Αγώνες WRC

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Black Ice

Από την πλατεία του καζίνο στο Μόντε Κάρλο δόθηκε και επίσημα η έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς για το WRC νωρίτερα σήμερα το απόγευμα. Ωστόσο, την πανηγυρική ατμόσφαιρα διαδέχτηκε το φαινόμενο του μαύρου πάγου στην πρώτη κιόλας ε.δ., ανακόπτοντας τις προσπάθειες σχεδόν όλων!

Αυτό που περίμεναν οι χιλιάδες θεατές που έχουν κατακλύσει τις ειδικές διαδρομές, ήταν οι δύο πρώτες και μάλιστα νυχτερινές ειδικές. Εκεί, την πρώτη σφραγίδα της σεζόν έβαλε... ο πάγος, που μεταξύ 11ου και 13ου χλμ. έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήταν στη μήκους 36,69 χλμ. Thoad-Sisteron που είναι μία από τις γνωστότερες ειδικές διαδρομές του αγώνα, αλλά φέτος διεξήχθη με αντίθετη φορά. Πρώτος ο Sebastien Ogier είχε ένα γλίστρημα, ο Tierry Neuville και ο Kris Meeke κόλλησαν σε χαντάκι και έχασαν πολλά λεπτά (4 ο Neuville), o Evans είχε ένα κλατάρισμα, ο Breen κόλλησε στο χιόνι... και λίγο πολύ οι περισσότεροι δήλωσαν ότι οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Κάπως έτσι, ο περυσινός πρωταθλητής «έγραψε» τον πρώτο ταχύτερο χρόνο της σεζόν (23:16.6), με τον Andreas Mikkelsen ο οποίος εκτός από το ότι έχασε τα φρένα στα τελευταία κατηφορικά κομμάτια, να ακολουθεί με 7.7 δλ. διαφορά. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Esapekka Lappi (+19.4 δλ). 

Ακολούθησε η επίσης γνωστή Bayons-Breziers (25,49 χλμ.) που ανεβαίνει σε υψόμετρο 1.184 μ. και χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο τεχνικές του αγώνα λόγω των αλλεπάλληλων στροφών και των αλλαγών του οδοστρώματος. O S. Ogier έγραψε ακόμα έναν ταχύτερο χρόνο και δήλωσε ικανοποιημένος από την έως τώρα εξέλιξη. Πίσω του ολοκλήρωσε ο T. Neuville (+1.4), o οποίος ωστόσο βρίσκεται 4 λεπτά και 18 δλ. πίσω από τον πρώτο. Δεύτερος στη γενική, 17.3 δλ. πίσω από τον Ogier, είναι ο Andreas Mikkelsen με το Hyundai i20 και τρίτος ο ομόσταυλός του Dani Sordo που κατάφερε και στις δύο νυχτερινές ε.δ. να αποφύγει τις κακοτοπιές.

Το αυριανό δεύτερο σκέλος περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες ε.δ. συνολικού μήκους 150,21 χλμ. με την πρώτη να ξεκινάει στις 8:51. Οι συγκεκριμένες ειδικές μέχρι σήμερα ήταν γενικότερα στεγνές, πλην υγρασίας σε πολλά κομμάτια, ωστόσο η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει χιονοπτώσεις από τις 03:00 τα ξημερώματα.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του '70;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου