top icon
Αγώνες

WRC: O Ogier για όλους και για όλα!

Ο Ogier έδωσε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ισπανική Marca, μιλώντας για την VW, τον Loeb, τη Citroen, αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας του στην ομάδα με τον Sordo!

Ο Sebastien Ogier έδωσε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ισπανική Marca, μιλώντας για την VW, τον Sebastien Loeb και τη Citroen, αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας του στην ομάδα με τον Dani Sordo!
 
Αναμφίβολα, αποτελεί ένα από τα μεγάλα ταλέντα του WRC, και για αυτόν ακριβώς το λόγο η VW επέλεξε τον Sebastien Ogier να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην πρώτη της χρονιά πλήρους εμπλοκής στο θεσμό. Ο Γάλλος, περσινός ομόσταυλος του Sebastien Loeb στη Citroen, αλλά και ένας εκ των διεκδικητών του τίτλου, μίλησε στην ισπανική Marca τόσο για τη φετινή «εκπαιδευτική» χρονιά, όσο και για το παρελθόν του στη Citroen και τη σχέση με το Loeb. Βέβαια, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την ομάδα του, την VW, αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον Dani Sordo. Κάτι που το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να ακούγεται έντονα. 

 
Αρχικά, ο Γάλλος οδηγός μίλησε για το Polo R WRC, και την εξέλιξη του, μη μπορώντας βέβαια να το συγκρίνει με το DS3 που οδηγούσε πέρσι, αφού ακόμα το αυτοκίνητο βρίσκεται στα πρώτα στάδια εξέλιξης του. «Ακόμα είναι πολύ νωρίς να το συγκρίνουμε με το DS3. Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες στη Σουηδία οδηγήσαμε το πρώτο πραγματικό Polo R WRC, το οποίο και είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές που θα οδηγήσουμε τη νέα χρονιά. Καλύψαμε περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα μέσα σε μία εβδομάδα, και αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι έχουμε μία πολύ καλή βάση για να δουλέψουμε. Σε σχέση με το πρωτότυπο οι διαφορές είναι τεράστιες, αφού τα δύο αυτοκίνητα δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Αυτό είναι πραγματικό WRC και πλέον ανυπομονώ να το οδηγήσω στο χώμα, αφού σε αυτή την επιφάνεια διεξάγονται οι περισσότεροι αγώνες του θεσμού, ενώ είναι και αυτή που έχω τη μεγαλύτερη εμπειρία». Στη συνέχεια, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την νέα του ομάδα, και πως αισθάνεται σε αυτήν. «Η ομάδα είναι καινούργια. Τα παιδιά πρέπει να προσαρμοστούν και να οργανωθούν, αφού αυτό είναι κάτι τελείως καινούργιο για αυτούς. Η Citroen έχει σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά εδώ όλοι έχουμε τεράστιο κίνητρο και σύντομα θα είμαστε αυτοί που πρέπει. Για μένα είναι σημαντικό να έχω γύρω τόσους ανθρώπους που με εμπιστεύονται και με στηρίζουν, δίνοντας και σε μένα μεγαλύτερο κίνητρο για να τους δικαιώσω». 

 
Όταν στη συνέχεια ρωτήθηκε αν του λείπει η ομάδα της Citroen και το WRC, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν μου λείπει η Citroen, αλλά η δυνατότητα να διεκδικήσω νίκες και τον τίτλο. Όταν είσαι αγωνιζόμενος, αυτό είναι το στοιχείο που σου λείπει περισσότερο. Αλλά αυτό είναι κάτι που γνώριζα ότι θα συμβεί φέτος. Όμως, με το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε φέτος, αλλά και το βαρύ πρόγραμμα δοκιμών, είμαι σίγουρος ότι ο χρόνος θα περάσει γρήγορα». Η Citroen μπορεί να μη του λείπει, αλλά οι σχέσεις του με τον μεγάλο του αντίπαλο πέρσι, τον Sebastien Loeb πως είναι; «Όλα είναι φυσιολογικά μεταξύ μας. Ειλικρινά, όποια ένταση υπήρχε στο παρελθόν έχει περάσει. Τώρα, όταν συναντιόμαστε, μιλάμε φυσιολογικά, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα μεταξύ μας». Όμως πως τον αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες του μετά τη διαμάχη που είχε με το μεγάλο τους είδωλο; «Σίγουρα, στην αρχή ήμουν ο μικρός «διάβολος» που εμφανίστηκε. Όμως, με το πέρασμα του χρόνου πιστεύω ότι έχω κερδίσει μερικούς θαυμαστές. Ο Seb έχει κερδίσει τα πάντα και ίσως πολλοί θεώρησαν τη συμπεριφορά μου αλαζονική. Ίσως γιατί δεν ήμουν αυτό που ονομάζουμε political correct, αλλά αντιδραστικός».
 
Τα προγνωστικά του για τη μάχη του τίτλου του Πρωταθλητή για το 2012, δεν διαφέρουν ιδιαίτερα αυτά που κάνουμε οι περισσότεροι. «Θεωρώ ότι οι Seb Και Jari Matti θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Από την άλλη πλευρά, ο Mikko έχει εξαιρετική συνέχεια και συνέπεια στις επιδόσεις και τα αποτελέσματα που φέρνει, με αποτέλεσμα όλα να είναι δυνατά. Δεν νομίζω ότι ο Seb είναι ανίκητος. Αυτό το απέδειξα και εγώ πέρσι. Είναι πολύ δύσκολο να τον κερδίσεις, αφού εκτός από ταχύτητα έχει και συνέπεια στις επιδόσεις του, αλλά έδειξα ότι μπορώ να τον κερδίσω. Απλά, έκανε λιγότερα λάθη, ενώ είχε και μεγαλύτερη υποστήριξη από την ομάδα». Η λέξη υποστήριξη, είναι κάτι που ο ίδιος θεωρεί δεν είχε από την ομάδα του, ενώ αυτό θεωρεί ότι δεν επέτρεψε στον Dani Sordo να καταφέρει να κερδίσει αγώνα του WRC με τα χρώματα της Citroen: «Ίσως να είναι θέμα προσωπικότητας. Εγώ όταν προσπαθώ να κάνω κάτι στη ζωή μου, κάνω ότι είναι δυνατόν για να είμαι ο καλύτερος. Δεν μου αρέσει να χάνω, και όταν βλέπω ότι μπορώ να κερδίσω κάνω ότι μπορώ για να το καταφέρω. Οι περισσότεροι από εμάς οδηγούμε για οικονομικούς λόγους, ή ακόμα και για το μάρκετινγκ μίας εταιρίας, αλλά πολλές φορές εμφανίζονται περισσότερα στοιχεία πολιτικής στο παιχνίδι, και ίσως πρέπει να κάνεις περισσότερα για να το πολεμήσεις το σύστημα».
 
Πάντως, η λέξη εκδίκηση δεν υπάρχει στο λεξικό του, και δεν είναι αυτός ο στόχος του για το 2013. «Όχι, καμία σχέση με εκδίκηση. Απλά, αυτό που θέλω είναι να διεκδικήσω νίκες και τον τίτλο. Δεν ξέρουμε βέβαια αυτή τη στιγμή κατά πόσο είναι εύκολο, αφού το 2013 θα είναι μόλις η πρώτη μας χρονιά εμπλοκής. Δεν νομίζω ότι όμως είναι αδύνατο. Φέτος θα εξελίξουμε το αυτοκίνητο μία χρονιά ολόκληρη και θα έχουμε αποκτήσει σημαντική εμπειρία. Θα κάνουμε ότι καλύτερο για να είμαστε ανταγωνιστικοί το 2013, αλλά θα ήμασταν αλαζόνες αν λέγαμε ότι θα κερδίσουμε από την πρώτη χρονιά». 

 
Στη συνέχεια, δεν παρέλειψε να τονίσει πόσο σημαντική θεωρεί την παρουσία του Carlos Sainz στην ομάδα. «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω έναν οδηγό όπως ο Carlos Sainzστο πλευρό μου σε όλη τη διαδικασία της εξέλιξης του ατοκινήτου. Μην ξεχνάτε ότι είναι ένας από τους ανθρώπους που με έπεισαν να έρθω στην VW. Η εμπειρία του με βοηθάει πολύ ακόμα και στο να εξελιχθώ σαν οδηγός, όπως φυσικά και στην αντίστοιχη του αυτοκινήτου. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Χαρακτηριστικά θα σας αναφέρω, ότι όταν είμαι στο αυτοκίνητο και κάνουμε δοκιμές, τον έχω καλέσει για να τον ρωτήσω κάποια πράγματα και εκείνος με την εμπειρία του μας βοηθάει άμεσα». Όμως, οι δυο τους είναι πολύ πιθανό να βρεθούν ομόσταυλοι σε κάποιον αγώνα, αφού οι άνθρωποι της VW (όπως και ο ίδιος ο CarlosSainz) δεν αποκλείουν να κάνει ο Ισπανός δύο φορές Πρωταθλητής την εμφάνιση του με το Poloσε έναν αγώνα. «Ναι, θα ήταν ωραία αν ήταν ομόσταυλος μου ο Carlos, αν και είναι σίγουρο ότι δεν θα έχει την ταχύτητα που τον διέκρινε τη δεκαετία του ʼ90… Βέβαια, είμαι σίγουρος ότι έχει τόσο την εμπειρία, όσο και την αίσθηση για να βοηθήσει τα μέγιστα στην εξέλιξη του αυτοκινήτου». Ο Ogier, όμως, μας έκρυβε την έκπληξη για το τέλος, όταν και ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο να αποτελέσει ο DaniSordoομόσταυλο του στην ομάδα. Με τον Daniέχουμε πολύ καλή σχέση. Είναι φίλος μου και θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν το είχαμε στην ομάδα μας και ήταν ομόσταυλος μου. Έχουμε την ίδια ηλικία, είναι πολύ γρήγορος, αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει η VW. Ειδικά στην άσφαλτο είναι πολύ γρήγορος, αλλά σε κάποιες στιγμές μάλλον λόγω στρατηγικής της ομάδας του, έπρεπε να σηκώνει το πόδι από το γκάζι»._Π.Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ