20 Δεκ 2017

WRC: Με Loeb η Citroen το ΄18!

Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα επιστρέψει στο WRC για τρεις εμφανίσεις με το C3 WRC, αν και το γεγονός ότι η Citroen θα αγωνίζεται με δύο αυτοκίνητα στους περισσότερους αγώνες του θεσμού, μάλλον προβληματίζει.

H Citroen ανακοίνωσε τη σύνθεση της για τη νέα χρονιά, η οποία περισσότερο προβληματίζει και γεννά ερωτήματα αναφορικά με την εμπλοκή της. Ξεκινώντας από τα ευχάριστη, η γαλλική ομάδα θα έχει την τύχη και οι φίλοι του θεσμού τη χαρά, να δούμε και πάλι τον Sebastien Loeb στις ειδικές διαδρομές του WRC. Ο Γάλλος εννιά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, μετά από τις δοκιμές που έκανε με τη Citroen σε άσφαλτο και χώμα πριν από μερικούς μήνες, είχε αποκαλύψει ότι τον ενδιαφέρει να οδηγήσει σε αγώνα το C3 WRC. Και έτσι έγινε, με τον 9 φορές Πρωταθλητή να επισημοποιεί τη συμμετοχή του στα Ράλλυ Μεξικό, Γαλλίας και Ισπανίας. “Μετά τις δοκιμές που κάναμε με το C3, όλοι ήμασταν ικανοποιημένοι και περισσότερο από όλους εγώ”, είπε ο Loeb μετά την επισημοποίηση της επιστροφής του στη Citroen και το WRC. “Μετά αυτό, η συμμετοχή μου σε τρεις αγώνες ήταν το επόμενο λογικό βήμα. Η αίσθηση των αγώνων Ράλλυ είναι συναρπαστική και δεν συγκρίνεται με καμία άλλη και ήμουν ενθουσιασμένος στην ιδέα να οδηγήσω σε αγώνα τη νέα γενιά των αυτοκινήτων. Και είναι ωραίο που θα το κάνω με την ομάδα, με την οποία και σημειώσαμε τόσες επιτυχίες στο παρελθόν.”

Βέβαια, φρόντισε να κρατήσει χαμηλά τον πήχη, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι μετά από τόσα χρόνια αποχής οι προσδοκίες δεν μπορούν να είναι μεγάλες. “Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες. Απλά, θέλω να απολαύσω τη συμμετοχή μου. Θεωρώ ότι η παρουσία μου στη Γαλλία ήταν λογική επιλογή, αφού πάντα απολαμβάνω την οδήγηση στην άσφαλτο. Η Ισπανία επίσης μου φαινόταν καλή επιλογή επίσης! Παράλληλα, ήθελα να λάβω μέρος και σε έναν κλασσικό χωμάτινο αγώνα. Διαλέξαμε το Μεξικό, επειδή έχω καλές αναμνήσεις από τον αγώνα, ενώ η διαδρομή δεν έχει σημαντικές αλλαγές από τότε που είχαμε αγωνιστεί εκεί”.

O επικεφαλής της Citroen Racing, προσπάθησε να κερδίσει τις εντυπώσεις με αυτή του την κίνηση, αν και το γεγονός ότι η γαλλική ομάδα θα συμμετάσχει μόλις με δύο αυτοκίνητα σε όλους τους αγώνες περισσότερο προβληματίζει για την εμπλοκή της. Ο Kris Meeke θα λάβει μέρος και στους δεκατρείς αγώνες του 2018, ενώ ο Craig Breen στους δέκα που δεν θα αγωνιστεί ο Loeb. O Khalid Al Qassimi θα κάνει κάποιους επιλεκτικούς αγώνες, όντας το μοναδικό επιπλέον αυτοκίνητο, ενώ ο Stephane Lefebvre θα λάβει μέρος στο WRC2 οδηγώντας και παράλληλα προωθώντας το νέο Citroen C3 R5.

Με αυτόν τον τρόπο, η Citroen δηλώνει ότι στόχος της δεν είναι ο τίτλος των Κατασκευαστών, αλλά αυτός των Οδηγών, κάτι που παραδέχθηκε και ο Matton στις δηλώσεις του. Παράλληλα, με τη συγκεκριμένη στρατηγική αποδεικνύεται ότι η Citroen Racing προφανώς δεν έχει στη διάθεση της αντίστοιχο προϋπολογισμό με τις Hyundai και Toyota, με την ψαλίδα μάλλον να ανοίγει, παρά να μικραίνει. Αν αυτό είναι ένα μήνυμα για την εμπλοκή της ομάδας σε βάθος χρόνου ή όχι, είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί στο μέλλον. Βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα._Π.Τ.

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: