top icon
Διεθνείς αγώνες

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Κακά τα ψέματα

Ακόμα μία δυνατή ημέρα χθες για το WRC, Ελλήνων έργο. Η απόδειξη για την ποιότητα της πτήσης, όταν η πολιτεία συναντάει τον έντιμο ιδιώτη.

Θα έχουν ξανασυναντηθεί, έχουν δουλέψει ξανά μαζί, σε μια άλλη ζωή η κ. Πασαλή με τον Υπουργό (ένας είναι), με τον κ. Νίκο Κερερέ και με τον Παύλο Αθανασούλα. Οπότε εύκολα αυτή η παρέα με συνεργάτες dream-team βρήκαν τη χημεία με τον Τάκη Πουρναράκη, οικοδεσπότη χθες στο ΟΑΚΑ. Τυπικά ως πρόεδρος της Motorsport Greece και ουσιαστικά ως συντονιστής μιας σημαντικής παρουσίασης που αφορά το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2022, και ήδη όλοι ταξιδεύουν, ταξιδεύουμε στο επετειακό 70χρονο ΡΑ του 2023. Με τη βαριά κληρονομιά της ΕΛΠΑ, η ιστορία μας σε καλά χέρια.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Του ονείρου…

Είναι γεγονός πως το σημείο αναφοράς για την επικοινωνία του έργου της Motorsport Greece δεν ήταν η εκδήλωση στου Νιάρχου πριν από δώδεκα μήνες, αλλά η πιο πρόσφατη στο Καβούρι, όπου μέσα από έναν απολογισμό για σεμινάριο, άλλαξε ταχύτητα το Ράλλυ Ακρόπολις, δείχνοντας το δρόμο σε επίπεδο WRC και ευρύτερα, στο εσωτερικό της χώρας μας.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

OAKA

Χθες, Δευτέρα 20 Ιουνίου, και πλέον μετράμε αντίστροφα για τον αγώνα. Ήταν ο χώρος, το γεγονός και βέβαια ο λόγος με αφορμή τη διαδρομή του αγώνα, που ανέβασες στροφές και φόρτωσες μπαταρίες. Άλλωστε, όπως πάντα όταν προκύπτει κάτι σημαντικό, οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά.

Είχε συναίσθημα η εκδήλωση χθες. Λύγισαν και σκληρά καρύδια, αγέλαστοι όπως ο Μιχελακάκης της ΟΜΑΕ, που ως θεσμός τιμήθηκε με κάθε τρόπο, όπως και στην αποστροφή του λόγου όλων στα μικρόφωνα. Συχνά σε αμηχανία ένας δυνατός με ή χωρίς μικρόφωνο.

Χαρακτηριστικά, σχετικά χαλαρός ακόμα και ο Υφυπουργός για την προστασία μας, ο πολύ σοβαρός κ. Οικονόμου. Χαμόγελο διακριτικά και φωνή που προδίδει φόρτιση, όταν την ικανοποίησή τους εξέφρασαν με ενθουσιασμό οι εκπρόσωποι των χορηγών.

Ακόμα και την πρωτάρα κυρία της Toyota είχες την αίσθηση ότι τη γνώριζες από καιρό. Την ώρα που η κυρία ΕΚΟ με λίγα και ουσιαστικά λόγια επιβεβαίωσε ότι σε αυτή την περίπου κρατική εταιρεία έχουν ευφυές HR, επιπέδου ναυτιλιακής.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Στο βάθρο

Με άνεση κλάσης Πουρναράκη ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Dixon South East Europe (Κωτσόβολος), κ. Γιάννης Βασιλάκος και αμέσως μετά ο φίλος Βασίλης Αποστολόπουλος του Ιατρικού. Αυτούς τους γνωρίζεις. Ήταν μωρά όταν έστριβες και έχουν τη γεύση από τη σκόνη του ΡΑ με τη διαχρονική αξία. Ό,τι πιθανότατα θα απολαύσει ο Στέφανος Θεοχαρόπουλος της Cosmote, ένας δικός μας άνθρωπος.

Έχει γίνει δουλειά από τον Παύλο Αθανασούλα σε σχέση με τους χορηγούς με τον δικό του τρόπο, όπου το αποτέλεσμα συνδέεται με την εντιμότητα με σχέση διαρκείας, και το πολυεργαλείο σε αυτή την άσκηση έχει όνομα Γιώργης και επώνυμο Παπαζαφειρόπουλος.

Άσκηση δύσκολη, πολύπλοκη το οικονομικό ισοζύγιο, και το θετικό αποτέλεσμα συνδέεται με την άψογη συνεργασία Αυγενάκη με Σταϊκούρα – ο Οικονομικός Υπουργός μας έχει αντίστοιχη τρέλα για τον αγώνα και τα ιερά χώματα της πατρίδας του.

Ό,τι άλλωστε επικοινωνεί με μαεστρία ο Γενικός του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, που ανέβηκε για να μιλήσει εκφράζοντας ενθουσιασμό για μια αξία που εκτοξεύεται, ακολουθώντας το αυτονόητο…

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ουσία

Ο αγώνας, έργο της κ. Ανίτας Πασαλή, που θυμίζουμε ότι στα χέρια της βρισκόταν και όταν συμπλήρωσε τα χρυσά του, τα πενήντα του χρόνια, και θα είναι και μεθαύριο, που θα συμπληρώσει τα εβδομήντα, συνδέοντας τη χρυσή εποχή της ΕΛΠΑ με τη σημερινή. Με τη σύγχρονη εποχή του, ευθύνη της πολιτείας.

Σε λευκό-χρυσό με δέσιμο από πλατίνα και επιλεγμένα μπριγιάν που αξιοποιεί με σεβασμό ο Νικόλας Κερερές. Ήρθε ως ο άνθρωπος του Υπουργού από το Υπουργείο, είναι πλέον ο δικός μας άνθρωπος, του ΡΑ. Η ελληνική πολιτεία στο WRC!

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

H Ανίτα Πασαλή

Τότε, το 2005, είχε την έμπνευση και την ευθύνη στο BP-ΟΑΚΑ, και την έχει και σήμερα για το ΕΚΟ-ΟΑΚΑ, που επίσης επέστρεψε για να μείνει, κρίνοντας από το σχεδιασμό του ως project με το δικό του business plan. Η τρέλα αυτής της παρέας, η πίστη στην πρόβλεψη. Δε λοξοδρομούν, και ψάξε και δε θα βρεις άνοιγμα για να χωθείς και να έχεις να πεις… Είναι άψογη η δομή τους, αλλά έτσι είναι και η αγωγή τους, και τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Κυρίαρχος του παιχνιδιού η Ανίτα Πασαλή, χθες δίδαξε και την αρχοντιά της όταν μοιραστήκαμε τα μικρόφωνα έχοντας περάσει και στο πρόσφατο παρελθόν από τα δέκα κύματα, και θα είχε πολλούς λόγους να μη μοιραστεί μαζί μου τη στιγμή. Η Ανίτα, που δεν είναι της συγγνώμης ως δήλωσης, αλλά της έκφρασής της ως τρόπου.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Αλυτάρχης όταν κέρδισα το πρώτο μου Ολύμπιο με την Τώνια το 1993, και παραμένει ίδια, δίνοντας και την τέλεια εικόνα σε όλους εμάς της σειράς της και, κυρίως, στον εγγονό της Ορφέα, που την απόλαυσε χθες στο ρόλο του πρωταγωνιστή που της ταιριάζει.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

ΟΑΚΑ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΛΑΜΙΑ

Είναι πλέον γνωστή η διαδρομή, και στη θέση του θεατή θα έκλεινα από χθες τα εισιτήριά μου για το ΟΑΚΑ. Δεν το χάνεις. Την Παρασκευή βόλτα στην παραλία, στο αγαπημένο Λουτράκι του Γιώργου Γκιώνη, που μας έλειψε χθες. Κάποιον θα πετύχεις στην άτυπη ανασυγκρότηση για μια κουβέντα και δύο αυτόγραφα. Στη συνέχεια, Δάφνη. «Μαγεία», λέει ο «ΕΛ-ΕΜ», άνθρωπος-κλειδί και στο σχεδιασμό, όπου σημαντικός και ο Νικόλας Μανώλης. Αλυτάρχης στο ΡΑ ERC o «Νικ-Μαν», να μην ξεχνάμε.

Το βράδυ; Να πάτε Βωξίτες για νυχτερινά «πλάνα», εμείς Λαμία. Το Σάββατο είναι υπέροχος ο Πύργος, αλλά θα πάμε «Ταρζάν»… Κομμάτι της ζωής μας, και είναι σαφές πως τα συναισθήματα εδώ είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Σε αρμονία με το ταλέντο και την τεχνολογία, αρκεί να ξέρεις και να μπoρείς να τα διαχειρίζεσαι. Μη χάνεσαι σε φωτάκια που προδίδουν τη λειτουργία του υβριδικού συστήματος στα WRC1. Γιατί έτσι σε θεωρούν ανόητο, εκθέτοντας ό,τι υπηρετείς.

Άλλωστε, στην προσπάθεια να μην εκτεθεί κανείς, την Κυριακή θα πας ή σε αυτή την πολύπλοκη Ελάτεια ή θα μείνεις σπίτι να δεις την Power Stage στο Cosmo5, ακούγοντας γνώριμες φωνές…

Λεπτομέρειες το παραπάνω, και μετά το περσινό ΡΑ έχουμε το φετινό με OAKA, και ποιος ξέρει τι το 2023. Καλό αγώνα._ «Στρατισίνο»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • EKO Ράλλυ Ακρόπολις
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ