top icon
Blog

Ελληνικοί αγώνες: Πού είναι η μπάλα, οέο;

Αδυνατούν οι ελληνικοί αγώνες να διαχειριστούν την υπερθετική αύρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Να ψάχνεις και να μη βρίσκεις στην αφετηρία του Ράλλυ Ακρόπολις τον πρόεδρο της ΟΜΑΕ, που δε φαίνεται στην αναμνηστική φωτογραφία στη ράμπα, και αυτό πονάει.
Ήταν στο Σύνταγμα, όπου περίμενε τον υπουργό, σχολιάστηκε.
Σε αγώνα δρόμου η πλειονότητα της αγωνιστικής κοινότητας, ώστε να κερδίσουν τουλάχιστον τη συμπάθεια του κ. Αυγενάκη.
Στο χώρο μας, αξιοπρεπής παραμένει ο Μανώλης Χαλιβελάκης, ενώ προσπαθεί και η Φωτεινή Ψαρράκου, αφού η πρακτική των αποστάσεων ευνοεί την ατζέντα της. Τη μουντζουρώνει ο Δημήτρης Μιχελακάκης με αστοχίες τύπου PICK και με επιλογές συνεργατών του ως αμετανόητος, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Ελληνικοί αγώνες

Για την ιστορία
Κάποτε «κυνηγούσαν» τον Μανιατόπουλο, που «τσίμπησε» και του στοίχισε. Μετά έψαχναν τον «Τζίγγερ», που με προστάτη τον Κώστα Στεφανή τους γύρισε την πλάτη. Τα σύγχρονα χρόνια όλοι αναζητούν τον Μάριο Ηλιόπουλο, που αντιδρά ανάλογα με τη διάθεσή του.
Περί συμπεριφοράς και στο Σύνταγμα, οι φίλοι του ΡΑ πίσω από τα κάγκελα ταλαιπωρήθηκαν από έναν τύπο με στέκα στο περιποιημένο γκρίζο vintage μαλλί του. Στημένος δίπλα στη στάση του τραμ, σαν τοίχος από κόντρα πλακέ, του ζήτησαν μέσω «ΕΛ-ΕΜ» να πάει παραπέρα, μήπως εκτός από το «ακούω» προκύψει και το «βλέπω». Συστήθηκε ως στέλεχος της ΟΜΑΕ και τους αγνόησε, ο εκλεγμένος, επικαλούμενος το ρόλο του(;). Τα δεινά της καθοδηγούμενης δημοκρατίας…
Όπως αγενής είναι ο συνεργάτης του προέδρου Δ.Μ., ευτυχώς πρώην μέλος του ΔΣ. Στέλεχος(;) του ΡΑ με αγωνία να βολέψει άνθρωπό του στο άτυπο payroll, αφού κατά τη γνώμη του το ποιοτικό βάθος της κυρίας ξεπερνάει την ημερήσια αποζημίωση κριτών και άλλων ταπεινών· όλοι τους, πραγματικοί εθελοντές. Στη μάχη εδώ και πενήντα χρόνια, διαλύοντας τα αυτοκίνητά τους και δοκιμάζοντας την ψυχή τους. Άνθρωποι τους οποίους στους ελληνικούς αγώνες σεβάστηκαν μόνο οι Πασαλήδες. Αναβαθμίζοντας ο Νικόλας, εκπαιδεύοντας η Ανίτα. Εθελοντές, γιατί στο χορό του δεκαχίλιαρου, το αντίτιμο που εισπράττεις ως οργάνωση από τα 40 ευρώ του «εργάτη», που φτύνει αίμα στο βουνό, ισοδυναμεί με χορηγία.
Να γράφονται αυτά, να είναι ενήμεροι και ο Τάκης που έχει την ευθύνη και ο κ. Νίκος που πληρώνει ως ο θεματοφύλακας της εντιμότητας αυτής της εθνικής προσπάθειας.

Να αλλάξουμε πλάνο
Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι ευγενικό για αυτούς που πληρώνουν να σημειώνεις ότι δεν πανηγυρίζεις επειδή τερμάτισες σε αγώνα με SR. Δικαίωμά τους. Όπως και το «όλα καλά», επειδή κερδίζω πολύπειρους, ενώ χάνω από «πίτσι» με «κασόνι». Όπως βλέπει ο καθένας την επίδοσή του, με γεγονός όμως ότι η ενημέρωση επιβάλλει άποψη.
Αντίστοιχα, τυπικά μπορεί να είναι ΟΚ, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι αδιανόητο να συμμετέχουν στους αγώνες τους οι πρόεδροι των σωματείων, όπως ο Αντώνης Σταφυλοπάτης στην Πορταριά. Λέγεται πως ο Σωκράτης Τσολακίδης πάει ΔΕΘ. Μπορούν λοιπόν να συμμετέχουν σε αγώνες άλλων Σωματείων. Στον δικό τους αγώνα ποιος θα τους κρίνει στο απρόβλεπτο; Οι μεροκαματιάρηδες, που οι ίδιοι πληρώνουν;
Σε παρένθεση και περί ενημέρωσης, στην Πορταριά αγωνιζόμενος είχε τη στιγμή του και δύο θεατές βρέθηκαν στο νοσοκομείο για έλεγχο, όπως και δίκυκλα για φανοποιία. Οι άνθρωποι είναι ευτυχώς καλά, αλλά διαβάζεις το δελτίο Τύπου και δε βρίσκεις το συμβάν. Ενημέρωση κλάσης FB και δελτία Τύπου που αναδημοσιεύουμε ατόφια, και είμαστε εκτεθειμένοι. Όταν απουσιάζεις από τη σκηνή, καταγράφεις ό,τι σου σερβίρουν. Ευθύνη μας…
Αμφιλεγόμενα τα συναισθήματά μου για το ΔΕΘ… Δύο αγώνες σε έναν, όνειρο από ωραίους, όπως είναι οι Τσολακίδης-Μπρόζος. Λέγεται ότι ο Σωκράτης Τσολακίδης συμμετέχει στον αγώνα του. Το τέλειο για το θέαμα, το συναγωνισμό και τους φίλους του. Όμως, έχει επιλέξει να είναι πρόεδρος του ΑΟΘ, και μη μου πείτε τι έκανε ο αείμνηστος Παρταλιός τον προηγούμενο αιώνα.

Ελληνικοί αγώνες
Ο Τσολακίδης, λοιπόν, που είναι μάγκας και γενναιόδωρος, διδάσκει φιλοξενία, και τα αρπακτικά στην Αθήνα δίνουν μάχη να ανέβουν βόρεια, να εποπτεύσουν.
Είναι 1.500 τα χλμ. και τριήμερο το πάρτι. Σωστά δε θέλεις τους τοπικούς, που έχουν την «εταιρεία» τους, επίσης με κύκλο εργασιών κάθε εβδομάδα, oπότε στην Αθήνα πιέζουν…
Ποιοι λοιπόν θα κρίνουν τη συμμετοχή Τσολακίδη αν κάτι αμφισβητηθεί; Θα πείτε, οι ίδιοι, τα μέλη και της ΕΠΑ, που κρίνουν τους αγώνες μελών της ΕΠΑ, που είναι και πρόεδροι Σωματείων.
Για την αντίληψη της πρότασης, απαιτείται επανάληψη στην ανάγνωσή της… Τα θολά πεδία των ελληνικών αγώνων, για να κάνουν το παιχνίδι τους οι εκλεγμένοι. Έτσι, θα πείτε, είναι παντού. Σε όλες τις ομοσπονδίες. Ιδιαίτερη όμως η δική μας, όπου δεν προκύπτει εκπαίδευση στελεχών ούτε από τον ημιώροφο, ώστε να επηρεαστεί το υπόγειο στο ΟΑΚΑ. Σε εμάς, ο ξεχασμένος αθλητής πληρώνει ώστε να τον διοικούν(;) αμφιλεγόμενοι εκλεγμένοι και να τζιράρουν τα «πληρώματα» της παρέας. Κάποιοι μάλιστα έχουν παραιτηθεί από αγωνοδίκες, οπότε πρέπει να διορίζονται ώστε να μην προκύπτουν απώλειες εσόδων. Ζήτημα αρχής, έργο με τιμή.
Είπαμε, παρένθεση η παραπάνω παράγραφος… Στο ΔΕΘ, λοιπόν, και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μήτσος Μπρόζος μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και να επιβάλει την τάξη. Την ώρα που θα έχουμε στηθεί για να απολαύσουμε Τσολακίδη, με ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα.
Όμως, ποιο είναι το ζητούμενο; Να ακολουθούμε ό,τι αμφισβητούμε; Ο δικός μου Σωκράτης είναι ανατρεπτικός. Με τη δική του, ζηλευτή κοσμοθεωρία. Μακάρι να παρατήσει την καρέκλα και να επιστρέψει στο μπάκετ, ώστε να διδάξει και πώς και πότε πανηγυρίζεις στους ελληνικούς αγώνες με πληγωμένο το DNA τους και νεκρή μια κουλτούρα που κάποτε μας καθοδηγούσε. Τυχεροί εμείς, διδαχτήκαμε. Σήμερα;

Από εκεί και πέρα
Τι να πεις για τον Παναγιώτη Σολδάτο, που ίδρυσε Σύνδεσμο Οδηγών. Ο Μάριος Ηλιόπουλος σκότωσε την εκπροσώπηση των οδηγών, από την πολλή του την αγάπη. Συνυπεύθυνοι, Μάριος Σταφυλοπάτης, Λεωνίδας και Νικόλας.
Τώρα λογικά θα τρέχετε. Με τη λογική σας όμως του παραλόγου, μάλλον αδιαφορείτε. Είστε και υπεράνω εσείς, οι υπεύθυνοι για την ανεπάρκεια του Συνδέσμου, εξελιγμένος σε κλειστό κλαμπ με μέλη χωρίς συνδρομή.
Όλο αυτό, που πλέον δε μαζεύεται, είναι γεγονός, και με στοιχεία ειρωνείας και αυτοσαρκασμού σχολιάζεις: «Ποιος μιλάει για την ασφάλεια, ρε γαμώτο». Πάντως, καλό θα είναι οι βολεμένοι να ανησυχούν και όσοι και όποιοι πίσω από την κουρτίνα επικρίνουν, ο Σολδάτος ακόμη πονάει από τις δαγκωνιές τους.

Επιτέλους, απονομή!
Στο 6άστερο του Κουτσίκου που δικαιώθηκε. Όλοι έχουμε την αγωνία για την καταξίωση. Κάποιοι πληρώθηκαν και πονάει, και κάποιοι πληρώνουν και στοιχίζει.
Σεβασμός, λοιπόν, για τον χορηγό της απονομής, όπως όμως και για την πρόεδρο. Τεχνίτης στο να εμφανίζει τα πάντα τέλεια. Τακτ και δεοντολογία δεν προκύπτουν για την κυρία με τρεις θέσεις (1/3) και βάλε, αλλά κόπιασε για όλο αυτό. Άλλωστε, η Ψαρράκου ταιριάζει στο χώρο. Έχει το στυλ που εμπνέει ομοίους, ενώ προκαταβάλλει κόπο και χρήμα για τα κενά, υποστηρίζοντας το πλάνο της.
Γάντι των σημερινών ελληνικών αγώνων, με την ανασφάλειά της να επιβάλλει συγκεντρωτισμό για σεμινάριο αποφυγής. Η Φωτεινή Ψαρράκου, με τα αρνητικά στοιχεία Μιχελακάκη στην εξελιγμένη τους εκδοχή. Της λείπουν τα θετικά του «θείου», αλλά ευτυχώς έχει δίπλα της τον Άγγελο Ζήβα και από υποχρέωση την Κατερίνα Χαλιβελάκη, ενώ λάμπουν οι επιτροπές Ράλλυ και 4×4.

Με την ευκαιρία…

… σε συνδυασμό με την αστοχία στα πεζοδρόμια, και μακάρι όλα καλά και σύντομα ξεχασμένα για τον 6χρονο φίλο μας, που αναρρώνει. Πολλά χρόνια τώρα ουρλιάζουν σοβαροί με άποψη, όπως ο Κώστας Σωτηρόπουλος κ.ά., για την ανεπαρκή σε επίπεδο σύγχρονης ασφάλειας «αρένα-καρμανιόλα».
Για την εκδήλωση-αρπαχτή που δεν έχει σχέση με motorsport. Γεγονός με τεράστιο οικονομικό όφελος για τον δημιουργό, εκδήλωση με χρηματοδότηση που εκθέτει φορείς και μεμονωμένους. Ευρύτερα σοβαρούς, που καταρρίπτουν όμως την εικόνα τους για λίγα κατοστάρικα εξελιγμένα σε χιλιάρικα σε βάθος χρόνου. Δικαιολογημένα μπαίνει στο μικροσκόπιο η συμμετοχή Μιχελακάκη, αλλά και Κατσίμη σε χρονομετρημένη εκδήλωση για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μαζί με VIP περισσότερο ή λιγότερο ικανούς στην οδήγηση ηλεκτρικού κάρτινγκ. Βαρύ και δυνατό, απαιτεί γνώση και εμπειρία, ειδικά για τη χρήση του σε ασφαλές περιβάλλον.
Με την ευκαιρία, ο υπουργός είδε, κατάλαβε και δεν πέρασε τον Ισθμό. Αν ήταν παρών, με γεγονός πως για την εύνοιά του έγινε ο συνωστισμός των legend -τρομάρα τους- κ.ά. της showbiz, θα γκρέμιζε ό,τι έχτισε με κόπο και συνέπεια τον τελευταίο χρόνο και παραπάνω. Από την ιστορική επίσκεψή του στο Παρίσι.
Για την ανακοίνωση του δημιουργού(;)-οργανωτή(;) τι να πεις; Αναζητείται η μπάλα και, επί του προκειμένου, δεν είναι κρυφή η σύνδεσή του με τον Μιχελακάκη.
Γεγονός πως γνωστούς και συνεργάτες διαλέγεις. Με τους συγγενείς και πιστούς φίλους που απορρίπτεις, όμως είναι αλλιώς…

Με ξεπεράσατε
Σας παραδέχομαι, όμως, και το 2021 ο Νικόλας Πλέσσας ο ΑΣΟΑΑ, εκτός από πίστες και αναβάσεις ως και διεθνής, ελέγχει και Ειδικές Διαδρομές!
Το 2021, στην αγωνιστική Ελλάδα του Ζήβα, του Αμαξόπουλου, του Μακρινού, του Μπασιούκα, του Πάλλα, του Βίγκου και του «ΕΛ-ΕΜ», ελέγχει και εγκρίνει, ο Πλέσσας!

Εδώ τερματίσαμε
Τα λέμε του χρόνου, χωρίς αισιοδοξία. Το γράφει χρόνια άλλωστε ο APR. Αυτό το άθλημα(;) δε σώζεται με τίποτα…
Συμφωνούμε, Βασίλη και «Αμαξό», μεγάλη η ευθύνη του Σ.Χ._ «Στρατισίνο»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ