top icon
Blog

4Τροχοί: Κακά τα ψέματα

Μάιος-4ΤΡΟΧΟΙ, και να εξηγηθούμε σε σχέση με αλλαγές στη δημιουργία του περιοδικού. Αλλαγές που τυπικά απεικονίζονται και στην ταυτότητα του 4Τ…

Λίγες οι αλλαγές στην ομάδα επανίδρυσης, από τον Ιούνιο του 2013. Η επόμενη ημέρα από την Alpha Editions με ευθύνη διαχείρισης του 4T, τότε υπό την εποπτεία των Αττικών Εκδόσεων, και τα τρία τελευταία χρόνια εταιρεία της οικογένειας Σμυρνιωτάκη, ιδιοκτητών του ομίλου της «Νίκη Εκδοτική».

Η Αlpha Editions, οργανισμός που δέχτηκε πλήγμα βαρύ από την απώλεια του τίτλου του περιοδικού ELLE, αστοχία της τότε ομάδας διοίκησης.

Σήμερα, με ατού τους και το Hello και σταθερή αξία από δύο τηλεοπτικά περιοδικά, ενώ η προοπτική δημιουργείται από προσεγμένα site. Όπως το «intronews», το «Provocateur» και το «Faysbook», με συντελεστές νέους, ωραίους και ικανούς ανθρώπους.

Το όραμα όλων όσοι στην «Αlpha», σε συνδυασμό και με την ασφαλή επαγγελματική τους στέγη, προαπαιτούμενο στα μίντια, συνδέεται με την παρουσία της κ. Αναστασίας Κ. Σμυρνιωτάκη, που αντιλαμβάνεται επακριβώς τις ιδιαιτερότητες του εγχειρήματος και τις υποστηρίζει.

Maios 2024

Στο 4ΤΡΟΧΟΙ…

Τελευταίο ταγκό για τον Μιχάλη Σταυρόπουλο η ηλεκτρική Μacan, και δεν κρίνεται υπερβολή το τυπικά πλέον αυτονόητο, η πιθανότητα ο δικός μου τελευταίος χορός να είναι με την GT3· σε ειδική διαδρομή στο τεύχος Μαΐου. Ειλικρινά τιμή μου, και θα έχω να λέω ότι ξεκίνησα με Suzuki Alto στον Διόνυσο με φωτογράφο τον Κ.Κ., ανδρώθηκα στο Φιοράνο με τον Μ.Σ. να φωτογραφίζει την F40 και ολοκλήρωσα οδηγώντας την GT3 του πνευματικού μου παιδιού με φωτογράφο τον Γιάννη Κουσκούτη.

Tesla Model Y

Το αγωνιστικό μου αντίο ήταν συγκλονιστικό χάρη στον Αντώνη Λεβισιανό της Τεχνοκάρ. Το επαγγελματικό μου, όμως, θα αφορά μόνο την παρέα με την οποία προχθές αποχαιρετήσαμε-ευχαριστήσαμε τον Μιχάλη, στα ξαδέλφια μας, στου Μάριου και της Μαρίας, στα Καλύβια. Με την οικογένεια, στην οικογένεια…

SX - Seat Cordoba

Σημαδιακό τεύχος το 4T Μαΐου 2024, όντας το πρώτο με την Ελένη Ξενάκη επικεφαλής και έχοντας σωματοφύλακες τον Μανώλη Σαλούρο και τον Σωτήρη Τσαντίλη. Ντ’ Αρτανιάν ο Χρήστος Αποστολόπουλος, που έχει τη βαριά ευθύνη του 4troxoi.gr με ατού τους Σπύρο Χατήρα και Γιάννη Καλογερόπουλο. Τριάδα υπεράνω ωραρίου, με άγνοια για τα περί αργιών, ακόμα και στην αυτονόητη έννοια τους το Σάββατο και την Κυριακή. «Γράψιμο από καρδιάς», όπως εύστοχα σχολίασε τη Μ. Πέμπτη ο κ. Χατήρας, όταν θυμήθηκα ότι είμαι διευθυντής του και τον αναζήτησα άστοχα.

4troxoi.gr

Η Ελένη Ξενάκη

Του 4Τ, του ΡΑ, μέλος του COTY, σε αρμονική τα μέγιστα δημιουργική συνύπαρξη με τα κομάντο. Με τον Μανώλη να μας τρελαίνει όταν δεν ταξιδεύει με ή χωρίς το drone του, και τον Σωτήρη να διδάσκει αξίες όταν δεν μαγειρεύει με τα πλήκτρα, όπως ουδείς άλλος master chef στον κόσμο. Απλώς, γνώστης και έντιμος.

Acropolis Rally - Xenaki

Κοινοί παρονομαστές…

Η κ. Εύη Παλαπάνογλου στη διόρθωση των ασύντακτων υπερβολών μου και των λαθών στην ορθογραφία όλων μας, και ο Θάνος Ηλιόπουλος. Οι εικόνες του ζωγραφιές, όπως η τελευταία του δουλειά στο Παρίσι. Εξαιρετική και η δουλειά των Γιάννη Αλμπανέλλη και Κουσκούτη, εικόνες που επεξεργάζεται ο καλλιτέχνης κ. Μάνος Μανωλιουδάκης, ο καλυτερότερος photoshop-man στον πλανήτη.

Το τελικό αποτέλεσμα έργο της Ρεβέκκας Καλιμτζάκη, που όταν δε δημιουργεί στο γραφείο της, με την Ελένη στο σβέρκο και τον Μανώλη στη λοξή ματιά, ή δεν παρακολουθεί διακριτικά τον Μάνο στην επεξεργασία της εικόνας, κατηφορίζει στο ισόγειο. Στο καλύτερο τυπογραφείο της Ευρώπης – και σε ό,τι αφορά την παραγωγή, από τον επόμενο μήνα δε θα βρίσκει πλέον τον Ηλία Κατή, έναν σπάνιο, έναν πραγματικό κύριο, ένα σεμνό, ιδιαίτερα υπεύθυνο συνάδελφο στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας – κρίνοντας από το πόσο γρήγορα εξελίσσονται οι εκτυπώσεις στο Κορωπί, στην οδό Αιγαίου. Ο Ηλίας συνταξιοδοτείται και, όπως και στην περίπτωση του Μιχάλη, συγκλονίζει να ολοκληρώνεις εκεί όπου εργάστηκες για πολλά χρόνια καταθέτοντας ψυχή και εισπράττοντας αγάπη, ανταποδίδοντας σεβασμό.

Maios 2024

Στο ισόγειο του κτιρίου και το λογιστήριο-ανθοπωλείο, και πλέον στις επισκέψεις για μια «καλημέρα» στους επτά, δε συναντάω τον κ. Μπάμπη Ξανθόπουλο, που δεν τον βλέπετε στην ταυτότητα του 4T, όπου φιγουράρει ο Δημήτρης Μορφονιός. Ο Μπάμπης, ένας κύριος, που τον ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία, ό,τι ισχύει και για τον Δημήτρη, που ήδη ταλαιπωρούμε… Όπως και άλλα εξαιρετικά στελέχη του ομίλου, μια ιδιαίτερα δυναμική παρέα ικανών και, τυχεροί, στον πρώτο όροφο είτε στο «καλημέρα» είτε στο «Αργυρώ, βγαίνω να περπατήσω», συναντάμε το χαμόγελο της κ. Λουφαρδάκη, υπεύθυνης υποδοχής, σε κάθε της διάσταση.

Οι εμπορικοί; Μια χαρά, σας χαιρετούν. Άλλωστε είναι οι τερματοφύλακες, με γεγονός πως κρίνονται με στοιχεία συνδεδεμένα με αριθμούς – και πλέον, όντας υπό πίεση, το αφήγημα των δικαιολογιών έχει ημερομηνία λήξης, με θλιβερές επιπτώσεις σε κάθε εταιρεία. Τυχεροί, σε η πώληση είναι ευθύνη της κ. Σωτηρίας Πετσοδήμου, η οποία στο Κορωπί είναι μια άλλη Σωτηρία από αυτή στη Γράμμου.

Maios 2024

Τυχεροί στην εταιρεία με την προσθήκη της digital specialist, της ιδιαίτερα επιτυχημένης κ. Στέλλας Δροσοπούλου, στην εμπορική ομάδα, ευθύνη του Ντέμη Λουράντου. Ένας ωραίος τύπος από τους παλιούς του είδους, με σύγχρονες ιδέες και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση.

Η Άννα; Η κ. Μπαντουράκη του μάρκετινγκ; Ο κρυφός μας άσος, και μείνετε συντονισμένοι. Ίσως επιτέλους υλοποιηθεί η απειλή και για την αναβάθμιση-υποστήριξη του site με την άφιξη του κ. Παναγιώτη Παναγιωταρέα, ενός επαγγελματία που ήρθε για να μείνει και να προσφέρει…

Η συνέχεια σε 4T Ioυνίου, για έναν τίτλο που αντέχει στο χρόνο, έχοντας ξεπεράσει τον ιδρυτή του και τους συνεργάτες του._ Σ. Χ.

Maios 2024

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ