top icon
Αγώνες

WRC – Ράλλυ Κροατίας: Επιτέλους άσφαλτος

Υπερβάλουμε, αλλά το ασφάλτινο τερέν είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει τον αγώνα, άλλωστε και ως πρεμιέρα, στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Μετά από τρεις εξειδικευμένους αγώνες, σε Μόντε Κάρλο, Σουηδία και Σαφάρι, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2024 εξελίσσεται στην πρώτη του αναμέτρηση, σε ασφάλτινες επιφάνειες από αύριο 18 Μαρτίου, μέχρι την Κυριακή 21 Μαρίου.

Ράλι Κροατίας λοιπόν και δεν αποκλείεται οι καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με ένα δύστροπο, συχνά ιδιαίτερα γλιστερό τερέν, να επηρεάσουν την εξέλιξη του. Γεγονός ότι προκύπτουν οι προϋποθέσεις για έναν αγώνα με ενδιαφέρον, σε ένα πρωτάθλημα με μικρές διαφορές στη βαθμολογία οδηγών και κατασκευαστών, σε συνδυασμό με τα παραπάνω που αφορούν στον καιρό και στο οδόστρωμα.

eamonn kelly rally croatia 2023 ford fiesta rally3

Οι συμμετοχές

Συνολικά 68 πληρώματα θα εκκινήσουν αύριο Πέμπτη βράδυ, από το Ζάγκρεμπ, στις 19:30 δική μας ώρα. Τα 8 πληρώματα με Rally1, 25 με Rally2 (οι 19 στο WRC2) και 25 με Rally3 (οι 18 στο JWRC!).

Στην Toyota επιστρέφει ο Sebastien Ogier, στο δεύτερο αγώνα του φέτος. Μαζί του με τα GR Yaris Rally1, οι Elfyn Evans και Takamoto Katsuta.  Αντίστοιχα, στη Hyundai, τον επικεφαλής του πρωταθλήματος Thierry Neuville και τον Ott Tanak, θα πλαισιώσει ο Andreas Mikkelsen, στη δεύτερη εμφάνισή του με το i20 Ν-Rally1. Η M-Sport επιστρέφει στους δύο οδηγούς της με πλήρες πρόγραμμα, τους Adrien Fourmaux και Gregoire Munster.

Toyota - WRC

Στο WRC2

Η λίστα των συμμετοχών συμπεριλαμβάνει 25 αυτοκίνητα που αντιπροσωπεύουν πέντε κατασκευαστές. Ωστόσο, μερικοί από αυτούς που συναγωνίζονται για τη νίκη δεν διεκδικούν βαθμούς για το WRC2. Όπως ο Gus Greensmith (Skoda Fabia RS) και οι οδηγοί της Toyota με τα GR Yaris Rally2, Sami Pajari και Georg Linnamäe.

Αντίστοιχα, απουσιάζει ο Oliver Solberg, οπότε το βάρος για τους βαθμούς πέφτει στον Yohan Rossel με το Citroën C3 της DG Sport, όπως και ο Nikolay Gryazin. Από τους οδηγούς που διεκδικούν βαθμούς, ο Pepe López οδηγεί το Skoda, όπως και στο Μόντε Κάρλο. Στο τιμόνι των Fabia και οι Lauri Joona, Mauro Miele, όπως και ο Eyvind Brynildsen.

Το περιβόητο Hyundai i20 Ν, σε διαρκή εξέλιξη, οδηγεί ο Emil Lindholm, τρίτος στο WRC2 στο περσινό Ράλλυ Κροατίας. Με Toyota στο WRC2, οι Ιάπωνες Yuki Yamamoto και Hikaru Kogure.

Yohan Rossel - WRC

Στο WRC3

Το Ράλλυ Κροατίας είναι ο δεύτερος γύρος του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Νέων (JWRC), συνολικά με 25 συμμετοχές.

Ο νικητής στη Σουηδία Mille Johansson είναι απών, οπότε τη νίκη θα διεκδικήσει ο Rally Star της FIA Romet Jürgenson και ο Eamonn Kelly, νικητής στο WRC3 στην Κροατία το 2023.

Στις συμμετοχές, οι Raúl Hernández και Tom Rensonnet, όπως και ο Diego Domínguez Jr, μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα με μια πρόωρη εγκατάλειψη στο Ράλλυ Σουηδίας.

Μεταξύ εκείνων που βρίσκονται εκτός JWRC, οι ντόπιοι Viliam Prodan, Jan Pokos και Slaven Šekuljica όλοι με Ford Fiesta Rally3. Το μόνο Renault Clio, με τον Γάλλο Mattéo Chatillon, δεύτερος στην κατηγορία στο Μόντε Κάρλο.

Ford Fiesta - WRC

Η διαδρομή του αγώνα

Το φετινό Ράλλυ Κροατίας, περιλαμβάνει 283 χιλιόμετρα ε.δ. Ουσιαστικά, μεγάλο μέρος της διαδρομής εξελίσσεται την Παρασκευή, ενώ όπως και το Σάββατο έχουν αλλάξει οι ε.δ σε σύγκριση με το 2023. Η δράση το πρωί της Παρασκευής ξεκινά με τη μεγαλύτερη διαδρομή του αγώνα, την Krašić-Sošice μήκους 23.63 χιλ. που επαναλαμβάνεται, όπως και οι άλλες τρεις ε.δ της ημέρας,

Το μεσημεριανό σέρβις την Παρασκευή έχει αντικατασταθεί από τo Tyre Zone στο Cernik πριν από την επανάληψη των τεσσάρων ε.δ, με αντίστροφη σειρά. Το Σάββατο, το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκινάει με την Smerovišće-Grdanjci των 16 χλμ., πριν από τη Stojdraga-Gornja Vas των 20.71 χιλ, που συνδυάζεται με τρεις μικρότερες ε.δ

Η επιστροφή στο φετινό νέο SP στο Westgate Shopping City, επιτρέπει την προετοιμασία για την επανάληψη των ε.δ το απόγευμα.

Την Κυριακή! Τελευταία ημέρα του αγώνα, σχεδόν ίδια με πέρυσι, με 50 χλμ. ε.δ., που αποτελούνται από δύο επαναλαμβανόμενες ε.δ κοντά στην ακτή της Αδριατικής, ενώ δεν προβλέπεται σέρβις. Το ενδιαφέρον στο μέγιστο για την PS την Zagorska Sela-Kumrovec, στο δεύτερο πέρασμα.

WRC - Rally Croatia

Ζήσε τη στιγμή

Τον αγώνα θα τον παρακολουθείστε απο το WRC.com, παραλειπόμενα στο dirtfich.com, αποτελέσματα και στο ewrc-results.com και τηλεοπτική κάλυψη από την CosmoteTV. Με τη φωνή του WRC, με τον Ζαν Μαρί Παπαδόπουλο στο σχολιασμό, μακάρι με τον Κωνσταντίνο Α. Μαρκουίζο, της Περιφέρειας. O Ιαβέρης Jr για την κοινότητα μας._ Σ.Χ.

Πρόγραμμα τηλεοπτικών μεταδόσεων – Cosmote sport5HD
Παρασκευή 19 Απριλίου
SS1 Krasic-Sosice 1: 09:25
SS2 Jaskovo-Mali Modrus Potok 1: 10:40
SS3 Ravna Gora-Skrad 1: 11:35
SS4 Platak 1: 12:45
Σάββατο 20 Απριλίου
SS13 Smerovisce-Grdanjci 1: 15:30
SS14 Stojdraga-Gornja Vas 1: 16:20
SS15 Vinski Vrh-Duga Resa 1: 18:00
SS16 Pecurkovo Brdo-Mreznicki Novaki 1: 19:00
Κυριακή 21 Απριλίου
SS19 Trakoscan-Vrbno 2: 11:20
SS20 Zagorska Sela-Kumrovec 2 Wolf Power Stage: 14:00

wrc rally croatia 2023 podium

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ