top icon
Επικαιρότητα

Το μήνυμα της Toyota για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς

Μέσω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδοδρομίας η Toyota επέδειξε στην κοινωνία τις λύσεις μετακίνησης του μέλλοντος, καθώς το LQ, το αμιγώς ηλεκτρικό τρίτροχο C+Walk και το e-puller συνόδευσαν την Φλόγα στο Καλλιμάρμαρο.

Ένα συγκινητικό και γεμάτο συμβολισμούς ταξίδι ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου, με την Ολυμπιακή Φλόγα να φθάνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, συνοδευόμενη για πρώτη φορά στην ιστορία της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, από τον εξηλεκτρισμένο στόλο οχημάτων της Τoyota, ώστε να παραδοθεί στη γαλλική αντιπροσωπεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με το φουτουριστικό Τoyota LQ, ένα πρωτότυπο όχημα που αξιοποιεί την προηγμένη τεχνολογία για την οικοδόμηση ενός συναισθηματικού δεσμού μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού που βασίζεται στο μότο “μαθαίνω, αναπτύσσομαι, αγαπώ.” Η ονομασία «LQ» εκφράζει την ελπίδα της Τoyota ότι αυτή η προσέγγιση θα “σηματοδοτήσει” την ανάπτυξη μελλοντικών οχημάτων που αναβαθμίζουν τη σχέση μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού.

Toyota

Στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, συναντήθηκαν για πρώτη φορά κάποιες από τις λύσεις μετακίνησης last mile που προσφέρει η Τoyota, καθώς το εντυπωσιακό Τoyota LQ, συνάντησε το αμιγώς ηλεκτρικό τρίτροχο C+Walk και το e-puller, κατακτώντας δίκαια τις εντυπώσεις, αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία και η καινοτομία Τoyota συνυπάρχει με την απόλυτη βιωσιμότητα. Οι λύσεις που παρουσιάστηκαν, συμβαδίζουν με την αρχή «Κινητικότητα για όλους» της Τoyota και τη δέσμευσή της να επιτύχει πλήρη ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2040 και παγκοσμίως έως το 2050.

Toyota

Το αμιγώς ηλεκτρικό τρίκυκλο C+Walk, σε δύο εκδόσεις για χρήση σε καθιστή ή όρθια θέση, αποτελεί την πιο σύγχρονη λύση μετακίνησης, φιλική προς το περιβάλλον και ιδανική να εξυπηρετήσει άτομα με κινητικά προβλήματα ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια στη φετινή διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπικών Αγώνων. Επιπλέον, τα e-puller έχουν την ιδιότητα να μετατρέπουν ένα κλασικό αναπηρικό αμαξίδιο σε λύση κινητικότητας με μπαταρία που χαρίζει ελευθερία κινήσεων. Συνολικά, 200 Ε-pullers και 290 C+Walk, θα αξιοποιηθούν στο Παρίσι, για τις μετακινήσεις παραθλητών και εκπροσώπων Παραολυμπιακών Επιτροπών στο Ολυμπιακό Χωριό και στην Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Toyota

Τις λύσεις κινητικότητας είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ο Γιώργος Καπελλάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και ο Αντώνης Τσαπατάκης, Χρυσός Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος πρωταθλητής Κολύμβησης και μέλος της Τoyota Team Hellas. Η Τoyota, τοποθετώντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο, βρίσκεται καθ’ οδόν για να γίνει μια εταιρεία κινητικότητας, που εργάζεται για τη μείωση των εμποδίων στην κίνηση για όλους, ανεξάρτητα από τις κινητικές τους ικανότητες. Με πολλές χιλιάδες αθλητές, προσωπικό και εθελοντές, το Παρίσι 2024 θα είναι μια επίδειξη του τι είναι εφικτό όταν εργαζόμαστε μαζί για μια καλύτερη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Toyota

Η Τoyota έγινε ο επίσημος παγκόσμιος συνεργάτης κινητικότητας των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Επιτροπών το 2015 για την περίοδο 2017-2024. Ως συνεργάτης, η Τoyota στοχεύει να ενθαρρύνει τη δημιουργία μιας ειρηνικής κοινωνίας χωρίς διακρίσεις μέσω του αθλητισμού και τη δέσμευση για τη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας μέσω της κινητικότητας. Οι αξίες της Toyota για συνεχή βελτίωση και σεβασμό προς τους ανθρώπους είναι κοινές με τις αξίες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι φέρνουν κοντά ολόκληρο τον κόσμο μέσω της φιλίας και της αλληλεγγύης για να γιορτάσουν την ύψιστη πραγμάτωση του ανθρώπινου δυναμικού. Η Τoyota πιστεύει ότι η κινητικότητα υπερβαίνει τα αυτοκίνητα- πρόκειται για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την πραγματοποίηση των ονείρων, κάτι που περικλείεται στην εταιρική πρωτοβουλία της εταιρείας «Start Your Impossible» και αποτελεί τη βάση για τη μετατροπή της από εταιρεία αυτοκινήτων σε εταιρεία κινητικότητας. Όταν είσαι ελεύθερος να κινηθείς, όλα είναι δυνατά.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 ξεκινούν στις 26 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 11 Αυγούστου, ενώ ακολουθούν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξαχθούν από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, η κινητικότητα του μέλλοντος με την σύγχρονη τεχνολογία θα συναντήσει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός και το ύψιστο αθλητικό ιδεώδες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ