Αγώνες WRC

WRC – Ράλλυ Σουηδίας: Ταχύτερος ο Neuville στο shakedown

Οι οδηγοί πήραν μία πρώτη γεύση από τις συνθήκες που επικρατούν στις ειδικές του Ράλλυ Σουηδίας, με τον Thierry Neuville να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο στο σημερινό shakedown.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Ράλλυ Σουηδίας έχει ξεκινήσει, με τα πληρώματα να πραγματοποιούν σήμερα την τελευταία τους δοκιμή πριν τη ράμπα της αφετηρίας. Οι οδηγοί είχαν την ευκαιρία να αλλάξουν ρυθμίσεις στα αυτοκίνητα τους σύμφωνα με τις συνθήκες στην ε.δ. του shakedown, η οποία σύμφωνα με τους ίδιους ήταν αντίστοιχες με αυτές που θα συναντήσουν στον αγώνα. Αυτές, αποδείχθηκαν ιδανικές με αρκετό χιόνι αλλά και πάγο, γεγονός που ικανοποίησε τους περισσότερους. Βέβαια, με δεδομένο ότι στο shakedown τα περάσματα είναι πολύ περισσότερα, η διαδρομή χάλασε στο τέλος βγάζοντας αρκετό χώμα. Ουσιαστικά, σε ιδανική κατάσταση ήταν κάπου στη μέση της διαδικασίας, δηλαδή όταν είχε καθαρίσει από το πολύ χιόνι, αλλά ακόμα δεν είχε προλάβει να καταστραφεί.

Σε αυτό το σημείο, με τις συνθήκες ιδανικές, ο Thierry Neuville σημείωσε έναν εξαιρετικό χρόνο με το Hyundai i20 WRC στη διαδρομή των 6,9 χιλιομέτρων, τον οποίο μάλιστα δεν κατάφεραν καν να πλησιάσουν οι αντίπαλοι του. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Ott Tanak με το Yaris WRC ακολούθησε 2.2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Βέλγο, ενώ μόλις ένα εκατοστό πίσω βρέθηκε ο Sebastien Ogier με το Citroen C3 WRC συμπληρώνοντας την πρώτη τριάδα. Ο Kris Meeke μπορεί να έκανε τον 4ο χρόνο με το Yaris WRC, αλλά στο τρίτο του πέρασμα δεν απέφυγε ένα λάθος τον οποίο τον έφερε εκτός δρόμου και χρειάστηκε η παρέμβαση των θεατών για να τον επαναφέρουν στην ε.δ. Οι Elfyn Evans και Teemu Suninen με τα Ford Fiesta WRC συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα. Νωχελικά κινήθηκαν οι Andreas Mikkelsen και Pontus Tidemand, οι οποίοι έχουν υψηλές προσδοκίες από τον αγώνα, με τον Νορβηγό να είναι πιο αργός από τον ομόσταυλο του Sebastien Loeb. Παράλληλα, ο Jari Matti Latvala και επίσημα έγινε ο οδηγός με τις περισσότερες συμμετοχές στο WRC, ξεπερνώντας τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Carlos Sainz. O Marcus Gronholm, στην επιστροφή του στους αγώνες μετά από εννιά ολόκληρα χρόνια, δυσκολεύτηκε στην πρώτη του με το Toyota Yaris WRC, καταφέρνοντας να κάνει τον 18ο χρόνο της ημέρας.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι τον ταχύτερο χρόνο στα αυτοκίνητα προδιαγραφών R5, έγραψε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Rallycross, Johan Kristofersson με το VW Polo GTI! Όμως, η σημερινή ημέρα δεν σταματάει εδώ, αφού το βράδυ ξεκινάει η αγωνιστική δράση με την τέλεση της σούπερ ειδικής στην πόλη του Karlstadt, και συγκεκριμένα στις 21:08 ώρα Eλλάδος._Π.Τ.

 

ΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΤΟΥ SHAKEDOWN

1.

Neuville / Gilsoul

Hyundai i20 WRC

4:05,0

2.

Tänak / Järveoja

Toyota Yaris WRC

+2,2

3.

Ogier / Ingrassia

Citroën C3 WRC

+2,3

4.

Meeke / Marshall

Toyota Yaris WRC

+2,5

5.

Evans / Martin

Ford Fiesta WRC

+2,7

6.

Suninen / Salminen

Ford Fiesta WRC

+2,8

7.

Lappi / Ferm

Citroën C3 WRC

+3,4

8.

Loeb / Elena

Hyundai i20 WRC

+3,8

9.

Latvala  / Anttila

Toyota Yaris WRC

+4,2

10.

Mikkelsen / Jaeger

Hyundai i20 WRC

+5,0

11.

Tidemand / Floene

Ford Fiesta WRC

+8,0

18.

Grönholm / Rautianen

Toyota Yaris WRC

+11,9

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου