top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

Κακά τα ψέματα

Ιστορικό Ράλλυ με αφετηρία την Ακρόπολη, και ελληνικοί αγώνες. Ο «Στρατισίνο» συνθέτει και σχολιάζει.

Έχουμε ΙΡΑ και επιβεβαιώνεται και η προοπτική του με την ανανέωση εμπιστοσύνης στον Καράμπελα, αλλά και τους σωστούς, με εμπειρία και μεράκι, στην οργάνωση της Sporting εκδοχής.

Να θυμίσουμε πως οι εμβληματικοί δημιουργοί του αγώνα τρέχουν να κρυφτούν, ως απάντηση σε ανθρώπους που σεβόμαστε, συναθλητές μας που αναρωτιούνται αν η Ομοσπονδία δημιουργήθηκε για να οργανώνει. Το ΙΡΑ, ο γήινος, ο δικός μας θεσμός, με την ιστορία μας να ξεπερνάει τους δήθεν εθελοντές στο ημιυπόγειο του ΟΑΚΑ, όταν λογικά θα πρέπει να ευαισθητοποιεί τους παθιασμένους επαγγελματίες στον ημιώροφο. Με την κ. Πασαλή, μοναδική εκπρόσωπο της ιστορίας. Ο σεβασμός στην ιστορία, ό,τι δυστυχώς δεν αφορά ευρύτερα την κοινωνία μας, είτε αναφερόμαστε σε αμόρφωτους-αρπακτικά, είτε στους ψυχρούς της ουσίας, που μάχονται και για την επιβίωση.

Η γενιά των 35-45, σχεδόν 50, οι ξεχασιάρηδες που σκοτώνουν ό,τι συνδέεται με το παρελθόν, με φθηνά άλλοθι…

Κακά τα ψέματα

Προβλήματα «επικοινωνίας»

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι τυχαίο ότι ουδέποτε, π.χ. στην ΟΜΑΕ, κατάφεραν να εξασφαλίσουν χορηγό. Παρά το τεράστιο μέγεθος σε ό,τι εκπροσωπούν, και τώρα επιτέλους δοκιμάζεται ο τρόπος τους, με την πρακτική της εσωστρέφειας που τους χαρακτηρίζει.

«Αυτοκτονία» η επένδυση σε οτιδήποτε αφορά το περιβάλλον τους και, επί του προκειμένου, από το θολό στο λαμπερό, σε σχέση με χορηγίες στο ΡΑ-WRC, όπου σοβαροί οργανισμοί αναμένουν στην ουρά ώστε να ενταχθούν στο χορηγικό πακέτο, αφού ξέρουν ότι θα δικαιωθούν. Έχουν την απόδειξη με ημερομηνία 2021, πέρα από τις υπερβολές της όποιας παρουσίασης.

Δυστυχώς, εικόνα τύπου εκδηλώσεων ΟΜΑΕ και σε σχέση με αγώνα 4x4 στη ΒΕ, όπου αρνούνται φανατικά την επικοινωνία. Εκθέτοντας και τον Αυγενάκη, που τους στηρίζει, όταν ο Υπουργός έμεινε μακριά, κρατώντας αποστάσεις από το ΙΡΑ. Προφανώς, ο Έλληνας υπουργός Motorsport έχει ελλιπέστατη ενημέρωση για το «Φλώρινα game» και τη σωστή στην περίπτωση του ΙΡΑ των αμφιλεγόμενων, με την ευφυέστατη ανακοίνωση της επιτροπής Motorsport να προκαλεί χαμόγελα δυσπιστίας, και σε κάποιους αμηχανία. Θα έπρεπε και ντροπή. Είναι και θέμα αγωγής του καθενός μας.

Το μήνυμα είναι σαφές, για όποιον βέβαια μπορεί να αντιληφθεί το «από μακριά και αγαπημένοι».

Κακά τα ψέματα

Ένσταση!

Δεν προσυπογράφουμε τα περί αποστάσεων, παρά το ευγενικά προσαρμοσμένο παράθυρο. Όταν «φτύνεις αίμα» και έχεις σφραγίσει την επιστροφή του ΡΑ στο WRC, δεν παρακολουθείς διακριτικά τη βάση του χώρου. Μεταφορικά, «πας κάτω» και απαιτείς συμμόρφωση με εξυγίανση. Με κάθε τρόπο… Όταν τα βάζεις με θηρία σε άλλα γήπεδα, ευκολάκι η «ρύθμιση χρεών» σε μηχανοκίνητο περιβάλλον.

Πιέζει η βάση. Είναι απαιτούμενο πλέον το «πάμε παρακάτω με υγεία». Θέλει προσοχή αυτή η βαριά μπάλα. Είναι αλλιώς… Βλέπετε, το χρήμα έρχεται από τον αθλητή, με τον μηχανικό του (ενίοτε χορηγό) και την οικογένειά του συχνά να στερείται.

Κακά τα ψέματα

Θα θεωρηθεί παρέμβαση!

Αυτονόητο, όπως άλλωστε και από μένα. Έτσι πρέπει και μέχρι να προκύψει πραγματική αλλαγή, οπότε και θα δικαιωθεί ό,τι φαίνεται ανορθόδοξο.

Η διεθνής έκφραση του ελληνικού motorsport πρόκειται για ιεροτελεστία με συναίσθημα και προεκτάσεις του «business as usual», που δεν αφήνεις να το πληγώσουν. Η προστασία του, υποχρέωσή σου. Αγριεύεις και παρεμβαίνεις και, αφού η κ. Ανίτα Πασαλή έβγαλε το μέταλλό της και -ως όφειλε- τον «άρπαξε» (μην το διαψεύσεις, «κούμπα»), εσείς, ο μάγκας που παραδεχόμαστε και σφίγγουμε χέρι επειδή μας αρέσετε, επειδή τρέχετε όλη μέρα με αποτέλεσμα και ποτέ δε θα ζητήσουμε ένα ποτήρι νερό, γιατί θα χαθεί η υγεία της άτυπης σχέσης, τον «στέλνεις» για τα τυπικά και τον στριμώχνεις. Πριν βρεθεί στα αζήτητα, και να τον χαίρονται τα συσπειρωμένα(;) Σωματεία που τον στηρίζουν και αρνούνται να δουν την πραγματικότητα.

Έτσι, ξεκαθαρίζεις ένα όμορφο τοπίο που έχει σημαντικές διαστάσεις σε διάφορες δοκιμασίες. Οι αγωνιζόμενοι, οι αθλητές, η βάση μιας κοινότητας ευγενών ανθρώπων, απλοί της διπλανής πόρτας, συγκλονίζει σήμερα απαιτώντας την αξιοπρέπειά της, που δεν μπορούν να την προσβάλλουν αμφιλεγόμενοι, με άστοχη διαδρομή και με άλλοθι το «πρόσφατα εκλεγμένοι».

Κακά τα ψέματα

Υποχρέωσή μας

Καλοί, ασφαλείς και λαμπεροί, όσο και έντιμοι αγώνες με Τέλειες και Ειδικές Διαδρομές. Σημαιοφόρος ο Έλληνας αθλητής-οδηγός αγώνων. Πρέσβης μας στο motorsport με την παγκόσμια απήχηση. Από αυτόν ξεκινάς. Από τα μωρά στο καρτ που αγνοείται, όπου η αφετηρία, καταλήγοντας στο ΡΑ, στην κορυφή της πυραμίδας, με τη γαλανόλευκη σε κάθε εκδήλωση να εκθέτει θετικά την τέχνη μας και να επιβεβαιώνει και τα κότσια μας._ «Στρατισίνο»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Nissan Silvia 200 SX - STRATISINO
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ