top icon
Αγορά

Η Ελλάδα υποδέχεται την LEVC και τα νέα TX και VN5

Η Ελλάδα γίνεται η πιο πρόσφατη χώρα που υποδέχεται στους δρόμους της το ηλεκτρικό ταξί TX και το βαν VN5 της LEVC (London Electric Vehicle Company).

Ως ακρογωνιαίος λίθος του βιώσιμου συστήματος μεταφορών κάθε σύγχρονης πόλης, το TX βασίζεται στο αυθεντικό ταξί του Λονδίνου και έχει ανασχεδιαστεί πλήρως, για πιο πράσινες και πιο πρακτικές απαιτήσεις. Το ταξί TX κατασκευάζεται μαζί με το VN5 σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο στο Κόβεντρι του Ηνωμένου Βασιλείου, διαθέτει τη διάσημη τεχνολογία eCity της LEVC και μπορεί να φιλοξενήσει έως και έξι επιβάτες, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί με μια πληθώρα λειτουργιών προσβασιμότητας για επιβάτες με ειδικές ανάγκες.

LEVC
Το VN5 είναι ένα επαγγελματικό όχημα με προδιαγραφές για μηδενικές εκπομπές ρύπων και απευθύνεται σε βασικούς κλάδους σε όλη την Ελλάδα για την εκτέλεση εργασιών με πιο βιώσιμο τρόπο από ποτέ. Με την πλήρως προσαρμόσιμη και μελλοντικά βιώσιμη πλατφόρμα του, το VN5 προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου σε σχέση με τα συμβατικά βαν, δίνοντας σε επιχειρήσεις και εταιρείες διαχείρισης στόλων τη δυνατότητα να πετύχουν τους στόχους τους τόσο σε επίπεδο πρακτικότητας όσο και σε επίπεδο βιωσιμότητας.

LEVC VN5

Η εταιρεία Σπανός ΑΕ με έδρα την Αθήνα, επιλέχθηκε ως επίσημος και αποκλειστικός εισαγωγέας της εταιρείας για την Ελλάδα. Με τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμες λύσεις στους τομείς των δημόσιων μεταφορών και των επαγγελματικών οχημάτων, το δίκτυο που διαθέτει εδώ και πολλές δεκαετίες σε όλη τη χώρα η Σπανός Α.Ε. έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει παραγγελίες για τα μοντέλα της LEVC. Πολυεθνικές εταιρείες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες από διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους έχουν ήδη επιλέξει τα VN5 και TX για τους στόλους τους. Οι πρώτες παραδόσεις για πελάτες έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2022.

LEVC
Το ηλεκτρικό ταξί TX της LEVC προσφέρει μια ασυναγώνιστη λύση στις πράσινες δημόσιες συγκοινωνίες εντός των ελληνικών πόλεων. Με την τεχνολογία eCity, το TX έχει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία με μηδενικές εκπομπές της τάξεως των 103 χλμ. (64 μίλια) – ιδανικό για τις ζώνες καθαρού αέρα στο κέντρο των πόλεων. Το TX προσφέρει το καλύτερο και των δύο κόσμων, όταν συνδυάζεται με τη μοναδική τεχνολογία επέκτασης εμβέλειας και επιτυγχάνει συνολική αυτονομία 512 χλμ., εξαλείφοντας εντελώς το άγχος της αυτονομίας σε μεγαλύτερες διαδρομές.

LEVC VN5
Το VN5 χρησιμοποιεί την ίδια ισχυρή και ελαφριά κατασκευή με το ταξί TX, με αυτοφερόμενο (μονοκόκ) αμάξωμα από αλουμίνιο και ενισχυμένα συνθετικά υλικά (SMC), μια πρωτιά στον κλάδο για την κατηγορία των βαν ενός τόνου, σχεδιασμένη να διαρκεί δύο φορές περισσότερο από τον ανταγωνισμό. Με χωρητικότητα φορτίου έως 5,5 μ3, το VN5 φιλοξενεί εύκολα δύο παλέτες μεγέθους Euro και προσφέρει μεικτό ωφέλιμο φορτίο έως 830 κιλά. Διαθέτει μια μεγάλη πόρτα πλευρικής φόρτωσης (που επιτρέπει την πλευρική φόρτωση μιας παλέτας) και μια πίσω πόρτα που ανοίγει σε αναλογία 60/40, για να διευκολύνει τον οδηγό κατά τη φόρτωση και την εκφόρτωση. Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία εντός πόλης της τάξεως των 96,5 χλμ. και η συνολική εκτεταμένη εμβέλεια των 513 χλμ. ενισχύουν περαιτέρω την ευελιξία για την εξυπηρέτηση διαδρομών κάθε είδους.

Spanos SA LEVC
Ο Γιώργος Σπανός, Διευθύνων Σύμβουλος της Σπανός Α.Ε., δήλωσε: Είμαστε περήφανοι που φέρνουμε την LEVC στην Ελλάδα στην επέτειο των 50 χρόνων μας. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, τις αξίες μας και με σεβασμό στη μακρά ιστορία των εταιρειών μας, επιθυμούμε να διαμορφώσουμε μαζί ένα μέλλον με λύσεις πράσινης κινητικότητας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η στροφή προς το καθαρότερο περιβάλλον στις πόλεις μας θα ξεκινήσει από την ηλεκτροκίνηση των στόλων επαγγελματικών οχημάτων. Η συνεργασία μας με την LEVC και τα καινοτόμα προϊόντα της, συμβαδίζουν με το όραμά μας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Εμπιστευόμαστε και εισάγουμε τα TX και VN5 στην Ελλάδα, με ενθουσιασμό για την κορυφαία ποιότητα, την τεχνολογία και τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά τους».

LEVC taxi

Ποια είναι η LEVC
Η ιστορία της LEVC ξεκίνησε το 1908, όταν σχεδιάστηκε το πρώτο αποκλειστικής χρήσης μαύρο ταξί, ειδικά για χρήση στο Λονδίνο. Με τη χαρακτηριστική του σιλουέτα και τα κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία, αυτό το εμβληματικό βρετανικό όχημα καθόρισε την εταιρεία για πάνω από έναν αιώνα. Το 2018, η LEVC παρουσίασε το πιο πρόσφατο μοντέλο ταξί, το ηλεκτρικό TX. Το TX είναι το πιο καθαρό, πιο προηγμένο ταξί στον κόσμο, που βασίζεται στην επαναστατική τεχνολογία eCity. Η LEVC κατασκευάζει τα εξειδικευμένα ηλεκτρικά μοντέλα εκτεταμένης αυτονομίας των ταξί TX και λεωφορείων TX σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο στο Ansty του Κόβεντρι. Από το 2014, η Geely έχει επενδύσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας στην LEVC, επιτρέποντάς της να κατασκευάσει μια εντελώς νέα και φιλική προς το περιβάλλον κατασκευαστική μονάδα, την πρώτη στο Ηνωμένο Βασίλειο που εξειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Τον Νοέμβριο του 2020, η LEVC ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου της μοντέλου που δεν είναι ταξί, παρουσιάζοντας το VN5, ένα ηλεκτρικό βαν μεσαίου μεγέθους. Αξιοποιώντας την ίδια τεχνολογία eCity με το TX, το VN5 προσφέρει και δυνατότητα μηδενικών εκπομπών και μηδενικό άγχος αυτονομίας, επιτυγχάνοντας έτσι έναν κρίσιμο συνδυασμό για τις εταιρείες διαχείρισης επαγγελματικών οχημάτων. Το 2019 άνοιξε στην Φρανκφούρτη ένα νέο γραφείο πωλήσεων για την Κεντρική Ευρώπη με σκοπό να αυξηθεί η παρουσία της LEVC στην Ευρώπη και, επιπλέον, η ανάπτυξη σε νέες αγορές όπως η Μέση Ανατολή, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία θα συνεχίσει να αυξάνει το εξαγωγικό αποτύπωμα της εταιρείας. Αυτή η στρατηγική θα κάνει την παραγωγή της LEVC να φτάσει από το 90% σε εγχώριες πωλήσεις το 60% σε εξαγωγές το 2024.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ