, αφού σημείωνε διαδοχικούς ταχύτερους χρόνους και δεν έδειχνε να προβληματίζεται από τον ανταγωνισμό.

Την τρίτη ημέρα και ενώ είχε διαφορά ασφαλείας, πέτυχε ακόμη δύο ταχύτερους χρόνους, φτάνοντας στους 301 στην καριέρα του στο WRC!

Rally Italia Sardegna Debrief Tanak Winner

Στον τερματισμό, ο Εσθονός αφιέρωσε τη 15η νίκη του στους ανθρώπους της Hyundai, οι οποίοι έχουν εργαστεί πολύ σκληρά σε όλο αυτό το διάστημα.

Παράλληλα, η τέταρτη συνεχόμενη τρίτη θέση των Sordo-Carrera (Ράλλυ Ισπανίας και Monza 2021) και δεύτερη φετινή (μετά από την Πορτογαλία), ήρθε σαν ιδανικό επιστέγασμα, διαμορφώνοντας το 1-3 για την Hyundai και απεικονίζοντας με τον καλύτερο τρόπο, τη μεγάλη σταθερότητα του πολύπειρου Ισπανού.

Μοναδικές “παραφωνίες” υπήρξαν τα προβλήματα της πρώτης ημέρας. Ευτυχώς τον Tanak,  αυτό δε στοίχισε παραπάνω, όμως δε συνέβη το ίδιο και για τον Neuville, που για ακόμη μια φορά τέθηκε εκτός διεκδίκησης νίκης από τεχνικό πρόβλημα.

Rally Italia Sardegna Debrief 07

Την επόμενη ημέρα, ο Βέλγος έκανε ένα από τα σπάνια λάθη του και εγκατέλειψε προσωρινά, για να επανέλθει πετυχαίνοντας τον 300ό ταχύτερο χρόνο του, στην Power Stage.

Ακόμη και έτσι όμως, έχασε έδαφος στη μάχη του τίτλου, αφού είδε τον πρωτοπόρο Kalle Rovanpera να αυξάνει τη διαφορά στους 55 βαθμούς.

Συνολικά όμως, το Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας ολοκληρώθηκε με θετικό τρόπο για την Hyundai, η οποία μείωσε τη διαφορά στη βαθμολογία Κατασκευαστών από την Toyota στους 39 βαθμούς και έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε καλύτερη συνέχεια.

Rally Italia Sardegna Debrief Ford

H M-Sport Ford στο Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας

Ακόμη μια ομάδα που επιζητούσε ένα καλό αποτέλεσμα μετά από την Πορτογαλία, ήταν η M-Sport Ford.

Το Puma Rally1 έχει δείξει την ταχύτητά του, κυρίως δια χειρών Sebastien Loeb, όμως τα υπόλοιπα πληρώματα της ομάδας δεν είχαν πείσει για την αποτελεσματικότητά τους.

Rally Italia Sardegna Debrief 02

Αν και δεν είχε αγωνιστεί στη Σαρδηνία από το 2018, ο Craig Breen επέδειξε ταχύτητα και σταθερότητα, έχοντας πάντοτε παραπλεύρως τον Paul Nagle.

Το ιρλανδικό δίδυμο ήταν εξαρχής μεταξύ των ταχύτερων πληρωμάτων και όταν χρειάστηκε, τη δεύτερη ημέρα, κέρδισε τη μάχη από τους Dani Sordo-Candido Carrera.

Το καλύτερο αποτέλεσμα του Breen με την M-Sport Ford συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση και ήρθε στην κατάλληλη στιγμή, αφού είναι γνωστό πως ο 32χρονος είναι οδηγός ψυχολογίας και οι επόμενοι αγώνες, μετά από Σαφάρι, όπως τα Ράλλυ Εσθονίας, Φινλανδίας και Ypres, του ταιριάζουν.

Πλησιάζοντας στον τερματισμό

Καθώς η δυναμική του Breen είναι λίγο έως πολύ γνωστή, ο οδηγός που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν ο Pierre Louis Loubet.

Ο 25χρονος Κορσικανός, που πέρυσι βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας με το ημιεργοστασιακό Hyundai i20 Coupe WRC  της 2C Competition, φαίνεται πως έχει βρει όσα χρειαζόταν στην M-Sport Ford.

Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η επιστροφή του Vincent Landais στο δεξί μπάκετ, όμως είναι φανερό πως ο Loubet αισθάνεται άνετα, ώστε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Η ταχύτητα του νεαρού είχε αναγνωριστεί, ωστόσο πέρυσι φαινόταν να έχει χαθεί και να μη μπορεί να αποδώσει. Φέτος, συνδυάζει ταχύτητα και ωριμότητα και πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο.

Rally Italia Sardegna Debrief 06

Δεν είναι η 4η θέση στη Σαρδηνία καθαυτή, που αποτελεί το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του Loubet, αλλά ο τρόπος που αυτή επιτεύχθηκε, αφού περίπου για μισό αγώνα, βρισκόταν στη μάχη του βάθρου απέναντι στους σαφώς πιο έμπειρους Breen και Sordo.

Όταν κατάλαβε πως η διεκδίκηση μιας θέσης στην τριάδα θα σήμαινε υπέρμετρο ρίσκο, ο Γάλλος κινήθηκε πιο συντηρητικά για να τερματίσει στην 4η θέση.

Αντίθετα με τον Loubet, τα πατήματά τους αναζητούν οι Gus Greensmith και Adrien Fourmaux.

Ο 25χρονος Βρετανός, με συνοδηγό τον Jonas Andersson, έχασε πρακτικά τον αγώνα κατά την πρώτη ημέρα, όταν μετά από ένα τετ-α-κε ο κινητήρας του Ford Puma Rally1 δεν πήρε άμεσα εμπρός, κοστίζοντας σχεδόν δύο λεπτά.

Ο χαμένος χρόνος σήμαινε και μειονεκτική σειρά εκκίνησης για τη συνέχεια, αφού οι ειδικές διαδρομές της Σαρδηνίας περιλαμβάνουν πολύ “καθάρισμα” για τις πρώτες διελεύσεις.

Έτσι, ο Greensmith που τερμάτισε 7ος έχοντας επωφεληθεί από εγκαταλείψεις άλλων πληρωμάτων, πρακτικά χρησιμοποίησε τον αγώνα ως εκτεταμένη περίοδο δοκιμών, ώστε να αυξήσει την εξοικείωσή του με το αυτοκίνητο, ενόψει Safari.

Σε ακόμη πιο δύσκολη θέση, βρίσκεται ο Adrien Fourmaux. Μετά από τις εξόδους σε Μόντε Κάρλο και Κροατία, ο 26χρονος οδηγός είχε ρητή εντολή να τερματίσει σε Πορτογαλία και Σαρδηνία.

Μέχρι το τέλος της δεύτερης ημέρας όλα κυλούσαν ομαλά και οι Fourmaux-Coria βρίσκονταν στην 5η θέση, μέχρι που μια στιγμιαία απώλεια συγκέντρωσης -πιθανώς και λόγω της ζέστης- ενώ απειλούνταν από τους Rovanpera-Halttunen, έθεσε τους Γάλλους εκτός αγώνα.

Ο Richard Millener δεν θέλησε να φανεί επικριτικός, τουλάχιστον αρχικά, όμως είναι δεδομένο πως η πίεση προς τον Fourmaux έχει αυξηθεί, αφού η έξοδος στη Σαρδηνία ήταν 3η σε 5 αγώνες φέτος.

Rally Italia Sardegna Debrief Toyota

Toyota Debrief: Φυτευτές πέτρες vs GR Yaris, σημειώσατε 1

Το Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως ο χειρότερος αγώνας της σεζόν και όχι μόνο για την Toyota Gazoo Racing, η οποία έμεινε εκτός βάθρου, για πρώτη φορά από το Ράλλυ Τουρκίας 2019.

Με τον επικεφαλής της ομάδας, Jari-Matti Latvala, να βρίσκεται στην Ιαπωνία ώστε να συμμετάσχει σε αγώνα αντοχής με μια Corolla υδρογόνου μαζί με τον Πρόεδρο της Toyota, Akio Toyoda, οι Πρωταθλητές Κατασκευαστών και πρωτοπόροι φέτος, ταξίδεψαν στη Σαρδηνία έχοντας ένα εξαιρετικό ρεκόρ, 3 νικών σε 4 αγώνες.

Οι νικητές στην Πορτογαλία, Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen, γνώριζαν πως δύσκολα θα μπορούσαν να επαναλάβουν την επιτυχία τους, αφού το “καθάρισμα” της αγωνιστικής γραμμής είναι σαφώς περισσότερο στη Σαρδηνία.

Τα αποτελέσματα του αγώνα σε ένα video

Μια έξοδος που κόστισε τη μισή πίσω αεροτομή δυσκόλεψε περαιτέρω την προσπάθεια των Φινλανδών, οι οποίοι πάντως ανέβηκαν στην 5η θέση και αύξησαν τη διαφορά τους στη βαθμολογία.

Ο Rovanpera εμφανίστηκε πιο προβληματισμένος για το γεγονός ότι ιδιαίτερα στη στενή και πολύ τεχνική Tempio Pausania, όπου εγκατέλειψαν οι Lappi και Neuville, δεν αισθανόταν άνετα με την οδηγησιμότητα του αυτοκινήτου, το οποίο λειτουργεί καλύτερα για εκείνον σε πιο γρήγορες διαδρομές.

Απογοητευτική ήταν η εξέλιξη του αγώνα για τα άλλα δύο πληρώματα της “πρώτης ομάδας”. Οι Elfyn Evans-Scott Martin πήραν το προβάδισμα στη δεύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα, δείχνοντας ικανοί για δεύτερο συνεχόμενο καλό αποτέλεσμα.

Αμέσως μετά όμως, σε μια συμπίεση του δρόμου, μια φυτευτή πέτρα τρύπησε την προστατευτική  ποδιά, προκαλώντας ζημιά στο σύστημα ψύξης και εγκατάλειψη από υπερθέρμανση του κινητήρα.

Οnboard με τους Elfyn Evans και Scott Martin

Η τρίτη εγκατάλειψη σε 5 αγώνες μάλλον βάζει τέλος στα όνειρα των Βρετανών για τον τίτλο, οπότε εκτός εξαιρετικού απροόπτου στο εξής, θα κληθούν να αποδώσουν χωρίς άγχος, το οποίο επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον Evans και μένει να δούμε, πώς θα διαφοροποιηθούν οι επιδόσεις τους.

Από την άλλη, οι Esapekka Lappi-Janne Ferm έδειχναν ικανοί για τερματισμό στο βάθρο. Έχοντας εκμεταλλευθεί την καλή σειρά εκκίνησής τους ολοκλήρωσαν την πρώτη ημέρα στην κορυφή, έστω και με βραχεία κεφαλή 0,7” από τους Tanak-Jarveoja.

Στην πρώτη ειδική διαδρομή της δεύτερης ημέρας, σε ένα στενό σημείο της ειδικής διαδρομής Tempio Pausania που προαναφέραμε, ο Lappi φρέναρε σε σημείο που τα προηγούμενα αυτοκίνητα είχαν εμφανίσει στο οδόστρωμα μια φυτευτή πέτρα, που δεν υπήρχε στις σημειώσεις.

Η επαφή του κάτω μέρους του Toyota GR Yaris Rally1 με την πέτρα επέφερε αποσταθεροποίηση και λόγω του πολύ μικρού πλάτους, χτύπημα δεξιά και αριστερά του δρόμου.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Lappi-Ferm έμειναν θεατές για δεύτερη συνεχόμενη φορά (μετά την Κροατία) λόγω μικρής εξόδου, που είχε όμως μεγάλες συνέπειες, αφού έχασαν τον τροχό και κατέστρεψαν την ανάρτηση του αυτοκινήτου τους.

Θεαματικά περάσματα από το shakedown

Για ακόμη έναν αγώνα οι Takamoto Katsuta-Aaron Johnston επέδειξαν σωφροσύνη, μένοντας μακριά από μεγάλα προβλήματα.

Ο Ιάπωνας διατηρούσε έναν ρυθμό χαμηλού ρίσκου, αφού την πρώτη ημέρα βρέθηκε τρίτος στο δρόμο, απότοκο της βαθμολογικής του θέσης, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί στο παρελθόν.

Κατά τη δεύτερη ημέρα, μια επαφή του κάτω μέρους του αυτοκινήτου της ομάδας Toyota Gazoo Racing Next Generation σε τσιμεντένιο “σκαλοπάτι” του δρόμου, ανησύχησε τον Katsuta, ο οποίος φοβόταν πιθανή υπερθέρμανση στον κινητήρα.

Τέλος καλό, όλα καλά όμως, με τους Katsuta-Johnston να πετυχαίνουν μέσω της 6ης θέσης τον τέταρτο συνεχόμενο στην εξάδα και τον 5ο τους τερματισμό στους βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες φέτος, όντες το μοναδικό πλήρωμα με τέτοιο επίτευγμα, μαζί με τους Rovanpera-Halttunen.

Μετά από τη Σαρδηνία, το WRC ετοιμάζεται για το πρώτο από τα τρία υπερατλαντικά ταξίδια της σεζόν, με προορισμό την Κένυα και το θρυλικό Ράλλυ Safari, στις 23-26 Ιουνίου.

Εκεί, όπου πέραν των μόνιμων πρωταγωνιστών, θα ταξιδέψουν ακόμη οι Sebastien Loeb-Isabelle Galmiche (Ford Puma Rally1), Sebastien Ogier-Benjamin Veillas (Toyota GR Yaris Rally1), καθώς και οι “δικοί μας” Ιορδάνης Σερδερίδης-Fred Miclotte, με Ford Puma Rally1.

Photos: Νίκος Κατίκης-Rallypixels, Hyundai Motorsport, M-Sport Ford

Δείτε μια ανασκόπηση του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • Ράλλυ Ιταλίας Σαρδηνίας Debrief 002
 • Rally Italia Sardegna Debrief Tanak Winner
 • Rally Italia Sardegna Debrief Hyundai
 • Rally Italia Sardegna Debrief Ford
 • Rally Italia Sardegna Debrief Toyota
 • Rally Italia Sardegna Debrief 01
 • Rally Italia Sardegna Debrief Tanak
 • Rally Italia Sardegna Debrief 02
 • Rally Italia Sardegna Debrief Sordo
 • Pierre Louis Lobet - WRC2
 • Rally Italia Sardegna Debrief Rovanpera
 • Rally Italia Sardegna Debrief
 • Rally Italia Sardegna Debrief 07
 • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

  ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ