Από το 2022, τα αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC θα διαθέτουν υβριδική τεχνολογία, ενώ θα είναι δυνατή η χρήση αμαξωμάτων του C-Segmemt.

Το συμβούλιο της FIA επιβεβαίωσε αυτό που περιμέναμε και γνωρίζαμε οι περισσότεροι. Από το 2022 και έπειτα, η κορυφαία κατηγορία των WRCars θα διαθέτει υβριδική τεχνολογία και συγκεκριμένα μπαταρία και ηλεκτροκινητήρα, που θα συνδυάζονται με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το πλάνο της Ομοσπονδίας, αναφέρει ότι την πρώτη τριετία τα μέρη του υβριδικού συστήματος θα είναι κοινά για όλες τις ομάδες, αλλά εξετάζοντας το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί μία νέα εξέλιξη το 2025. Αυτό θα αποφασιστεί ανάλογα με την επιτυχία του εγχειρήματος. Στο πρώτο στάδιο, που θα ισχύσει από το 2022, στόχος είναι τα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στις απλές διαδρομές με ηλεκτρική ενέργεια, ενώ στις ειδικές να προσφέρει επιπλέον ισχύ στα πρότυπα του KERS.

Όμως, η FIA αποφάσισε και την αλλαγή των κανονισμών που αναφέρονται στο μέγεθος των αυτοκινήτων, ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα και σε άλλες εταιρίες που επιθυμούν να ενταχθούν στο θεσμό. 'Έτσι, θα επιτρέπεται η του αμαξώματος ενός αυτοκινήτου παραγωγής, ή ένα πρωτότυπο σωληνωτό πλαίσιο σύμφωνα με τις σημερινές διαστάσεις που επιβάλλουν οι κανονισμοί του WRC. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μερών που παραπέμπουν αισθητικά σε μοντέλο παραγωγής. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα διαφοροποίησης, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν μεγαλύτερα σε διαστάσεις αμαξώματα. Γεγονός που ουσιαστικά φωτογραφίζει το έντονα φημολογούμενο ενδιαφέρον της Subaru για επιστροφή στο θεσμό.

Παράλληλα, για πρώτη φορά από το 2010, η FIA αποφάσισε να προκηρύξει διαγωνισμό, αναφορικά με τη χρήση ενιαίου ελαστικού από τα αυτοκίνητα που διαθέτουν κίνηση στους τέσσερις τροχούς, και ουσιαστικά τις εργοστασιακές ομάδας, με στόχο τη μείωση του κόστους. Κάτι που δεν έχει και σημαντική διαφορά από ότι συμβαίνει σήμερα, αφού όλοι οι Κατασκευαστές χρησιμοποιούν ελαστικά της Michelin...

Τέλος, γνωστοποιήθηκε ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα συνεχιστεί το JWRC σε συνεργασία με την M-Sport και με αυτοκίνητο το Ford Fiesta R2. Ο νικητής θα αγωνιστεί την επόμενη χρονιά στην κατηγορία του WRC2, και αν επικρατήσει και εκεί, η M-Sport θα του προσφέρει δύο εμφανίσεις με το Ford Fiesta WRC.

Τέλος, η FIA ανακοίνωσε και την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Promoter του θεσμού, ενώ ολοκλήρωσε αναφέροντας ότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα της νέας χρονιάς._Π.Τ.

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά