Αγώνες WRC

Sebastien Ogier – Ράλλυ Μόντε Κάρλο, σημειώσατε 1

Τι κι αν άλλαξε στρατόπεδο; Το Ράλλυ Μόντε Κάρλο έχει μετατραπεί σε δεύτερο σπίτι για τον Sebastien Ogier που άντεξε την πίεση και έγραψε το όνομά του για έβδομη φορά στον πίνακα τον νικητών του αγώνα του πριγκιπάτου.

Με τέσσερις ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 45,57 χλμ. και μόλις 4,3 δλ. να χωρίζουν τον επικεφαλής χθες βράδυ στην κατάταξη Sebastien Ogier από τον Thierry Neuville, ήταν αναμενόμενο πως η σημερινή ημέρα δε θα ήταν υπόθεση διεκπεραίωσης για κανέναν. Ούτε καν για την τρίτη θέση στο βάθρο την οποία ήδη από χθες φλέρταρε ο Ott Tanak εξαπολύοντας μια επίθεση διαρκείας στους Sebastien Lοeb και Jari Matti Latvala που εναλλάσσονταν μεταξύ τρίτης και τέταρτης θέσης. 

Στο τέλος της ημέρας, όμως, ήταν ο Sebastien Ogier αυτός που κατάφερε να ανοίξει τη χρονιά με νίκες, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά την κλάση του και φέρνοντας το χαμόγελο στις τάξεις της Citroen που πλέον ξέρει ότι μπορεί και πάλι να ελπίζει στο καλύτερο. 

Τα πάντα μεταξύ του Γάλλου και του Βέλγου κρίθηκαν στην Power Stage. Εκεί μπήκαν με 0,4 δλ. διαφορά και τελικά ήταν ο Ogierαυτός που διατήρησε την ψυχραιμία και την ταχύτητά του μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με μόλις 2,2 δλ. διαφορά από το πρώτο Hyundai i20 WRC. Για την ιστορία, την ε.δ. «πήρε» ο σταθερός πίσω από το τιμόνι του Yaris WRC, Kris Meeke, την ώρα που ο Ott Tanak, ο οποίος νωρίτερα είχε κερδίσει και τις τρεις ε.δ. του σκέλους, σημειώνοντας τον τρίτο χρόνο στην Power Stage (ίδιο με του Neuville) εξασφάλισε και την τρίτη θέση στον αγώνα. 

Παρά τη μεγάλη διαφορά που τον χωρίζει από τους δύο πρώτους, ο Tanak, από τη στιγμή που άλλαξε το στήσιμο του δικού του Yaris την Παρασκευή το βράδυ, απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι υπολογίσιμη δύναμη, με το συνολικό αποτέλεσμα όσον αφορά τους τρεις πρώτους, να προμηνύει ότι και φέτος θα δούμε μεταξύ τους μάχες ανάλογες των περυσινών. 

Πέραν αυτών, ο Sebastien Lοeb που αναμενόμενα κέρδισε μεγάλο μέρος της προσοχής, μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε πως χρειάζεται δουλειά ώστε να προσαρμοστεί στο ρυθμό των παραπάνω, ενώ σίγουρα η επίδοση του Meeke,ο οποίος τερμάτισε έκτος πίσω από τον Jari-Matti Latvalaαλλά παίρνει και τους έξτρα 5 βαθμούς λόγω της νίκης του στην Power Stage, μπορεί κατά κάποιον τρόπο να καθησυχάσει τον Tomi Makkinen για την επιλογή του. 

H έβδομη νίκη του Sebastien Ogierήταν και η έκτη συνεχόμενη για τον ίδιο στο Μόντε Κάρλο και μάλιστα με τρία διαφορετικά αυτοκίνητα, ενώ ταυτόχρονα αποτέλεσε την 100στή για τη Citroen που φέτος γιορτάζει και τα 100 της χρόνια. Επόμενο ραντεβού στη Σουηδία στις 14-17 Φεβρουαρίου, με τις χιονισμένες διαδρομές να αποτελούν πάντα μια σημαντική πρόκληση._ Ε.Ξ. 

 

 

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου