top icon
Αγώνες

WRC: «Dream team» ονειρεύεται ο Matton

Με δηλώσεις του ο Yves Matton υποστήριξε ότι ονειρεύεται μία “Dream team” με τους Ogier και Meeke πρώτους οδηγούς, και τον Loeb να οδηγεί το τρίτο C3 σε επιλεκτικούς αγώνες!

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Citroen και Sebastien Ogier συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, κάτι που επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της ομάδας Yves Matton. Ο Βέλγος μάνατζερ άνοιξε τα χαρτιά και εξέφρασε το σχεδιασμό του για το 2018, ο οποίος και περιλαμβάνει τόσο τον Sebastien Ogier, όσο και τον Kris Meeke στην ομάδα. Είναι ξεκάθαρο εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι πρώτος στόχος της Citroen είναι ο 4άκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής, με το μεγαλύτερο ποσοστό του προϋπολογισμού να είναι στα πόδια του Ogier. Εξάλλου, αυτός ακριβώς ο λόγος οδήγησε τον Matton στην απόφαση να μην διεκδικήσει τον Andreas Mikkelsen, που κατέληξε στην “αγκαλιά” της Hyundai. Σχετικά με τον Ogier, ο Βέλγος υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και πως περιμένει την απάντηση του μέχρι το τέλος του μήνα. Κάτι που σημαίνει ότι στο Ράλλυ Καταλονίας στις 5- Οκτωβρίου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Με αυτόν τον τρόπο, θέση στην ομάδα εξασφαλίζει και ο Kris Meeke, που ήταν σχεδόν με το ένα πόδι εκτός ομάδας πριν από 2 εβδομάδες. Ο Βρετανός έχει συμβόλαιο με την Citroen, το οποίο και θα τον διατηρήσει στη θέση του τουλάχιστον για ακόμα μία χρονιά. Με αυτόν τον τρόπο, στην γαλλική ομάδα θεωρούν ότι ο Βρετανός θα βγάλει από πάνω του ένα μεγάλο μέρος του άγχους που τον έχει κυριεύσει από τη στιγμή που είναι πρώτος οδηγός, και πως αυτό θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στις επιδόσεις και την αξιοπιστία του.

Όμως, ο Yves Matton δεν σταματάει εδώ, αφού θεωρεί ότι η ομάδα του μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη με την παρουσία του Sebastien Loeb σε αυτή! Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει φτιάξει σημαντικά τις σχέσεις του με την Citroen (μετά από όσα είχαν συμβεί ανάμεσα στις δύο πλευρές πριν από δύο χρόνια) δοκίμασε το C3 WRC στην άσφαλτο και αναμένεται να κάνει το ίδιο πολύ σύντομα σε χωμάτινες επιφάνειες. Για πλήρη εμπλοκή δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα, αλλά ο “Seb” δεν έχει κρύψει ότι θα ήθελε να συμμετάσχει σε επιλεκτικούς αγώνες. Αυτό είναι κάτι που προσπαθεί να εξασφαλίσει και ο Matton, εναλλάσσοντας τον Loeb με τους Craig Breen και Stephane Lefebvre στο τρίτο αυτοκίνητο. Οι δύο νεαροί οδηγοί έχουν αμφότεροι συμβόλαιο με την Citroen και το 2018, αλλά χωρίς επιβεβαιωμένο αριθμό αγώνων. Με δεδομένο το γεγονός ότι η γαλλική ομάδα έχει παρουσιάσει και το C3 προδιαγραφών R5, είναι πιθανό να το οδηγήσουν σε κάποιους αγώνες του WRC για να… προωθήσουν το νέο αυτοκίνητο της Citroen.

Όλα πλέον εξαρτώνται από τον Sebastien Ogier, ο οποίος πλέον δεν μπορεί να περιμένει άλλο την απάντηση της Ford, κάτι που ουσιαστικά τον φέρνει στην πόρτα της εξόδου της M-Sport. Ο Γάλλος θα ήθελε να παραμείνει στην ομάδα του Malcolm Wilson, αλλά όχι με τις υπάρχουσες συνθήκες. Βέβαια, ποτέ μη λες ποτέ, αφού στην M-Sport ακόμα ελπίζουν στο θαύμα και πως θα πάρουν το πράσινο φως. Σενάριο που όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερο εξασθενεί._Π.Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ