top icon
WRC

Ράλλυ Ypres Βελγίου: Μαίνεται η μάχη μεταξύ Neuville και Breen

Στα μισά της δεύτερης ημέρας του Ράλλυ Ypres Βελγίου, οι Thierry Neuville και Craig Breen συνεχίζουν να μάχονται στην κορυφή, την ώρα που υπήρξαν αρκετά προβλήματα και εγκαταλείψεις κορυφαίων συνδυασμών.

Η δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Ypres Βελγίου, που αποτελεί τον 8ο γύρο του WRC, ξεκίνησε το πρωί. Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει 4 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 119,92 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Τα πληρώματα, αγωνίστηκαν σε ορισμένες κλασικές διαδρομές, οι οποίες διαμορφώνουν τη φυσιογνωμία του αγώνα, με μεγάλες “μπούκες”, αλλαγές πορείας και βέβαια, υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα.

Στις πρώτες δύο θέσεις δεν υπήρξαν αλλαγές, με τους Thierry Neuville και Craig Breen να έχουν από χθες μικρή διαφορά , όμως στις επόμενες θέσεις της κατάταξης υπήρξαν διαφοροποιήσεις, λόγω προβλημάτων και εγκαταλείψεων.

Neuville-Breen: Ανταγωνισμός για την κορυφή του Ράλλυ Ypres Βελγίου

Οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe παραμένουν στην κορυφή της κατάταξης, με μικρή πάντως διαφορά 6,8” από τους Craig Breen-Paul Nagle, αμφότεροι με εργοστασιακά Hyundai i20 Coupe WRC.

Ypres Rally Midday 2 (Thierry Neuville)

Ο Neuville σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο σε μία ειδική διαδρομή, όμως είδε τη διαφορά από τον Breen (που χθες το βράδυ ήταν 7,6”) να μειώνεται λίγο.

Πάντως, ο Βέλγος δείχνει να ελέγχει την κατάσταση και ουσιαστικά προσπαθεί να αποφύγει τα προβλήματα, αφού γνωρίζει ότι όσο παραμένει το συγκεκριμένο 1-2, δύσκολα θα χάσει τη νίκη, αφού και ο Breen γνωρίζει πως ανά πάσα στιγμή μπορούν να υπάρξουν εντολές από τον Andrea Adamo.

Ypres Rally Midday 2 (Craig Breen-Paul Nagle)

Από τη μεριά του, ο Ιρλανδός σημείωσε δύο ταχύτερους χρόνους, ψαλιδίζοντας τη διαφορά από τον teammate του και πιστοποιώντας την ικανότητά του, ιδιαίτερα σε άσφαλτο όπως αυτή του Βελγίου.

Ράλλυ Ypres Βελγίου: Προβλήματα και εγκαταλείψεις

Μπορεί στην κορυφή της κατάταξης να μην έχουμε προς το παρόν αλλαγές, όμως αυτό δεν ίσχυσε για τη μάχη του βάθρου.

Η ημέρα δεν ξεκίνησε καλά για τους Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC), που χθες βρίσκονταν στην τρίτη θέση, ολοκληρώνοντας το 1-2-3 της ομάδας τους.

Ωστόσο, οι Εσθονοί είχαν κλατάρισμα, οπότε αναγκάστηκαν να σταματήσουν μέσα στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή για να αλλάξουν ελαστικό. Σε εκείνο το σημείο, διαπίστωσαν πως ο γρύλος είχε σπάσει, οπότε έχασαν περίπου 3 λεπτά.

Κατά την επανεκκίνησή τους, βρέθηκαν μπροστά από τους Breen-Nagle, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του Breen, χωρίς πάντως να επηρεάσουν ιδιαίτερα την προσπάθειά του, αφού άλλωστε σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο.

Ypres Rally Midday 2 (Elfyn Evans)

Με αυτόν τον τρόπο, στην τρίτη θέση έχουν ανέβει οι Elfyn Evans-Scott Martin, οι οποίοι απέχουν 39,2” από την κορυφή.

Οι Βρετανοί είναι το ταχύτερο πλήρωμα της Toyota σήμερα, πέτυχαν τον πρώτο ταχύτερο χρόνο για την ομάδα τους και πέρασαν εμπρός από τους Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen, επιστρέφοντας στην Ypres με μικρή διαφορά 2,1” από την τέταρτη θέση.

Ypres Rally Midday 2 (Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen)

Οι Φινλανδοί ακολουθούν την ίδια τακτική με χθες, δηλαδή να αποφύγουν τα προβλήματα και προς το παρόν, τα καταφέρνουν καλά, παραμένοντας και στη μάχη με τους teammates τους, που έχει ως “έπαθλο” την τρίτη θέση του βάθρου.

Στην πέμπτη θέση, απέχοντας 12,4” από τους Evans-Martin και 10,3” από τους Rovanpera-Halttunen, βρίσκονται οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia.

Ο Γάλλος δήλωσε πως κάτι του λείπει στο όριο και θα προσπαθήσει να βρει το απόγευμα.

Σημειωτέον, πως οι Ogier-Ingrassia πραγματοποίησαν τη δεύτερη ειδική διαδρομή της ημέρας ως απλή (έλαβαν το χρόνο του Evans), αφού ακολουθούσαν ως διέλευση τους Takamoto Katsuta-Keaton Williams, που είχαν έξοδο και εγκατέλειψαν.

Takamoto Katsuta

Ο Ιάπωνας βγήκε από το δρόμο με το Toyota Yaris WRC να κάνει εγκάρσιες περιστροφές, θυμίζοντας τη χθεσινή έξοδο των Fourmaux-Jamoul. Το πλήρωμα ήταν καλά, όμως το αυτοκίνητο είχε εκτεταμένη ζημιά (δε μπορεί να επισκευαστεί ενόψει της αυριανής ημέρας), ενώ στο δρόμο έπεσε και μια κολόνα ηλεκτρικού ρεύματος, εμποδίζοντας τις διελεύσεις.

Πέραν του Ogier που βρισκόταν ήδη στη διαδρομή, τα υπόλοιπα πληρώματα αγωνίστηκαν κανονικά, μόλις ο δρόμος καθαρίστηκε.

Μετά από την εγκατάλειψη των Katsuta-Williams, στην έκτη θέση βρίσκονται οι Tanak-Jarveoja, που πάντως έχουν βρεθεί εκτός μάχης βάθρου, αφού απέχουν περίπου 3 λεπτά από την τρίτη θέση.

Ακόμη, εκτός αγώνα τέθηκαν από έξοδο οι Pierre Louis Loubet-Florian Haut Labourdette, όταν είχαν κλατάρισμα εμπρός δεξιά και βρέθηκαν σε χαντάκι με το Hyundai i20 Coupe WRC της 2C Competition.

Ypres Rally Midday 2 Classification

Έτσι, στην 7η θέση έχουν ανέβει οι Sebastien Bedoret-Francois Gilbert (Skoda Fabia Rally2 evo) που προηγούνται στο WRC3.

Σε γενική και WRC3 ακολουθούν οι Yohan Rossel-Alexandre Coria (Citroen C3 Rally2) και Pieter Cracco-Jasper Vermeulen (Skoda Fabia Rally2 evo).

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα διαμορφώνουν οι Vincent Veschuheren-Filip Cuvelier (Volkswagen Polo R5).

Στην 11η θέση βρίσκονται οι Oliver Solberg-Aaron Johnston, οι οποίοι παραμένουν επικεφαλής στο WRC2 με το νέο Hyundai i20 N Rally2, αν και έμειναν χωρίς υδραυλική υποβοήθηση, χάνοντας χρόνο.

Η δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Ypres Βελγίου θα ολοκληρωθεί το απόγευμα, με επανάληψη των 4 ειδικών διαδρομών.

Η πρώτη εξ αυτών (Ε.Δ.13) ξεκινά στις 15:11 ώρα Ελλάδος.

Ωράριο, συμμετοχές, live αποτελέσματα, εξέλιξη και το WRC+, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC.

Photos: Hyundai Motorsport, Toyota Gazoo Racing

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ypres Rally Midday 2 Top10
  • Ypres Rally Midday 2 (Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe)
  • Ypres Rally Midday 2 (Thierry Neuville)
  • Ypres Rally Midday 2 (Craig Breen-Paul Nagle)
  • Ypres Rally Midday 2 (Elfyn Evans)
  • Ypres Rally Midday 2 (Elfyn Evans-Scott Martin)
  • Ypres Rally Midday 2 (Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen)
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ