top icon
Αγώνες

Vive Le Sport: Ελλάδα, έχεις ταλέντο…

Οι αθλητές κάνουν τη διαφορά και στο ελληνικό motorsport, που εξελίσσεται και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις τον Σεπτέμβριο και το Baja Greece σε λίγες ημέρες. Αντίστοιχα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο κορυφής, το Historic Acropolis Rally από την ΟΜΑΕ και το Ράλλυ στη Λαμία. Από τη σημαντική ΑΛΑΛ, με στελέχη WRC το Ράλλυ Φθιώτιδας, στις 28-30 Ιουνίου. Αγώνας των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων, σύγχρονων και Ιστορικών αυτοκινήτων, που μάλιστα αναμένεται να προσαρμοστούν υποδειγματικά.

Baja

Αγώνας με ιστορία το Ράλλυ Φθιώτιδας, που δεν προσμετρά συμπτωματικά στο TER, στο Tour European Rally. Πρόκειται για έργο του Βορειοελλαδίτη αθλητή Σωτήρη Ιερεμιάδη, ιδιώτη διεθνούς, με ιδιαίτερα σοβαρή προσέγγιση, που του επιτρέπει να επηρεάζει καταστάσεις με αποτέλεσμα. Ανιδιοτελώς, από καρδιάς και χωρίς αντάλλαγμα, και είναι εντυπωσιακό πώς έφερε στο τραπέζι την ιδέα-πρόταση που εξελίχθηκε σε γεγονός, συντονίζοντας με υπομονή και μέθοδο· την ευρωπαϊκή οργάνωση του θεσμού, την Ελληνική Ομοσπονδία που ανταποκρίθηκε υποδειγματικά και το Σωματείο της Λαμίας, που έχει την ποιότητα για την υπέρβαση.

Αγώνας σε ασφάλτινες ειδικές διαδρομές στην περιοχή όπου εξελίσσεται το Ράλλυ Ακρόπολις, και να η ευκαιρία για διάκριση και για τους Έλληνες οδηγούς αγώνων με ταλέντο. Σε όλες τις κατηγορίες, με επιδόσεις που θα ακουστούν, και δε θα περάσει η προσπάθεια τους στα ψιλά. Παρόντες οι συνήθεις ύποπτοι πρωταθλητές, αλλά και άλλοι κορυφαίοι από το πάνω ράφι, που αφουγκράζονται σωστά και παρεμβαίνουν ακολουθώντας πλάνο ουσίας και προοπτικής.

Fthiotidos

Dream team Apostolis Makris με τον Νίκο Ζάχο στο πηδάλιο

Ανατριχιάζεις με την αγωνιστική επιστροφή του πρωταθλητή και με τον τρόπο που θα γίνει. Δίπλα του ο Ηλίας Παναγιωτούνης, στο ιδιόκτητο ΜakrisCitroen C3-Rally 2, με τη στήριξη και της Citroen Hellas. O Νίκος Α. Ζάχος, ο Mr Praga, η απόλυτη απεικόνιση της μεταφοράς ταλέντου και γνώσης από την πίστα στις ειδικές διαδρομές. Ένας άσος, πρωταθλητής παντός καιρού, με σημαντική, ενεργή δραστηριότητα στο χώρο του Καρτ.Zaxos

Praga Team, με κόουτς τον νεότερο Βασίλη Ζάχο, επίσης επιτυχημένο πρωταθλητή σε Καρτ και σε Ράλλυ, που έχει την ευθύνη της υποστήριξης του Νικόλα Καραγιάννη. Ο 13χρονος Έλληνας καρτίστας, που συμμετέχει με επιτυχία και λάμπει στην Ακαδημία Καρτ της FIA, εκπροσωπώντας τη χώρα μας, ακολουθώντας πιστά τη νέα εποχή της σοφής όσο και δαπανηρής προετοιμασίας που εγκαινίασε πρόσφατα ο Βασίλης Α. Αποστολίδης. Έλληνας αθλητής που με την υποστήριξη της οικογένειάς του συμμετείχε για τη διάκριση, πέτυχε την υπέρβαση και σήμερα πρωταγωνιστεί σε αγώνες παγκόσμιου επιπέδου.

Karagiannis

Photo credits: Πέτρος PIT Καστορίνης


Apostolidis

Photo credits: Πέτρος PIT Καστορίνης

Όπως και ο karting man Μανώλης Ι. Λιουδάκης, που προπονείται στην Ελλάδα, στην ομάδα Galaxy της οικογένειας Γρυλλάκη, ενώ αγωνίζεται και διακρίνεται εκτός έδρας, αποκτώντας εμπειρία ώστε να υποστηρίξει το όραμά του, με αρωγό την οικογένειά του.

αγώνες

Photo credits: Πέτρος PIT Καστορίνης

Η επιστημονική υπέρβαση από την οικογένεια του Γιώργου Κοσμόπουλου, με τον νεαρό Ιάσονα, εγγεγραμμένο στη σχολή Minardi στην Ιταλία, να ακολουθεί το πρόγραμμα όλων όσοι στην πολύ ειδική διαδρομή, από το Καρτ στην F4, με πλάνο που συμπεριλαμβάνει και την F1!

αγώνες

Photo credits: Πέτρος PIT Καστορίνης

Φως στο τούνελ

Με υποστήριξη από γονείς με άποψη και δυναμική και με ενέργειες από τους ανθρώπους του Καρτ που παρεμβαίνουν αποφασιστικά και στις υποδομές, κρίνοντας από την πίστα προδιαγραφών παγκόσμιου επιπέδου που ετοιμάζει ο Τάσος Τσερανίδης στα Σπάτα, ενώ ετοιμάζεται αντίστοιχη και στη Μακεδονία.

Σημαντικό όλο αυτό, η ανεξέλεγκτη δημιουργική υπέρβαση ιδιωτών, ευαισθητοποιεί την κ. Παναγιώτα Θ. Δελαγραμμάτικα του Συνδέσμου Αθλητών Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΣΑΜΑΕ), ώστε να υποστηριχθεί ο Αντώνης Βούρος στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί το ταλέντο του, παρά την αιφνιδιαστική απώλεια του πατέρα του.

Η απόλυτη συνύπαρξη ταλέντου και ευαισθησίας, ό,τι προκύπτει στην κοινότητα του ελληνικού κάρτινγκ, που εξελίσσεται παρά την αδιαφορία της πολιτείας, με την Ομοσπονδία επί του προκειμένου σε αμηχανία.

Η ΟΜΑΕ, με δημιουργικό ρόλο στην εξέλιξη των ελληνικών αγώνων και σημαντική προσπάθεια για την προβολή τους, με φιλότιμο στα social media, παρά το ακατάλληλο site, τρομάζει όταν πρέπει να υποστηρίξει την κάρτινγκ κοινότητα. Το φυτώριο του χώρου που υπηρετεί, ό,τι δημιουργεί την προοπτική.

Η ΟΜΑΕ με εξαιρετική προσέγγιση φέτος και σε σχέση με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα Motorsport Games της FIA, και να η ευκαιρία για παρέμβαση στη βάση, αξιοποιώντας και την πρωτοβουλία του ιδιώτη γονέα με άποψη αλλά και των «ειδικών στις τέντες», με εμπειρία που έχει πληρωθεί με χρυσάφι ώστε να αποκτηθεί.

Ποτέ δεν είναι αργά… για τη συνολική αντίδραση όλων μας προς τη σωστή κατεύθυνση. Συντονισμός και θετική διάθεση απαιτείται, και κρίμα που άλλαξε ρότα ο Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ κατέθεσε την ψυχή του, ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας του και είναι στα pits ο Δημήτρης Μιχελακάκης.

Ο καθένας τους με το δικό του όραμα, συνδεδεμένο με την απογείωση του ελληνικού motorsport. Ήδη σε πτήση, με κυβερνήτη τη Φωτεινή Ψαρράκου, που άλλωστε γνωρίζει ότι στο δρόμο για το 2028 απαιτείται πλήρωμα για την υπέρβαση που καταγράφεται στην ιστορία._ Σ. Χ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Apostolidis
  • Karagiannis
  • Fthiotidos
  • Zaxos
  • Baja
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ