13 Ιουλ 2017

Το ηλεκτρικό VW e-up! γίνεται πολύ πιο προσιτό

H συνεργασία της Kosmocar – Volkswagen με την Protergia καθιστά το ηλεκτρικό up! μια πιο ρεαλιστική πρόταση αγοράς. 

Με τη μέχρι σήμερα τιμή κτήσης του μικρού ηλεκτρικού μοντέλου – κάπου κοντά στα 29.000 ευρώ, λίγοι θα ήταν αυτοί που θα έσπευδαν να αποκτήσουν ένα φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο, τη στιγμή που το υπερβάλλον κόστος σε σχέση με μια συμβατική έκδοση, δύσκολα θα μπορούσε να αποσβεσθεί.

Μέσα στο αποτρεπτικό περιβάλλον της ελληνικής αγοράς (έλλειψη υποδομών φόρτισης, κανένα είδος επιδότησης αγοράς) οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας είναι ελάχιστες σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Καθώς η ηλεκτροκίνηση αναμένεται να κάνει στα επόμενα χρόνια δυναμική την παρουσία της με το λανσάρισμα πλήθους νέων και πολύ ελκυστικών μοντέλων, η Kosmocar προχώρησε σε μια στρατηγική συνεργασία με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας Protergia προκειμένου να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα απέναντι στη νέα αυτή μορφή αυτοκίνησης. Έτσι λοιπόν, τo e-up! powered by Protergia διατίθεται στην προνομιακή τιμή των €19.950! Στην τιμή περιλαμβάνεται φορτιστής wallbox, δωρεάν το ηλεκτρικό ρεύμα για την κίνηση του αυτοκινήτου τον πρώτο χρόνο, αλλά και έκπτωση έως 21% στις χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος του σπιτιού.

Να υπενθυμίσουμε ότι το e-up! κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 82PS με μέγιστη ροπή 210Nm, Το αυτοκίνητο διαθέτει μέγιστη ταχύτητα 130 χλμ./ώρα, 3 οδηγικά προφίλ (normal, eco και eco+) και 5 επίπεδα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση. Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 18,7 kWh εξασφαλίζει στο e-up! αυτονομία μέχρι 160χλμ.

Βάσει του οικιακού τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος της Protergia, το e-up! powered by Protergia αποτελεί την οικονομικότερη μορφή αυτοκίνησης στην Ελληνική αγορά, με κόστος μόλις €1,10 για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Στην τιμή του αυτοκινήτου περιλαμβάνεται ένα υψηλό επίπεδο εξοπλισμού, μεταξύ των οποίων αυτόματος κλιματισμός, cruise control, city emergency brake, αισθητήρες στάθμευσης, ζάντες αλουμινίου 15", θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ενώ εξωτερικά το e-up! by Protergia διαθέτει διακριτικά αυτοκόλλητα στα πλευρικά του αμαξώματος καθώς και λογότυπα Protergia τόσο στη κολώνα “B” όσο και στη πόρτα του χώρου αποσκευών.

Προφανώς η τα σχεδόν 20.000 ευρώ που έχει να καταβάλει κάποιος για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης (έστω και πλούσια εξοπλισμένο) παραμένει ένα απαγορευτικό ποσό για τους περισσότερους. Εντούτοις ανάλογα με τη χρήση που μπορεί να κάνει κάποιος, το κόστος του πλέον μπορεί να αποσβεσθεί. Αφήστε που κατά τη γνώμη μας η ηλεκτρική εκδοχή του μοντέλου είναι και η οδηγικά πιο απολαυστική εκδοχή του up!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΟΚΙΜΗ VW e-up!

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ VW e-up! - Peugeot 108 1.0 VTi ETG

 

Περισσότερες φωτογραφίες:
Δείτε Τιμές και Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
Ετικέτες: