top icon
Αγορά

Η νέα Mercedes GLB στην Ελλάδα (τιμές)

Η ανανεωμένη Mercedes GLB είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά με πιο ελκυστική εμφάνιση και πλουσιότερο εξοπλιστικό επίπεδο.

Πιο ελκυστική έρχεται στην ανανεωμένη εκδοχή της η Mercedes GLB, η οποία παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό και τώρα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά. Διαθέτει ανανεωμένη σχεδίαση εμπρός και πίσω, όπως και φώτα LED High Performance, καθίσματα με νέες επενδύσεις και ανεξάρτητη διπλή οθόνη και τη νέα γενιά του συστήματος MBUX. Επιπλέον, αναβαθμισμένο είναι το πακέτο υποβοήθησης οδηγού.

H γκάμα επιλογών έχει πλέον εμπλουτιστεί με τέσσερα επιπλέον σχέδια ζαντών και το νέο μεταλλικό χρώμα βαφής Spectral Blue. Στον βασικό εξοπλισμό της νέας GLB περιλαμβάνονται ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών σχεδίασης πέντε ακτίνων σε πολύ γυαλιστερό μαύρο. Ωστόσο, η GLB μπορεί επίσης να διαμορφωθεί με ζάντες 18 έως 20 ιντσών.

Πιο αναλυτικά στο εσωτερικό ξεχωρίζει η ανεξάρτητη διπλή οθόνη, η οποία στο βασικό εξοπλισμό είναι 7 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και 10,25 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, ενώ με το πακέτο advantage είναι διαθέσιμες δύο ευρείες οθόνες 10,25 ιντσών στο βασικό εξοπλισμό.

Το τιμόνι της τρέχουσας γενιάς που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό είναι επενδυμένο με δέρμα, ενώ κατόπιν παραγγελίας διατίθεται με επένδυση από συνθετικό δέρμα ARTICO. Επιπλέον, για πρώτη φορά διατίθεται ένα θερμαινόμενο τιμόνι για τη γραμμή εξοπλισμού AMG Line.

Πλουσιότερος βασικός εξοπλισμός

Στον βασικό εξοπλισμό της νέας GLB περιλαμβάνονται καθίσματα ανέσεων, με επενδύσεις από συνθετικό δέρμα ARTICO και μαύρο ύφασμα με τρισδιάστατα ανάγλυφα σχέδια. Προαιρετικά διατίθενται στη μοντέρνα γκριζοπράσινη απόχρωση sage grey. Τα τρία χρώματα εσωτερικού – μαύρο, macchiato beige και sage grey – είναι διαθέσιμα στη γραμμή εξοπλισμού Progressive.

Το κάλυμμα καθίσματος από συνθετικό δέρμα ARTICO/ύφασμα μικροϊνών MICROCUT του βασικού εξοπλισμού είναι πλέον διαθέσιμο και σε bahia brown στην AMG Line. Συνολικά υπάρχουν τέσσερα χρώματα επενδύσεων: μαύρο, bahia brown, sage grey και o νέος χρωματισμός red pepper/black. Το υφασμάτινο κάλυμμα των καθισμάτων ανέσεων είναι από 100% ανακυκλωμένα υλικά, ενώ στο κάλυμμα καθίσματος ARTICO/MICROCUT, η αναλογία είναι 65% στην πλάτη και 85% στην έδρα του καθίσματος.

Mercedes-Benz GLB 2024

Επιπλέον, στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα υποβοήθησης μεγάλης σκάλας φωτισμού, η κάμερα οπισθοπορείας και το πακέτο  USB, όπως και το δερμάτινο τιμόνι και οι εμπρός προβολείς LED. Η γραμμή εξοπλισμού Progressive περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό καθώς επίσης το Πακέτο Στάθμευσης και το Πακέτο Καθρεφτών.

Περαιτέρω στοιχεία λειτουργικού εξοπλισμού έχουν συγκεντρωθεί σε πακέτα, τα οποία είναι βασισμένα σε πραγματικές επιλογές πελατών, επιτρέποντας έτσι στους νέους ιδιοκτήτες να διαμορφώσουν εξατομικευμένα τα οχήματά τους όσον αφορά τα χαρακτηριστικά σχεδίασης, όπως χρώματα, επενδύσεις, διάκοσμος και οι ζάντες.

Διαισθητικός χειρισμός και προσαρμόσιμο λογισμικό στην τελευταία γενιά του MBUX

Η GLB είναι πλέον εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά του MBUX με στιλ οθόνης νέας σχεδίασης. Το στυλ «Classic» παρέχει όλες τις σημαντικές πληροφορίες για τον οδηγό, ενώ το στυλ «Sporty» εντυπωσιάζει με το δυναμικό στροφόμετρο. Όσοι αρκούνται στο βασικό περιεχόμενο μπορούν να επιλέξουν το διακριτικό στυλ «Discreet».

Mercedes-Benz GLB 2024

Σε συνδυασμό με τους τρεις τρόπους λειτουργίας Navigation, Assistance και Service και τους 10 κόσμους χρωμάτων του ατμοσφαιρικού φωτισμού, οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους πολλές επιλογές εξατομίκευσης. Όλες οι προηγούμενες λειτουργίες, όπως: Μέσα, Τηλέφωνο ή Όχημα, εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες, ενώ ο χειρισμός τους μπορεί να πραγματοποιείται άνετα από την οθόνη αφής ή από τα pad πλοήγησης με το δάχτυλο που υπάρχουν στο τιμόνι.

Η νέα σχεδίαση και η βελτιωμένη απόδοση ήταν τα βασικά σημεία έμφασης κατά την ανανέωση του συστήματος τηλεματικής. Για περαιτέρω συνδεσιμότητα, η GLB διαθέτει πλέον μία πρόσθετη θύρα USB-C και αυξημένη ισχύ φόρτισης USB, ενώ όλες οι θύρες USB είναι φωτιζόμενες.

Με έξυπνη φωνητική υποβοήθηση που μαθαίνει μαζί σας

Η έξυπνη φωνητική υποβοήθηση της Mercedes-Benz αποκτά όλο και περισσότερες δυνατότητες διαλόγου και εκμάθησης χάρη σε online υπηρεσίες που μπορούν να ενεργοποιηθούν από την εφαρμογή Mercedes me. Το σύστημα μαθαίνει σιγά-σιγά τον οδηγό και απομνημονεύει τις ρυθμίσεις ή τις διαδρομές που κάνει συνήθως. Την κατάλληλη στιγμή, προτείνει εξατομικευμένες λειτουργίες infotainment, άνεσης και οχήματος, απόλυτα προσαρμοσμένες στις συνθήκες οδήγησης.

Ασφαλώς, ο οδηγός μπορεί να απορρίψει την πρόταση με τη λειτουργία «Do not suggest now» (Να μην γίνονται προτάσεις τώρα) ή να τη διαγράψει οριστικά με τη λειτουργία «Do not suggest again» (Να μην γίνουν προτάσεις ξανά). Το όχημα απομνημονεύει αυτές τις επιθυμίες του. Υπάρχει επίσης δυνατότητα ενεργοποίησης ορισμένων ενεργειών χωρίς τη φράση «Hey Mercedes», ενώ η φωνητική υποβοήθηση μπορεί πλέον και να εξηγεί λειτουργίες του οχήματος.

Το προαιρετικό ηχοσύστημα surround Burmester προσφέρει πλέον, σε συνδυασμό με την τελευταία γενιά του MBUX, την καθηλωτική εμπειρία ήχου Dolby Atmos, η οποία προσδίδει περισσότερο χώρο, καθαρότητα και βάθος στη μουσική. Επιπλέον, το σύστημα προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε περιβάλλον αναπαραγωγής, γεγονός που σημαίνει ότι οι λάτρεις της μουσικής μπορούν να την ακούν με κρυστάλλινη καθαρότητα, αντίστοιχη της ηχογράφησης στο στούντιο.

Minigames ως ψηφιακός πρόσθετος εξοπλισμός

Ένας νέος, ψηφιακός πρόσθετος εξοπλισμός κάνει την εμφάνισή του στην GLB με το προαιρετικό πακέτο εξατομίκευσης για τις υπηρεσίες Mercedes me connect. Επιλεγμένα minigames, ειδικά σχεδιασμένα για τις οθόνες αφής και τα πλήκτρα ελέγχου αφής του τιμονιού, μετατρέπουν το compact SUV σε κινητή κονσόλα παιχνιδιών όπου ο οδηγός μπορεί να παίζει μόνος του ή με τους συνεπιβάτες του. Αυτήν τη στιγμή διατίθενται κλασικά παιχνίδια, όπως Sudoku, Shufflepuck, Pairs και Match 3, καθώς και ένα κουίζ.

Τα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας είναι άλλος ένας τομέας στον οποίο διαπρέπει η νέα GLB. Χάρη στο ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης, το αναβαθμισμένο πακέτο υποβοήθησης οδήγησης επιτρέπει πιο άνετο έλεγχο του συστήματος υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας.

Mercedes-Benz GLB 2024

Η επόμενη γενιά του Πακέτου Στάθμευσης υποστηρίζει επίσης τη στάθμευση σε παράλληλες θέσεις με μια προβολή 360 μοιρών για τη στάθμευση με τη βοήθεια κάμερας. Για πρώτη φορά, η GLB προσφέρει επίσης την υποβοήθηση ελιγμών ρυμουλκούμενου, η οποία διευκολύνει τους ελιγμούς με την όπισθεν με υποστήριξη από κάμερα. Προϋπόθεση είναι να έχει τοποθετηθεί στο όχημα ο κοτσαδόρος με σύστημα σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου ESP σε συνδυασμό με το Πακέτο Στάθμευσης με κάμερα 360 μοιρών.

Ακόμη περισσότερες επιλογές υβριδικής κίνησης

Η νέα Mercedes GLB διατίθεται στην Ελλάδα με τέσσερις επιλογές βενζινοκινητήρων και τρεις επιλογές πετρελαιοκινητήρων. Η γκάμα περιλαμβάνει τετρακύλινδρα σύνολα με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT επτά ή οκτώ ταχυτήτων. Οι δύο βενζινοκινητήρες υψηλότερης απόδοσης διατίθενται με το μεταβλητό σύστημα τετρακίνησης 4MATIC.

Για τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών, όλοι οι βενζινοκινητήρες είναι εξηλεκτρισμένοι και διαθέτουν πρόσθετο ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt για την κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό. Τα 10 kW επιπλέον ισχύος που διατίθενται από αυτό το ήπια υβριδικό σύστημα στιγμιαία υποστηρίζουν την άμεση εκκίνηση και χρησιμοποιούνται για ταχύτερη επιτάχυνση μέσω της λειτουργίας ενίσχυσης.

Η μίζα-δυναμό εξασφαλίζει επίσης περισσότερη άνεση: εκτός από την εκκίνηση του κινητήρα με χαμηλά επίπεδα κραδασμών και θορύβου, επιτρέπει την οδήγηση με σταθερή ταχύτητα με απενεργοποιημένο κινητήρα εσωτερικής καύσης. Επιπλέον, ανακτά ενέργεια κατά την πέδηση και την επιτάχυνση και τροφοδοτεί το ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος 12 Volt και την μπαταρία 48 Volt με ηλεκτρική ενέργεια.

Η εισαγωγική έκδοση GLB 200 εφοδιάζεται με ένα βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων απόδοσης 163 ίππων και 270 Nm ροπής. Πιο πάνω τοποθετείται η GLB 220 4MATIC, με 2λιτρο κινητήρα βενζίνης με απόδοση 190 ίππων και 300 Nm ροπής. Η GLB 250 4MATIC είναι η πιο ισχυρή εκδοχή του 2λιτρου κινητήρα, με ισχύ 224 ίππων και ροπή που αγγίζει τα 350 Nm. Στην κορυφή τοποθετείται η έκδοση GLB 35 AMG 4MATIC με κινητήρα βενζίνης 1.991 κ.εκ. που αποδίδει 306 ίππους και 400 Nm ροπής, προσφέροντας εκρηκτικές επιδόσεις στο γερμανικό SUV.

Όσον αφορά τις diesel εκδόσεις, η GLB 200 d είναι η εισαγωγική και εφοδιάζεται με κινητήρα 1.950 κ.εκ. απόδοσης 150 ίππων και 320 Nm ροπής. Υπάρχει και η τετρακίνητη εκδοχή GLB 200 d 4MATIC με ίδια απόδοση, ενώ πιο πάνω βρίσκεται η GLB 220 d 4MATIC με 190 ίππους και 400 Nm ροπής.

Ακολουθούν οι εκδόσεις και οι τιμές της Mercedes GLB
Έκδοση                                                         Τιμή
GLB 200                                                    51.700 €
GLB 220 4MATIC                                      56.500 €
GLB 250 4MATIC                                      60.600 €
Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC              73.800 €
GLB 200 d                                                 61.600 €
GLB 200 d 4MATIC                                   63.950 €
GLB 220 d 4MATIC                                   67.400 €

Mercedes-Benz GLB 2024

Mercedes-Benz GLB 2024

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Mercedes-Benz GLB 2024
  • Mercedes-Benz GLB 2024
  • Mercedes-Benz GLB 2024
  • Mercedes-Benz GLB 2024
  • Mercedes-Benz GLB 2024
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ