top icon
Blog

Ελληνικοί αγώνες: Με τη σκέψη στο αύριο

Διαβάζω τον φίλο μου Βασίλη Σαρημπαλίδη και δεν το κρύβω. Ένσταση-παράπονο για αρνητικά σχόλια που αφορούν το χώρο των ελληνικών αγώνων, όταν από το καλύτερο ελληνικό site αυτοκινήτου περιμένεις επικοινωνία και για τις όμορφες στιγμές των ελληνικών αγώνων.

Δεν έχεις την απαίτηση να αποσιωπήσουν τα στραβά, αλλά τουλάχιστον, στο πλαίσιο της εξαιρετικής δεοντολογίας που διαχρονικά ακολουθούν, θέλεις να διαβάζεις και τα καλά…

Άλλωστε, η άτυχη στιχομυθία μεταξύ πρωταθλητών(;) θέτει τους διοικούντες μονίμως σε αμηχανία, δεδομένου ότι αποτελεί εξαίρεση σε έναν κανόνα με όμορφες στιγμές. Στιγμές που συνδέονται με οριακά περάσματα και συναγωνισμό στην κόψη του ξυραφιού. Λέγεται πως η ίντριγκα και ο «κίτρινος Τύπος», έργο ζωής συγκεκριμένων με δυσκολία έκφρασης στον γραπτό λόγο, είναι αυτό πουλάει.

Να είμαστε ρεαλιστές…

Τις ψυχές κάποιων καλλιεργεί αυτή η πρακτική σε yellow mode, με άλλοθι το δήθεν ενδιαφέρον. Απλώς, έτσι οι πολλοί αδιαφορούν και οι λίγοι εξελίσσονται σε ελάχιστους, που πληρώνουν και τη διαφορά στο λογαριασμό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χώρος αναζητά και τον ψυχίατρό του, αφήνοντας μετεξεταστέους τους ψυχολόγους.

Ο λόγος για το χώρο των ελληνικών αγώνων, που απέκτησε νομικούς και αναζητάει και εκλεγμένη διοίκηση, όταν στις εκλογές μεθαύριο εκτίθενται με πολλά ερωτηματικά σημαντικοί, όπως ο Σταμάτης Κασίμης, ο Γιάννης Σταυρόπουλος και ο Λεωνίδας Κύρκος. Δικαίωμά τους, και είναι η κάλπη που θα κρίνει, δυστυχώς μακριά από τα αντικειμενικά κριτήρια μιας υγιούς κοινότητας που ακόμη δεν προκύπτει.

Σχολιάζοντας με αλήθειες, πάμε για διοίκηση τετραετίας, με κατατεθειμένο το ενδιαφέρον της πολιτείας, που ξεπερνάει τη μετριότητά μας. Ας τους μιμηθούμε δημιουργικά και με αρχοντιά. Άλλωστε, λίγα μέτρα μας χωρίζουν. Πολύ λιγότερα από ό,τι την Ελλάδα από την Ευρώπη στο motorsport ευρύτερα. Εμείς το περιορίσαμε, αυτοί το επανέφεραν. Μια ωραία, μια σημαντική πρόκληση ουσίας…

Κακά τα ψέματα

Σε σχέση με την προβολή των αγώνων στα δικά μας Μέσα, περιοριζόμαστε σε ό,τι λάμπει, και ειδικά σε ό,τι γνωρίζουμε, συνήθως από πρώτο χέρι. Όπως τα ράλλυ του Πρωταθλήματος, ενώ αποσπασματικά προκύπτει ενδιαφέρον και για άλλους θεσμούς. Για παράδειγμα, για το χωμάτινο καρτ, που μια παρέα βολεμένων διεκπεραιωτών το πλήγωσε, αλλά και το παραδοσιακό καρτ της πίστας. Το φυτώριο.

Δεν κρύβουμε την άγνοιά μας, δεν αποφύγαμε λάθη επί λαθών και είναι γεγονός πως αυτή η παρέμβαση, που στην κυριολεξία μας κοστίζει, συνδέεται με τον Πέτρο -ΠΙΤ- Καστορίνη, που μας μύησε, έστω καθυστερημένα.

Ελληνικοί αγώνες αρνητικά σχόλια

Η εξέλιξη της «σχέσης» έχει ονοματεπώνυμο, «Αλέξανδρος Παπαευθυμίου», ως συγκυβερνήτης μαχητικού μαζί με τον Θωμά Κρασώνη. Κοινή αφετηρία το «Gratzi» στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, και κάποια πράγματα στη μετεξέλιξή τους ξεπερνούν ακόμα και το συναισθηματικό ενδιαφέρον, αφού συνδέονται με το ίδιο σου το DNA.

Γεγονός πως ό,τι σου λείπει, όπου νιώθεις ότι οφείλεις, αυτό στηρίζεις, αυτό επιλέγεις μέσα και από την προοπτική του. Για τη «στιγμή» σε βάθος χρόνου.

Ο Λάμπρος Αθανασούλας

Οι σελίδες μας και η αδρεναλίνη των συνεργατών μας στα κόκκινα, όταν αυτός ο 40άρης δικός μας άνθρωπος μιλάει, περπατάει και κινείται εκτός και εντός μπάκετ. Μοναδικός!

«Από τον παππού στον εγγονό», λοιπόν, και είναι όλα εντελώς διαφορετικά, αλλά και τόσο όμορφα όταν πασχίζεις να βρεις ομοιότητες και τον κοινό παρονομαστή, που στο motorsport συνδέεται με τη διάκριση σε διεθνές επίπεδο.

Διεθνείς αγώνες με Έλληνες!

Άμεσα, αφετηρία με Θωμά Κρασώνη στο ευρωπαϊκό NASCAR. Το ίδιο και Σάββατο-Κυριακή, από σήμερα κιόλας εκκίνηση και για τον Τζώρτζη Μαρκογιάννη στην ιταλική F4, στο σχολείο του Νάρντο Νόρις.

Ελληνικοί αγώνες αρνητικά σχόλια

Η συνέχεια με τον δικό μας, τον «Αλ», στη Γερμανία, για τον πρώτο γύρο του Kart Academy. Τζώρτζης και «Αλ» με «διπλωματικά διαβατήρια» και υπογραφές Αυγενάκη-Πουρναράκη, και μη με ξυπνάτε.

Όνειρο είναι…

Στη μέγιστη διάστασή του, έρχεται η βροχή και η μπόρα, η καταιγίδα-τσουνάμι με χώμα και πέτρα. Αστράφτουν τα ελληνικά βουνά. Το Σεπτέμβριο με το Ράλλυ Ακρόπολις…

Ελληνικοί αγώνες αρνητικά σχόλια

Αγώνας, ένα φεστιβάλ οργάνωσης WRC σε γαλανόλευκα με έδρα στο ΟΑΚΑ, και να η ευκαιρία και για τον Έλληνα αθλητή, που δικαιούται τη διεθνή εμπειρία που θα φέρει τις διακρίσεις. Ό,τι άλλωστε έχει ζήσει ο Αθανασούλας στη μέγιστη τιμή…

Να μείνουμε συντονισμένοι, υπενθυμίζοντας πως το γεγονός μάς ξεπερνάει, οπότε και η στήριξή του δε συνδέεται με την κοινή λογική. Ξεπερνάει την προβολή που επιβάλλει η εθνική του διάσταση. Ράλλυ Ακρόπολις-WRC, η απόλυτη έκφραση του πάθους μας._ «Στρατισίνο» 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ