Αγώνες WRC

WRC: Προς αναβολή ή ακύρωση οδεύει και το Ράλλυ Σαφάρι

Η επιστροφή του Ράλλυ Σαφάρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ φαίνεται πως δε θα γίνει τον ερχόμενο Ιούλιο, όπως έχει προγραμματιστεί.

Η πανδημία του κορονοϊού COVID-19 έχει φέρει τα πάνω-κάτω σε όλες μας τις δραστηριότητες, οπότε το WRC δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο. Μετά τις αναβολές των Ράλλυ Αργεντινής, Πορτογαλίας και Σαρδηνίας, ο αμέσως επόμενος προγραμματισμένος αγώνας του θεσμού, είναι το Ράλλυ Σαφάρι, στις 16-19 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό όμως, το Ράλλυ Σαφάρι πρόκειται να αναβληθεί ή ακόμη και να ακυρωθεί, με την οριστική απόφαση να αναμένεται πιθανότατα εντός της εβδομάδας που διανύουμε. Πάντως, ακόμη και αν οι τελικές συζητήσεις μεταξύ FIA, WRC Promoter και διοργανωτών του Ράλλυ Σαφάρι, οδηγήσουν σε απόφαση διεξαγωγής του αγώνα παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί η πανδημία, οι ομάδες δεν φαίνονται διατεθειμένες να συμφωνήσουν.

Όπως αναφέρει το αξιόπιστο DirtFish, οι επικεφαλής των ομάδων είναι έτοιμοι να πουν "όχι" ακόμη και αν υπάρξει απόφαση διεξαγωγής του ράλλυ. Οι κατασκευαστές παρουσιάζονται απογοητευμένοι από το γεγονός πως δεν έχει υπάρξει οριστική απόφαση μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι απέχουμε 3 μήνες από την προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής, για δύο βασικούς λόγους. Από τη μια πλευρά, το σημαντικότερο σκέλος αφορά στην υγεία όσων χρειαστεί να ταξιδέψουν στην Κένυα.  Από την άλλη υπάρχει και το οικονομικό, καθώς το Ράλλυ Σαφάρι απαιτεί ειδική προετοιμασία για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, που εμπεριέχει και μεγαλύτερο κόστος. Καθώς ο αγώνας δεν έχει αναβληθεί ή ακυρωθεί ακόμη επισήμως, οι ομάδες είναι υποχρεωμένες, βάσει χρονοδιαγράμματος, να προετοιμάζουν αυτοκίνητα με αυξημένο κόστος, τα οποία πιθανότατα δε θα χρησιμοποιηθούν.

Το σκεπτικισμό τους σχετικά με τη διεξαγωγή του Ράλλυ Σαφάρι, επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους, τόσο ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo, όσο και ο τεχνικός διευθυντής της Toyota, Tom Fowler. Συγκεκριμένα, ο Adamo δήλωσε μεταξύ άλλων πως "θα ήθελα να βρεθώ εκεί, καθώς ο αγώνας βρίσκεται στο ημερολόγιο και πρέπει να τον υπερασπιστούμε, αλλά όχι με κάθε κόστος". Από την πλευρά του, ο Fowler πρόσθεσε πως "δεν καταλαβαίνω γιατί δεν λέμε πως ο αγώνας δε θα γίνει. Αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε την κατασκευή αυτών των αυτοκινήτων".

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου