top icon
Αγώνες

WRC: Θέλει Neuville!

Ο Malcolm Wilson υποστήριξε με δηλώσεις του στο βρετανικό Autosport, ότι τη νέα χρονιά επιθυμεί να επαναφέρει τον Thierry Neuville στις τάξεις της M-Sport!

Εδώ και μερικές ημέρες κυκλοφόρησε έντονη φημολογία στο διαδίκτυο αναφορικά με την επιθυμία της M-Sport να εντάξει στο δυναμικό της τον Thierry Neuville. Ο νεαρός Βέλγος που ουσιαστικά κέρδισε τη θέση του στη Hyundai μέσα από τις εμφανίσεις του με το Fiesta WRC της βρετανικής ομάδας, αποτελεί διακαή πόθο του Malcolm Wilson. Η M-Sport θα παρουσιάσει στο Ράλλυ Πορτογαλίας την επόμενη εβδομάδα την τελευταία εξέλιξη του Ford Fiesta WRC, για την οποία όλοι στην ομάδα έχουν πολύ υψηλές προσδοκίες. Ο Wilson είναι ενθουσιασμένος και θεωρεί ότι το αυτοκίνητο έχει ότι απαιτείται για να συναγωνιστεί τα VW Polo. Σε δηλώσεις του στο βρετανικό Autosport, ο Βρετανός μάνατζερ δεν έκρυψε ότι ο Thierry Neuville είναι αυτός που θα μπορούσε να φέρει την ομάδα και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών. “Γνωρίζω πολύ καλά τι μπορεί να καταφέρει το νέο αυτοκίνητο και για αυτό είμαι ενθουσιασμένος”, είπε ο Wilson και συνέχισε: “Χωρίς να θέλω στο παραμικρό να κατηγορήσω τον Elfyn (Evans) και τον Ott (Tanak), γνωρίζω ότι και οι δύο κερδίζουν ταχύτητα και εμπειρία με κάθε συμμετοχή τους. Όμως, από την Πορτογαλία και έπειτα γνωρίζω ότι έχουμε στη διάθεση μας ένα αυτοκίνητο ικανό να κερδίσει και στόχος μου είναι να αποκτήσουμε έναν οδηγό που θα έχει την εμπειρία να το καταφέρει. Δεν σας κρύβω ότι προσπαθώ να εξασφαλίσω έναν ισχυρό χορηγό για την ομάδα, του οποίου τα χρήματα θα διαθέσουμε για έναν κορυφαίο οδηγό. Και αυτός θα είναι ο Thierry”, ανέφερε χωρίς να κρύβεται ο Wilson.


Όχι μόνο ο Neuville, αλλά και ο Dani Sordo έχει συμβόλαιο με την Hyundai και τη νέα χρονιά, δηλώνει ο Michel Nandan.

Στο στρατόπεδο της Hyundai, αντίθετα, εκφράζουν την πεποίθηση τους ότι ο Neuville θα παραμείνει στην ομάδα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Dani Sordo. “Ο Thierry θα είναι μαζί μας και τη νέα χρονιά”, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Michel Nandan. “Το ίδιο ισχύει και για τον Dani, αφού αμφότεροι έχουν συμβόλαιο. Ο Thierry έχει δουλέψει πολύ μαζί μας και έκανε αρκετούς συμβιβασμούς και πλέον έχει έρθει η ώρα να ανταμειφθεί για τους κόπους του.” Σχετικές δηλώσεις, όμως, έκανε και ο Neuville ο οποίος δεν γνωστοποίησε λεπτομέρειες της συμφωνίας και του συμβολαίου του, αν και φήμες τον θέλουν να έχει τη δυνατότητα στο τέλος της χρονιάς να αποχωρεί αν το επιθυμεί. “Δεν θέλω να μιλάω για αυτό. Αυτή τη στιγμή αυτό που κάνω είναι η δουλειά μου”, είπε σχετικά ο Βέλγος. Ξέρω που μπορώ να πάω, τι μπορώ να κάνω και τι δεν μου επιτρέπεται.” Όταν ρωτήθηκε αν έχει τη δυνατότητα επιλογής στο τέλος της χρονιάς, είπε: “Πάντα έχω μερικές επιλογές! Όμως, αυτή τη στιγμή αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προχωρήσουμε, να εξελίξουμε το νέο αυτοκίνητο, το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα είναι γρήγορο! Νομίζω ότι στόχος μας είναι να μείνουμε με τη Hyundai. Έχω πολύ καλές σχέσεις με όλους σε όλες τις ομάδες. Αυτό που κάνω όμως είναι να μείνω συγκεντρωμένος στη δουλειά μου. Κάναμε μία καλή αρχή, αλλά στην Αργεντινή δεν τα πήγαμε και τώρα θέλουμε να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις”, είπε ολοκληρώνοντας ο Βέλγος οδηγός.


Να συγκεντρωθεί στη φετινή χρονιά θέλει ο Neuville, γνωρίζοντας όμως ότι πλέον αποτελεί διακαή πόθο αρκετών ομάδων!

Αν ευδοκιμήσει το παραπάνω σενάριο είναι άγνωστο. Το μοναδικό δεδομένο γεγονός είναι ότι ο Neuville αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά ονόματα στα τετράδια των team manager των ομάδων. Όλοι θεωρούν ότι είναι ο οδηγός που μπορεί να σπάσει το κατεστημένο του Sebastien Ogier, και δεν είναι τυχαίο ότι προσφάτως μίλησε με τα καλύτερα λόγια το ταλέντο του και ο Yves Matton της Citroen. Αν όντως αληθεύει ότι η επιλογή για την ανανέωση στο τέλος της χρονιάς ανήκει στον Neuville, τότε το σενάριο αλλαγής στρατοπέδου δεν είναι απίθανο. Αν και όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο ανταγωνιστικό θα είναι το νέο αυτοκίνητο. Κάτι που όμως, θα διαπιστώσουμε στο Μόντε Κάρλο του 2016 και τότε θα είναι αργά για μεταγραφή!_Π.Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ