top icon
Αγορά

H νέα Mercedes B-Class στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει;

Η νέα Mercedes B-Class ξεκινά την εμπορική της σταδιοδρομία στην Ελλάδα.

Η νέα Mercedes B-Class ακολουθεί την οδό των ήπιων σχεδιαστικών διαφοροποίησεων σε σχέση με το παρελθόν, διατηρώντας εν πολλοίς τον πολυμορφικό της χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το τεχνολογικό της προφίλ με σημείο αναφοράς την τελευταία γενιά του συστήματτος πολυμέσων MBUX του Γερμανού κατασκευαστή.

Το ανανεωμένο εμπρός τμήμα τραβά αμέσως την προσοχή. Οι νέας σχεδίασης, προαιρετικοί προβολείς τεχνολογίας LED, ο σπορ προφυλακτήρας και η επένδυση ψυγείου δίνουν έναν αέρα δυναμισμού στη νέα B-Class, ιδίως χάρη στην ομαλή μετάβαση προς το συμπαγές πίσω μέρος της καμπίνας. Το Sports Tourer μοντέλο διατίθεται με τροχούς με διάμετρο έως και 19 ίντσες, με το πίσω τμήμα να αποπνέει δυναμισμό. Εδώ, τα νέα πίσω φώτα δύο τμημάτων διαθέτουν τεχνολογία LED στον βασικό εξοπλισμό και υπογραμμίζουν το φαρδύ πίσω τμήμα. Υποστηρικτικά λειτουργούν και οι αεροτομές που προσαρμόζονται πλευρικά στο πίσω παρμπρίζ βελτιώνοντας την αεροδυναμική.

Mercedes B-Class

Το εσωτερικό της νέας B-Class δίνει έμφαση στην πρακτικότητα και την ευρυχωρία. Στον βασικό εξοπλισμό του οχήματος περιλαμβάνονται οι δύο μονάδες οθόνης 10,25 ιντσών δημιουργώντας την αίσθηση μιας ευρείας οθόνης που μοιάζει να αιωρείται στον χώρο. Οι τρεις στρογγυλοί αεραγωγοί που θυμίζουν αεριοστρόβιλους, χαρακτηριστικοί της Mercedes, παραπέμπουν στον κόσμο της αεροπλοΐας. Η εξελιγμένη κεντρική κονσόλα εκφράζει την υψηλή τεχνολογία που διαθέτει η ανανεωμένη B-Class χάρη στην εμφάνιση Black Panel, ενώ το νέας γενιάς τιμόνι που την εξοπλίζει είναι επενδυμένο με δέρμα Nappa στον βασικό εξοπλισμό. Στην έκδοση εξοπλισμού AMG, διατίθεται για πρώτη φορά προαιρετικά και θερμαινόμενο τιμόνι.

Μια ελκυστική γκάμα χρωμάτων και υλικών επιτρέπει την εκτενή εξατομίκευση του εσωτερικού χώρου. Στη βασική έκδοση, τα καθίσματα έχουν αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο χάρη στις επενδύσεις ARTICO με τρισδιάστατα ανάγλυφα σχέδια και τη άριστη εργονομική άνεση. Η γραμμή εξοπλισμού «Progressive», διατίθεται πλέον στο βασικό εξοπλισμό και προσφέρει την αποκλειστικότητα που χαρακτηρίζει μια Mercedes σε χρώματα μαύρο, μαύρο/macchiato και τον νέο συνδυασμό μαύρο/sage grey. Σε αυτή την περίπτωση, τα καθίσματα μπορούν επίσης να αναβαθμιστούν με δερμάτινη επένδυση σε μαύρο ή bahia brown. Ο ολοκαίνουριος διάκοσμος με μοτίβο αστεριών (star pattern) προσθέτει μία ενδιαφέρουσα πινελιά στον εσωτερικό χώρο. Η γραμμή εξοπλισμού «AMG» είναι η πιο σπορτίφ έκδοση της νέας B-Class, με εσωτερικές επενδύσεις σε μαύρο ARTICO/MICROCUT και κόκκινες διακοσμητικές ραφές.

Mercedes B-Class

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Ambition 2039, η Mercedes έχει θέσει τον στόχο να προσφέρει από το 2039 έναν στόλο επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε όλη την αλυσίδα αξίας και σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής. Στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει έως το τέλος της δεκαετίας τουλάχιστον κατά το ήμισυ τις εκπομπές CO₂ ανά επιβατικό αυτοκίνητο σε ολόκληρο το κύκλο ζωής σε σύγκριση με το 2020. Ένα από τα μέτρα είναι η χρήση ανακυκλωμένων υλικών.

Έτσι, κατά τη φάση σχεδιασμού της νέας B-Class εξετάστηκε προσεκτικά η σύνθεση όλων των υλικών που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Η κεντρική επιφάνεια των καθισμάτων ανέσεων επενδύεται με υφάσματα φτιαγμένα από 100% ανακυκλωμένο υλικό. Στην περίπτωση των καθισμάτων ARTICO/MICROCUT, το ποσοστό αυτό είναι 65% στην επιφάνεια του καθίσματος και 85% στα εσωτερικά υλικά.

Mercedes B-Class

Η Mercedes έκανε πολύ σαφέστερη τη λογική των διαφόρων πακέτων εξοπλισμού, ώστε να απλοποιηθεί και να μην απαιτεί πολύ χρόνο η επιλογή προαιρετικού εξοπλισμού. Με βάση τη συμπεριφορά πραγματικών αγοραστών, τα λειτουργικά χαρακτηριστικά που αγοράζονται συχνά μαζί, ομαδοποιούνται πλέον σε πακέτα. Επιπλέον, διατίθενται μεμονωμένα άλλα λειτουργικά στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού. Όσον αφορά τις σχεδιαστικές επιλογές, όπως το χρώμα βαφής, τις επενδύσεις, το διάκοσμο και τους τροχούς, οι πελάτες εξακολουθούν να μπορούν να διαμορφώνουν τα οχήματά τους εξατομικευμένα, όπως πάντα.

Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι η βασική έκδοση της ανανεωμένης B-Class έχει αναβαθμιστεί σημαντικά: Η γραμμή εξοπλισμού «Progressive» σε συνδυασμό με το πακέτο Advanced, αποτελούν πλέον το σημείο εκκίνησης για τη νέα B-Class. Ενδεικτικά, δημοφιλή χαρακτηριστικά όπως η κάμερα οπισθοπορείας, οιμεγάλες οθόνες πολυμέσων (2 x 10,25’’), τα πακέτα στάθμευσης και καθρεπτών, το πακέτο USB, το τιμόνι σε δέρμα νάπα,τα κάθισμα με οσφυϊκή στήριξη, οιπροβολείς τεχνολογίας LED, οι ζάντες ελαφρού κράματος 17’’, καθώς και το πίσω καπό EASY-PACΚ, αποτελούν πλέον στοιχεία του βασικού εξοπλισμού του οχήματος.

Mercedes B-Class

Οι κινητήρες της νέας B-Class

Η γκάμα βενζινοκινητήρων της νέας B-Class έχει επίσης ανανεωθεί και εξηλεκτριστεί. Με επιπλέον 48βολτο ηλεκτρικό κύκλωμα και αυξημένη ισχύ κατά 10 kW, υποστηρίζονται σημαντικά οι λειτουργίες κατά την εκκίνηση. Για τους πελάτες της νέας B-Class, η κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό (RSG) βελτιώνει επίσης αισθητά την άνεση: μειώνει τους θορύβους και τους κραδασμούς κατά την εκκίνηση σε σύγκριση με μια συμβατική μίζα και επιτρέπει την «ελεύθερη κύλιση» με απενεργοποιημένο τον κινητήρα κατά τη σταθερή πορεία. Επιπλέον το σύστημα RSG ανακτά ενέργεια κατά την πέδηση και, έτσι, τροφοδοτεί το ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος 12 volt καθώς και την μπαταρία 48 volt. Η ενέργεια που παράγεται με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αξιοποιείται κατά την επιτάχυνση, για να υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Mercedes B-Class

Τα plug-in υβριδικά μοντέλα της ανανεωμένης B-Class (Β 250 e) εξοπλίζονται με μία βελτιωμένη μπαταρία υψηλής τάσης. Η διαδικασία φόρτισης έχει επίσης βελτιωθεί: πέρα από την κανονική φόρτιση με 3,7 kW, η βελτιωμένη μπαταρία μπορεί επίσης να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα και έως 11 kW, αντί των μόλις 7,4 kW που ήταν πριν. Επιπλέον, οι πελάτες εξακολουθούν να έχουν την επιλογή να φορτίζουν την μπαταρία με συνεχές ρεύμα έως 22 kW. Η φόρτιση από 10% έως 80% με συνεχές ρεύμα διαρκεί περίπου 25 λεπτά – μια απλή και εύκολη διαδικασία φόρτισης, ιδίως στην καθημερινότητα. Ο ηλεκτροκινητήρας της νέας B-Class έχει επίσης εξελιχθεί και αποδίδει πλέον ισχύ 80 kW, αυξημένη κατά 5 kW.

Mercedes B-Class

Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης τις βενζινοκίνητες εκδόσεις B 200, B 220 4Matic και Β 250 4Matic, με την πρώτη να παίρνει κίνηση από έναν 1.300άρη κινητήρα με ισχύ 164 ίππων (+14 από το mild hybrid σύσημα) και της άλλες δύο από έναν 2λιτρο με ονομαστική ισχύ 190 και 224 ίππων αντίστοιχα.

Οι εκδόσεις ντίζελ είναι δύο, οι B 200 d και Β 220 d, και αποδίδουν με την αρωγή ενός 2λιτρου κινητήρα, αντίστοιχα, 150 και 190 ίππους.

Τιμές:
Mercedes B 200 – 43.500 ευρώ
Mercedes B 220 4Matic – 50.900 ευρώ
Mercedes B 250 4Matic – 55.100 ευρώ
Mercedes B 250 e – 57.100 ευρώ
Mercedes B 200 d – 53.900 ευρώ
Mercedes B 220 d – 58.200 ευρώ

Mercedes B-Class

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • Mercedes B-Class
 • Mercedes B-Class
 • Mercedes B-Class
 • Mercedes B-Class
 • Mercedes B-Class
 • Mercedes B-Class
 • Mercedes B-Class
 • Mercedes B-Class
 • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

  ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ