Αγώνες WRC

WRC: Ενθουσιασμένος με την ένταξη του Ράλλυ Εσθονίας στο θεσμό ο Tanak (+video)

O Ott Tanak παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος που θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά μπροστά στους συμπατριώτες του σε επίπεδο Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, στις 3-6 Σεπτεμβρίου.

Μετά από χρόνια αναμονής, η επιμονή των Εσθονών ανταμείφθηκε. Έτσι, και με αφορμή το μπαράζ ακυρώσεων αγώνων λόγω της πανδημίας του COVID-19, η Βαλτική χώρα θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά αγώνα του WRC, στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν και θα έχουμε την επίσημη επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το παρθενικό Ράλλυ Εσθονίας στο πλαίσιο του WRC, θα έχει όπως και τα προηγούμενα χρόνια, όταν και αποτελούσε "Candidate Event" του θεσμού, ως επίκεντρο την πόλη Tartu στην Ανατολική Εσθονία. Το service park θα βρίσκεται στο Εθνικό Μουσείο και το αμιγώς αγωνιστικό μέρος, θα περιλαμβάνει 17 ειδικές διαδρομές μήκους περίπου 230 χιλιομέτρων, το 20% των οποίων θα είναι εντελώς νέο ενώ το υπόλοιπο, θα πραγματοποιηθεί σε αντίστροφη φορά σε σύγκριση με το παρελθόν.

Ott Tanak

"Αυτό είναι κάτι πραγματικά ιδιαίτερο", δήλωσε ο Ott Tanak στο DirtFish, που αποτελεί και προσωπικό του χορηγό. "Για αρκετά χρόνια, με τους Εσθονούς φίλους των αγώνων να έρχονται στη Φινλανδία, εκείνος ο αγώνας με έκανε να αισθάνομαι εντός έδρας, όμως, κανένα μέρος δεν είναι σαν το σπίτι".

"Είμαι βέβαιος πως η υποστήριξη από τους συμπατριώτες μου θα προσφέρει επιπλέον ισχύ, αλλά σε αυτό το επίπεδο τίποτα δεν έρχεται εύκολα και υπάρχουν πολλοί οδηγοί που έχουν βρεθεί εδώ, οπότε πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Την ίδια στιγμή, πρόκειται για έναν γρήγορο ράλλυ και γνωρίζουμε ότι ως ομάδα, χρειαζόμαστε δουλειά στους αγώνες αυτού του είδους. Κάθε μέλος της ομάδας δουλεύει σκληρά ώστε να έχουμε τα καλύτερα εργαλεία για να παλέψουμε και θεωρώ ότι έχει γίνει καλή δουλειά".

Σημειώστε, πως έπειτα από την ένταξη του Ράλλυ Εσθονίας στο WRC, το Ράλλυ DirtFish, που είχε προγραμματιστεί για τις 7-8 Αυγούστου, ακυρώθηκε. Παράλληλα, το περασμένο Σάββατο 4 Ιουλίου, ο Tanak επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, επικρατώντας στο Viru Rally, στην Εσθονία.

 

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου