top icon
Blog

BYD Seal: Κακά τα ψέματα

«Ρε Στράτη», μας κάνουν πλάκα αυτοί;» Άνθρωπός μας οδηγεί το BYD Seal και αναρωτιέται-σχολιάζει.

Πρόκειται για έναν κλασικό petrolhead που θέλει να ακούει τη μηχανή του και να τον ακούει το πλαίσιο, ενώ δεν του αρέσει να ταλαιπωρείται η μέση του. Αντίστοιχα, θέλει να περνάει απαρατήρητος, προκαλώντας εαυτόν και τα βλέμματα μόνο όσων γνωρίζουν και διακριτικά απασχολούνται. Όπως για μια «911» και τα ηλεκτρικά αδέλφια της, ενώ αποφεύγει την ιταλική σχολή και άλλα supercar, εκτιμώντας την κλάση μιας Bentley, forever in love μαζί της…

Πρόκειται για το σχόλιο-απορία του πολύπειρου, που λοξοδρομεί και απολαμβάνει την επιστροφή από το Κορωπί στη Βούλα, επιλέγοντας συνήθως το δρόμο-Τέλεια Διαδρομή από το ύψος της Αγίας Μαρίνας μέσω Βάρκιζας και Βουλιαγμένης. Εκτός, όπως σχολιάζει, «αν ο Μανώλο με “ξεφορτωθεί” με SUV, τύπου DS 7, ή Mazda CX60». Οπότε με το ποιοτικό αλλά αδιάφορο, στριμώχνεται στο δρόμο Κορωπί-Βάρη και ανοίγει παράθυρα στη σταθμευμένη ουρά στην Ευελπίδων, ώστε να διασκεδάσει την αναμονή με το κινητό σε σύνδεση «μπλουτούθ» και ένα εξελιγμένο ηλεκτρονικό τσιγάρο, σε custom κατασκευή, που όπως ισχυρίζεται δεν αφήνει «ίχνη»…

BYD SEAL

Κορωπί-Βούλα Inut

Είναι σαφές πως Τετάρτη βράδυ και με πίεση χρόνου λόγω της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, λογικά διαλέγεις τον σύντομο δρόμο μέσω Google.

Επί του προκειμένου, αλλάζεις πλάνο και εξελίσσεις την Τέλεια σε Ειδική Διαδρομή, με το Seal να σε παρασύρει στην παραλιακή. Στην περιβόητη Αθηναϊκή Ριβιέρα, ακολουθώντας τη διαδρομή Κορωπί-Μαρκόπουλο-Καλύβια-Ανάβυσσος-Άγ. Κωνσταντίνος-Καμάριζα-Λαύριο-Σούνιο-Aνάβυσσος-Λαγονήσι, και να ’μαστε επιτέλους στην Αγία Μαρίνα, ακολουθώντας πλέον τη λογική…

BYD Seal

Ο Κινέζος

Ο λόγος για ένα απρογραμμάτιστο, άνευ ατζέντας οδοιπορικό…

Το BYD σε εκδοχή Seal, και αν ήταν συγκρατημένα ενθουσιασμένοι οι άνθρωποί μας στο Τάνις τον Σεπτέμβριο, ο Χ.Α. έβαλε φωτιά στα πλήκτρα προχθές στο άρθρο του σε 4troxoi.gr, παραθέτοντας και τη σχετική πληροφόρηση.

Αντίστοιχα, ο υπογράφων έγραψε χθες στα social media: «Ποιο Tesla;» οπότε και ο φίλος Φώτης αναρωτήθηκε: «Τόσο καλό;». Συμπληρώνουμε, «το κορυφαίο σεντάν της αγοράς είναι κινέζικο, είναι ηλεκτρικό και το κατασκευάζει η BYD», με αντιπρόσωπο-εισαγωγέα της παλιάς σχολής.

Με άνθρωπο της επικοινωνίας στον Όμιλο Σφακιανάκη τον Γιάννη Κακούρη, τον ex-ΑUTO BILD. Ολοκληρώνουμε και, τοποθετώντας ψηλά τον πήχη, «θα το συγκρίνεις μόνο με Giulia», αν και εφόσον επιμένεις παραδοσιακά, με το συναίσθημα να κυριαρχεί.

BYD SEAL

BYD Seal

Σε κερδίζει σταθμευμένο, όντας εξωτερικά με πολλά στοιχεία σχεδιασμού από την Τaycan, σε ικανοποιεί εσωτερικά, οπότε το συγκρίνεις μόνο με τις μεγαλύτερες, Mercedes Ε-Class και BMW Σειρά 5, σε πλήρη αντίθεση με το αδιάφορο Tesla, και εδώ η ομάδα του Ίλον Μασκ παίρνει το μάθημά της, και μάλιστα στα κινέζικα.

Ξεκινάς με 100/100 φόρτιση από την εγκατάσταση της Fortisis και χαμογελάς με την ένδειξη Range «510 χλμ.», όντας καχύποπτος και συγκρίνοντας με την αυτονομία π.χ. του ID.7, όπου τα δεδομένα επηρεάζονται από την οδήγηση. Σκέπτεσαι: 300-320 χλμ., οπότε η Ελένη που οδηγεί τα ηλεκτρικά σε ημίφως να πετύχει 360-380 χλμ., και με πείσμα να φτάσει τα 399.

Το σημαντικό, ότι κάθεσαι εξαιρετικά ρυθμίζοντας σχετικά, ενώ από το πρώτο μέτρο νιώθεις όπως την πρώτη φορά, «χέρι χέρι», το σημαντικό στοιχείο στο να ταιριάζουν τα ζευγάρια. Σε σχέση με ένα αυτοκίνητο, ώστε να σε προκαλεί, σημαντικό είναι το τιμόνι κατ’ αρχάς, και το σύστημα διεύθυνσης στη συνέχεια, και εδώ υπερβάλλεις, οπότε «ποια ΒΜW;» – εδώ έχουμε να κάνουμε με Porsche Taycan!

BYD SEAL

Σε απλή ρύθμιση, όπως συνηθίζουμε, αδιαφορώντας για την έξτρα ρύθμιση, και για να εξασφαλίζεις ρεύμα, οδηγούμε όπως με ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα. Δεν ακούμε τον κινητήρα, αλλά χαλάλι, και το σχόλιο δεν αφορά τις επιταχύνσεις -που σε αναστατώνουν, ενώ από κάποια στιγμή σε κουράζουν-, αλλά την ποιότητα κύλισης.

Με άνεση που βρίσκεις σε MG4, Volvo C40 και Nissan Ariya, όπως και στην εξελιγμένη Ford Mustang Mach-E, ενώ θα στρίψεις όπως πάνω σε ράγες διαγράφοντας τροχιές χωρίς κλίσεις. Λειτουργία ανάρτησης για σεμινάριο, με υποδειγματική διαχείριση του βάρους, που οδηγώντας αναζητείται.

Εισπράττεις, μάλιστα, στιβαρότητα επιπέδου Mercedes EQE, και είναι γεγονός πως οδηγώντας το BYD ξεφεύγεις…

BYD SEAL

Αναθεωρείς…

… για να είμαστε ακριβείς, και αυτός ο Κινέζος πρέσβης είναι και η σημαία της ηλεκτροκίνησης, περιορίζοντας και τις δεύτερες, τις αρνητικές σκέψεις σχετικά. Μακάρι η γενική αντιπροσωπεία να αναθεωρήσει τη στρατηγική της εσωστρέφειας που τη χαρακτηρίζει σε περίπου έναν αιώνα διαδρομή, και ο Έλληνας να γνωρίσει το BYD διαβάζοντας και δοκιμάζοντας σε προσβάσιμα test drive.

Η επιτυχία του στο πανελλήνιο «πρωτάθλημα» των πωλήσεων εξαρτάται από την τιμή του, της λιανικής και μέσω leasing – τρόπος που πλέον δεν αφορά μόνο εταιρείες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη εισαγωγή BYD έγινε από την περίφημη SIXT, ενώ ο Σταύρος Τάκη έδωσε μάχη με τους καλυτερότερους, ακόμα και με παγκόσμιους κολοσσούς, για την εξασφάλιση της αντιπροσωπείας.

Δοκιμάστε το για να μας επαληθεύσετε, πριν μας κρίνετε υπερβολικούς.

Επί του προκειμένου, σχόλιο χωρίς περιοριστή, με γεγονός πως παραδοσιακά, στην 55χρονη διαδρομή του με τον Όμιλο Σφακιανάκη, δεν προκύπτει εμπορική σχέση με τον ειδικό Τύπο.

BYD SEAL

Κακά τα ψέματα…

Μας αρέσει πολύ αυτό το ηλεκτρικό, το κινέζικο BYD Seal, που ξεπερνάει σε αυτοδυναμία τα 400 χλμ., οπότε και προκύπτει λογική για τη φόρτισή του, με την αυτονομία του σε υψηλά επίπεδα, Ioniq 5 και EV6.

Το ΒΥD, το κινέζικο Tesla σε EVO εκδοχή, αυτοκίνητο που, αν λειτουργεί σωστά η καρδιά του Ευρωπαίου, θα βρεθεί σε βαριά κατάθλιψη. Το σταθμεύεις δίπλα στο 208 GTi και στο MG4, βρίσκοντας τη θέση και στο γκαράζ του ονείρου. Top 10 με i20 Ν, GR Yaris, 208 Hybrid, Giulia Veloce, A45 S, Mustang Mach-E, 911-4S και Land Cruiser-new.

Περισσότερο BYD Seal σε 4T Mαΐου, και ποιος να συγκριθεί μαζί του σε σεντάν στην πρίζα, αλλά και χωρίς; Άλλωστε, αν με ρεύμα, υπεράνω της δυνατότητας φόρτισης που εξελίσσεται σε θολό τοπίο, δύσκολα επιστρέφεις στην παράδοση, τουλάχιστον για την καθημερινότητά σου._ Σ. Χ.

BYD Seal

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ