Αγορά Πωλήσεις

Ταξινομήσεις Νοεμβρίου: Άνοδος 8,3%

Οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων τον Νοέμβριο του 2019 παρουσίασαν αύξηση 8,3%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους.

Πιο συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2019 ταξινομήθηκαν σε όλη την επικράτεια 7.464 νέα επιβατικά αυτοκίνητα, έναντι 6.893 στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους. Στο ενδεκάμηνο της χρονιάς που διανύουμε, οι συνολικές ταξινομήσεις έφτασαν τις 107.512 μονάδες, αντί των 98.094 της περιόδου Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2018.

sales

Από πλευράς εμπορικών κατηγοριών, όλες οι υποκατηγορίες των SUV μοντέλων καταγράφουν αυξήσεις, ενώ η μικρομεσαία κατηγορία (χωρίς τα SUV που αντιστοιχούν σε αυτήν) έχει μειωθεί κατά 2,2% σε σχέση με πέρισυ. Συνολικά τα SUV, σε όλες τις κατηγορίες, έφτασαν σε μερίδιο το 34,7% (από 28,7% στο δεκάμηνο του 2018). Στον τομέα των καυσίμων, τα πρωτεία διατηρεί πάντα η βενζίνη, με ποσοστό 65,3% επί του συνολικού μεριδίου. Επίσης, τα υβριδικά συνεχίζουν την κούρσα τους προς το 6% (αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο 5,7%), ενώ τα ηλεκτρικά μοντέλα ανέβηκαν στο 0,4% του συνολικού μεριδίου. Μικρή άνοδο σημείωσαν και τα μοντέλα φυσικού αερίου, αλλά και υγραερίου.

Η πρόοδος στα segments επιβατικών και στην κατανομή ανά καύσιμο, από τον Ιανουάριο ως το Νοέμβριο, έχει ως εξής:

sales

sales

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου