Αγώνες WRC

WRC: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της M-Sport Ford για το 2020

Η M-Sport Ford ανακοίνωσε τη σύνθεσή της για τη νέα σεζόν, επισημοποιώντας την έναρξη της συνεργασίας με τους Esapekka Lappi-Janne Ferm και επεκτείνοντας εκείνη με τους Teemu Suninen-Jarmo Lehtinen και Gus Greensmith-Elliott Edmondson.

Λίγες ώρες μετά τον ερχομό του 2020, η M-Sport Ford ανακοίνωσε τη σύνθεσή της για τη χρονιά που ξεκινά. Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ μας από τις αρχές Δεκεμβρίου, οι Esapekka Lappi-Janne Ferm θα μεταπηδήσουν στην ομάδα του Malcolm Wilson, όπου θα ηγηθούν της βρετανικής ομάδας. Μάλιστα, οι Φινλανδοί θα πραγματοποιήσουν τις πρώτες δοκιμές με το νέο τους αυτοκίνητο, την ερχόμενη εβδομάδα.

Μαζί τους, θα βρεθούν όπως επίσης σας είχαμε πληροφορήσει, οι Teemu Suninen-Jarmo Lehtinen, συνθέτοντας το πρώτο πλήρως φινλανδικό δίδυμο για την M-Sport. από το 2011. Τότε, που τα Ford Fiesta RS WRC μοιράζονταν οι Mikko Hirvonen-Jarmo Lehtinen και Jari Matti Latvala-Miika Anttila.

Όπως ανακοίνωσε η M-Sport Ford WRT, τους Φινλανδούς -οι οποίοι θα έχουν πλήρες πρόγραμμα- θα πλαισιώσουν οι Gus Greensmith-Elliott Edmondson. Οι Βρετανοί θα μοιραστούν το τρίτο Ford Fiesta WRC σε 9 αγώνες, με την αρχή να γίνεται στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει ακόμη τα Ράλλυ Μεξικού, Αργεντινής, Πορτογαλίας, Σαρδηνίας, Φινλανδίας, Τουρκίας, Γερμανίας και Ουαλίας.

"Επιστρέφουμε στις ρίζες μας με περισσότερους από έναν τρόπους," δήλωσε ο Malcolm Wilson. "Δημιουργούμε μια νεανική ομάδα και καλωσορίζουμε δύο φινλανδικά πληρώματα πίσω στην οικογένεια. Απολαύσαμε ορισμένα φανταστικά αποτελέσματα με τους Marcus, Mikko και Jari Matti και ανυπομονώ να δω πώς θα εξελιχθεί η νέα γενιά Φινλανδών. Στη φιλοσοφία μας ήταν πάντα η προώθηση και πρόοδος νέων ταλέντων, με τους Esapekka, Teemu και Gus να είναι 3 ταλαντούχοι νέοι που μπορούν να σημειώσουν καλά αποτελέσματα."

"Υπάρχει μεγάλη δυναμική στη σύνθεση της ομάδας για το 2020 και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παλεύουμε για κορυφαία αποτέλεσμα," πρόσθεσε ο επικεφαλής της ομάδας, Richard Millener. "Απόλυτος στόχος είναι μία νίκη και νομίζω ότι έχουμε τις δυνατότητες να την πετύχουμε. Ο Esapekka έχει αποδεδειγμένα νικητής, ενώ πέρυσι τερμάτισε 3 φορές στη δεύτερη θέση, οπότε ανυπομονώ να δω την εξοικείωσή του με το Fiesta."

"Πραγματικά ανυπομονώ να ξεκινήσει αυτή η νέα περιπέτεια και είμαι ενθουσιασμένος βλέποντας αυτά που μπορούμε να πετύχουμε", είπε ο Esapekka Lappi. "Η M-Sport Ford έχει πραγματικό πάθος για τα ράλλυ και πολλοί ταλαντούχοι οδηγοί ήταν διαθέσιμοι για αυτή τη θέση, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που έδειξαν σε εμάς την εμπιστοσύνη τους. Έτσι, ο Janne και εγώ έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε το 2020."

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ξεκινά στις 23-26 Ιανουαρίου, με τον πρώτο γύρο της σεζόν να είναι, ως είθισται, το Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου