Αγώνες WRC

«Θα πετύχει ο Raikkonen στο WRC»

Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastian Loeb εξέφρασε με τις παραπάνω δηλώσεις του την πεποίθηση ότι ο Kimi Raikkonen θα είναι ανταγωνιστικός στα ράλλυ.
Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, εξέφρασε με δηλώσεις του στο βρετανικό Autosport, την πεποίθηση του ότι ο Kimi Raikkonen θα είναι ανταγωνιστικός στους αγώνες Ράλλυ, και μάλιστα από τον πρώτο του αγώνα κιόλας, που θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του Ράλλυ Arctic. Ο Loeb ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ταχύτητα του πρώην Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, ενώ συμπλήρωσε ότι πιστεύει ότι θα είναι ανταγωνιστικός στο WRC. Βέβαια, όλα αυτά θα τα δούμε από το Ράλλυ Arctic, όπου και ο Raikkonen θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον ομόσταυλο του Sebastien Loeb, Dani Sordo, στο πλαίσιο του Ράλλυ Arctic. «Είναι δύσκολο να πούμε από την πρώτη στιγμή ποιες θα είναι οι επιδόσεις του. Αυτό που μπορούμε να εξετάσουμε είναι τις επιδόσεις του στο Ράλλυ Φιλανδίας πέρσι, όπου και ήταν κοντά στους κορυφαίους συνδυασμούς της κατηγορίας Ν. Και αυτό είναι καλό», είπε ο Loeb και συνέχισε: «Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι μπορεί να οδηγήσει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πολύ καλός οδηγός. Είναι Φιλανδός., έχει μεγαλώσει σε γλιστερές επιφάνειες, και είμαι σίγουρος ότι έχει διασκεδάσει αρκετά σε αυτούς τους δρόμους για πολλά χρόνια. Εξάλλου, αυτό είναι φυσικό για τους Φιλανδούς οδηγούς».

Ο Raikkonen πραγματοποίησε πριν από λίγες μέρες ακόμα δύο ημέρες δοκιμών με το αυτοκίνητο και μάλιστα στη Φιλανδία και ετοιμάζεται για το Ράλλυ Arctic που ξεκινάει αύριο, ολοκληρώνεται το Σάββατο και συνολικά περιλαμβάνει 12 ειδικές διαδρομές. Ο Raikkonen δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τη C4 σε μία σειρά δοκιμών κοντά στις εγκαταστάσεις της Citroen. Ο αγώνας αυτός είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για μένα για να δουλέψω με την ομάδα, το αυτοκίνητο, αλλά και το συνοδηγό μου. Επίσης θετικό είναι το γεγονός ότι αγωνιστήκαμε και πέρσι σε αυτόν τον αγώνα και οι ειδικές είναι σχεδόν ίδιες. Αυτό θα μας βοηθήσει λίγο φαντάζομαι».

Ο team manager της Citroen Racing Technologies, Benoit Npogier, ουσιαστικά ο άνθρωπος που έχει την ευθύνη για την CJT, πρόσθεσε: «Αυτή η εμπειρία θα είναι χρήσιμη για την ομάδα, όσο και για τους οδηγούς μας. Ο Kimi θα οδηγήσει μία C4 ακριβώς ίδιων προδιαγραφών με αυτή που θα χρησιμοποιήσει και στο φετινό Πρωτάθλημα. Μάλιστα, και οι μηχανικοί του που θα είναι στο Rovaniemi θα είναι ίδιοι με αυτούς που θα τον ακολουθήσουν στο φετινό θεσμό»._Π.Τ.panost@4troxoi.gr

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Έλληνας οδηγός ράλλυ;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου