19 Ιαν 2018

Η Toyota στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά και το 2017

Η Τoyota το 2017 βρέθηκε και πάλι στην πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου με συνολικές ταξινομήσεις 11.228 αυτοκινήτων. 

Αναλυτικότερα, αναδείχθηκε στην κορυφαία θέση των επιβατικών αυτοκινήτων με 10.026 ταξινομήσεις, όγκος που αντιστοιχεί στο 11,4% της αγοράς, ενώ στα επαγγελματικά με 1.166 ταξινομήσεις η εταιρεία πέτυχε ποσοστό 17,6%. Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς κ. Αριστείδης Αραβανής, με βάση τα αποτελέσματα μιας ακόμα επιτυχημένης χρονιάς, δήλωσε τα εξής: «Bασιζόμενοι στην πελατοκεντρική φιλοσοφία της Τoyota, στα αξιόπιστα προϊόντα μας και στο οργανωμένο δίκτυο των εξουσιοδοτημένων εμπόρων μας, πετύχαμε άλλη μια πρωτιά τη χρονιά που πέρασε. Ευχαριστούμε θερμά τους πελάτες μας, για την προτίμηση και εμπιστοσύνη τους στην Τοyota και δεσμευόμαστε για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους». Το 2017 ήταν μια χρονιά με αύξηση στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου κατά 12,1% σε σχέση με το 2016. Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων ανήλθαν στις 94.710 μαζί με τα επαγγελματικά, ενώ το 2016 είχαν ταξινομηθεί 84.496 αυτοκίνητα. Η Toyota Ελλάς και το δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων της πέτυχαν μερίδιο της μάρκας στο 12,0%, περίπου, διατηρώντας την εταιρεία στην ηγετική θέση.

Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς τα μοντέλα της Τoyota βρέθηκαν στις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας τους. Το Yaris με 5.508 ταξινομήσεις & 18,3% μερίδιο, απέδειξε ακόμα μια χρονιά, πως είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης όχι μόνο στην κατηγορία του, αλλά σε ολόκληρη την αγορά. Το Auris με 1.341 ταξινομήσεις και το Corolla με 452 κατέκτησαν αθροιστικά, την δεύτερη θέση επάξια στην μικρομεσαία κατηγορία. Επίσης, το Aygo κατέγραψε 1.491 ταξινομήσεις & 11,3% μερίδιο αγοράς. Ειδικότερα, στην λιανική πώληση το κατέκτησε την δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 15,2%. Επιπρόσθετα, το νέο μοντέλο της μάρκας, C-HR, στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του, προσέδωσε μια ισχυρή, νέα παρουσία στην αναπτυσσόμενη κατηγορία C Crossover. Με αυτό η Τoyota ενδυνάμωσε το 2017 περαιτέρω την ισχυρή παρουσία της στην υβριδική τεχνολογία, η οποία έχει φτάσει σήμερα να καλύπτει πλέον σχεδόν όλες τις κατηγορίες (segments) στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

 

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: