top icon
Αγώνες

WRC – Ράλλυ Σαφάρι: Συμφωνία χαρακτήρων!

Τοyota και Rovanpera δεν κρύβουν το κοινό τους χαρακτηριστικό, σε έναν ιδιαίτερο αγώνα όπως το Σαφάρι, όπου λάμπει ο καλυτερότερος με ένα αυτοκίνητο – παγκόσμιο πρωταθλητή.

Τo σλάλομ ανάμεσα στα βράχια συνεχίζεται και στοιχίζει σε άστοχους όπως ο Μούνστερ, ενώ καθυστέρησε δις τον άτυχο, όπως ο Έβανς. Τρίτη τυπικά ημέρα σήμερα Σάββατο, η μεγάλη ημέρα του αγώνα όσο και βαθμολογικά σημαντική, που ευτυχώς δεν κρίθηκε από τις καιρικές συνθήκες. Αναμενόμενη η ταλαιπωρία αναρτήσεων και τροχών στο δεύτερο πέρασμα τουλάχιστον στις 2/3 Ε.Δ. της ημέρας, αλλά παρά τη συννεφιά και λίγες ψιχάλες, δεν προέκυψε καταιγίδα που εκεί συνήθως φέρνει τα πάνω-κάτω.

Safari Rally 2024

Τα τηλεοπτικά πλάνα από τον αγώνα όπως τον παρακολουθούμε από το COSMOTE TV δεν κολακεύουν το θεσμό. Βάλσαμο το σχόλιο του expert Ζαν Μαρί Παπαδόπουλου, η φωνή και του ΡΑ, που χθες Παρασκευή είχε μαζί του τον αγωνιστικό Δντη του ΡΑ Παύλο Αθανασούλα και με την εμπειρία τους, δίδαξαν WRC σε άψογα ελληνικά. Το WRC σήμερα χωρίς χαρακτήρα, ευθύνη του περιβόητου promoter, χαμένος στα excel του με στόχο έσοδα μέσα απο διαρκή παζάρια με ενδιαφερόμενες χώρες. Θεσμός χαμένος και στην καθιέρωση τεχνολογικού πακέτου για τα αυτοκίνητα τύπου WRC-1, που θα πρέπει να λειτουργήσει ως δέλεαρ για την προσέγγιση και άλλων κατασκευαστών …

WRC - Takamoto Katsuta

Takamoto Katsuta

Τoyota 1-2 …
Rovanpera και Κatsuta συνεχίζουν το κρεσέντο, συγκέντρωσαν από 18 και 15 βαθμούς, με ατού την αξιοπιστία των Τoyota Yaris που ιστορικά άλλωστε τους ταιριάζει η Αφρική με τη σκόνη και τα βράχια.
Ότι δεν ταιριάζει στο i20N Rally-1, με τον Νeuville που αντιμετώπισε προβλήματα τροφοδοσίας να τίθεται ουσιαστικά εκτός μάχης.

WRC

Ο Βέλγος θέλει ένα καλό Hyundai i20N αύριο ώστε να συγκεντρώσει βαθμούς, αξιοποιώντας το σύστημα βαθμολογίας, όπως μέχρι κάποιο σημείο και οι team mate του Lappi και Τanak, σε καθεστώς SR. Εξαιρετικός ο Fourmeaux στην τρίτη θέση με το Ford Puma και να σημειώσουμε ότι στα ίσια δεν βλέπει τον Κatsuta, ενώ δεν απειλείται από τον Evans.

WRC

Αντίστοιχα στο WRC-2 δεν απειλείται ο Greensmith παρά την αδιαθεσία του, συνθήκες που μέχρι κάποιο σημείο αξιοποιεί ο Oliver Solberg που έχασε χρόνο στην αρχή του Σαφάρι από κατεστραμμένα λάστιχα. Ακολουθεί ο αξιόπιστος Καγιετάνοβιτς, όλοι με Skoda Fabia.

WRC - Jordan Serderidis

Ιορδάνης Σερδερίδης

Οι πρωταγωνιστές της WRC-2 σε κρυφτό διαρκείας με τον Ιορδάνη Σερδερίδη που σήμερα αντιμετώπισε προβλήματα και με τον κινητήρα του. Συνεχίζει σε καθεστώς SR ο Γιώργος Βασιλάκης, σε αγώνα-υπέρβαση και ως σκέψη για τη συμμετοχή Ευρωπαίου ερασιτέχνη στο Σαφάρι.

WRC

Nίκος Βασιλάκης-Τ. Κrawszik (φωτογραφία: Nίκος Κατίκης)

O Έλληνας gentleman driver, με παρόντα μέλος της ομάδας του και τον CarCenter Νώντα Καρανικόλα, καθυστέρησε χθες στην τελευταία ε.δ, με κατεστραμμένο ψυγείο. Επίλογος αύριο Κυριακή με τρεις επαναλαμβανόμενες ε.δ., συνολικού μήκους 75 χιλ. Η PS των 10 χλμ, στις 13.15 δική μας ώρα._ΣΧ

WRC

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (CosmoteTV sport5HD)

Κυριακή 31 Μαρτίου
SS16 Hell’s Gate 1: 09:00
SS17 Malewa 2: 11:20
SS18 Oserengoni 2: 12:10
SS19 Hells Gate 2 Wolf Power Stage: 13:15

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ